Χρονικό της καταληψης της Πρυτανείας το Γενάρη του 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

το πρόγραμμα

Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να στηρίξουν μαζικά και έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, ως κέντρο αγώνα και τις δράσεις της. Το ανανεωμένο πρόγραμμα:

Σάββατο

12.00μμ Συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην αστυνομική καταστολή και βία που δέχτηκε η σημερινή πορεία.

3.20μμ Συγκέντρωση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία σε εργαζόμενο στο Περιστέρι (συγκέντρωση στη στάση μετρό Περιστερίου).

5.00μμ Συνέλευση κατάληψης
Κυριακή

12.00 Απεργιακή Συναυλία στα Προπύλαια Κιθάρα unplugged, MAGIC DE SPELL, (ΛΑΓΓΟΥΡΕΤΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ), ΜΑΡΑΓΓΟΥΔΑΚΗΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ (ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ)  5.00μμ Σύσκεψη-συζήτηση για τις σύγχρονες μορφές ελαστικής εργασίας-δυνατότητες ανάπτυξης κοινού αγώνα των ελαστικά εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 7:30μμ Συνέλευση-Οργάνωση απεργιακών Περιφρουρήσεων9.00μμ Προβολή ταινίας
Δευτέρα7:30 Απεργιακή περιφρούρηση 11:00 Συνέλευση κατάληψης 24ωρη απεργία ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ! 1.30μμ Συγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

[collapse]

Παρέμβαση στην ΕΡΤ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ)’

Η ανακοίνωση

Το Σάββατο 12/1 οι αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της κατειλημμένης πρυτανείας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Στόχος μας ήταν να ενημερωθεί ολόκληρη η κοινωνία για τα αιτήματα του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος που βρίσκεται σε ανυποχώρητο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών του λαού. Στο προκλητικό Δελτίο Τύπου της Διοίκησης της ΕΡΤ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Το εκπαιδευτικό κίνημα θα διεκδικεί πάντα το χώρο και το χρόνο για να διατυπώνει τα αιτήματα, το λόγο και τους στόχους του δίκαιου αγώνα του με τους δικούς του όρους. Για αυτό το λόγο επιλέχτηκε η ΕΡΤ ως εκείνο το μέσο που όφειλε και οφείλει να δίνει βήμα για την αδιαμεσολάβητη έκφραση και ενημέρωση όλου του λαού. Ως εκ τούτου η παρέμβασή μας ήταν απολύτως “δικαιολογημένη” και αναγκαία.  Κρίνεται και θα κριθεί από το σύνολο της κοινωνίας.

Γιατί οι εκπαιδευτικοί παλεύουν καθημερινά, μέσα και έξω από την τάξη ώστε όλος ο λαός: «Να ξέρει ανάγνωση, γραφή
να είναι, να είναι το σπαθί δικό του
να μην του τρώνε τώρα το ψωμί
Να αρνιέται την κλεψιά για ριζικό του

Να μην πονά για τις μελλούμενες γενιές
Τους δουλευτές της φάμπρικας, τους γερομάχους
Πλύστρες, χαμάληδες και φοιτητές
Τους οικοδόμους, τους ξωμάχους.

Κούραση να μη μείνει σταλιά
δύναμη να’ χει να σηκώσει το κεφάλι
για να πετύχει μια φορά
να μην τον κυβερνούνε άλλοι»
(παράφραση του τραγουδιού: αν ήξερα ανάγνωση γραφή, σε μουσική του Χρ. Λεοντή – νυν δ/ντη της ΕΡΤ)
Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη απεργιακή συναυλία στα Προπύλαια, με στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία και την οικονομική στήριξη του αγώνα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση για την ελαστική εργασία στην κατεύθυνση διεύρυνσης και σύνδεσης του αγώνα όλων των επισφαλώς και ελαστικά εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους!  Η ανοιχτή συνέλευση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση του αγώνα:
Διατυπώνουμε με αποφασιστικό τρόπο το αίτημά μας για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου – εκτρώματος που απαξιώνει πτυχία και χρόνια εργασίας οδηγώντας χιλιάδες αναπληρωτές σε μόνιμη ανεργία και επισφάλεια. Καλέσαμε και καλούμε τους πάντες τη Δευτέρα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, στην ανοιχτή συνέλευση αγώνα στις 11:00 και στην απεργιακή διαδήλωση στις 13:30 στα Προπύλαια. Μετά τη διαδήλωση επιστρέφουμε συγκροτημένα στην κατειλημμένη πρυτανεία για νέα πανελλαδική συνέλευση αγώνα για να συν-αποφασίσουμε τα μέσα και τους τρόπους δράσης για τη συνέχιση του αγώνα. Καταγγέλλουμε τη στάση των πλειοψηφιών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να «θάψουν» το εκπαιδευτικό κίνημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους και συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες της κατάληψης της πρυτανείας που με τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία στο πλευρό τους έχουν μετατρέψει την Πρυτανεία σε ανοιχτό κέντρο αγώνα και δράσεων. Ότι και να κάνουν Κυβέρνηση, ΜΜΕ και ξεπουλημένες ηγεσίες, θα πλημμυρίσουμε και πάλι τους δρόμους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους να μετατρέψουν τη νεολαία, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους – εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρέπεια θα επιβληθεί μόνο από εμάς με τους δικούς μας όρους.

[collapse]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ 14/1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Η ανακοίνωση

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της χώρας, για να διαδηλώσουν και σήμερα Δευτέρα 14/1, δεύτερη ήμερα 24ωρης απεργίας, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα των απολύσεων και της απαξίωσης των πτυχίων. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στα Προπύλαια της κατειλημμένης πρυτανείας με παλμό και αγωνιστικότητα κατέκλυσε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. 

Η ξαφνική αναδίπλωση της κυβέρνησης για αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Πέμπτη, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν αλλάξει στρατόπεδο! Κάτω από την πίεση των δυναμικών κινητοποιήσεων του 4ημέρου 11-14/1 με κέντρο αγώνα την κατάληψη του συντονιστικού Αναπληρωτών, εκπ/κών σωματείων και φοιτητών στην Πρυτανεία τους ανάγκασε σε τακτική υποχώρηση!

Η πορεία των εκπαιδευτικών μαζί με εργατικά σωματεία και συλλογικότητες
ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και φοιτητικούς συλλόγους έφτασε στη Βουλή
και πλημμύρισε το Σύνταγμα κα τους γύρω δρόμους.  Με μαχητικότητα
διατρανώσαμε τα κοινά αιτήματα για μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια
και δωρεάν παιδεία για όλους-ες, δηλώσαμε με απόλυτο και σαφή τρόπο ότι
το κίνημα δε θα επιτρέψει να κατατεθεί το νομοσχέδιο ούτε σήμερα, ούτε
ποτέ! 

Απαιτήσαμε από τις ομοσπονδίες να πάψουν σκόπιμα να αγνοούν το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό κίνημα που αναπτύσσεται, ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ 3ΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Απέναντι στο πανεκπαιδευτικό ποτάμι η κυβέρνηση παρέταξε διπλές κλούβες κόβοντας κάθε δυνατότητα προσέγγισης της πορείας στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού προστασίας του πολίτη, για μη επανάληψη της αστυνομικής βίας της Παρασκευής 11/1, η πορεία χτυπήθηκε βάναυσα. Χρησιμοποίησαν μεγάλο ρεπερτόριο κατασταλτικών μέσων εναντίων των διαδηλωτών:  ασφυξιογόνα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ξύλο και  ρίψη χημικών εξ επαφής. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά με εγκαύματα δευτέρου βαθμού συναδέλφισσα εκπαιδευτικός, ενώ δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν και παρουσίασαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. 

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και θεωρούμε ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ! Δηλώνουμε ότι δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν! 

Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα το δίκαιο αγώνα μας.

Η πορεία συγκροτημένα κατευθύνθηκε στην κατάληψη της πρυτανείας όπου πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνέλευση αγώνα για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 
Ανακοινώνουμε ότι:
Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! 
• Καταγγέλλουμε την ξεπουλημένη στάση της πλειοψηφίας των δύο ομοσπονδιών, που αρνούνται ακόμα και τώρα να κηρύξουν τριήμερη απεργία και να οργανώσουν αποφασιστικό αγώνα για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου.
• Τις επόμενες δύο μέρες μαζικά βγαίνουμε για εξορμήσεις στα σχολεία, μεταφέροντας το αγωνιστικό κλίμα του καυτού τετραημέρου καλώντας όλες και όλους να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους.
• Την Τρίτη και την Τετάρτη καλούμε τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν 3μερη απεργία και ολομέλειες προέδρων. Η μαζική παρουσία όλων στις συλλογικές διαδικασίες θα επιβάλλει τη συνέχιση του αγώνα!
• Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα της μάχης που δίνουμε. 
• Χαιρετίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους που ήδη με τις αποφάσεις τους στέκονται στο πλευρό μας και δίνουμε από κοινού τη μάχη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, φοιτητή/τρια, άνεργο/η, γονείς, όλη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας για το δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή εργασία, μόρφωση και αξιοπρεπή ζωή.
• Καλούμε όλους και όλες σε νέα συνέλευση της κατάληψης αύριο Τρίτη 15/1 στις 18:30 για την οργάνωση των επόμενων δράσεων. 
• Την Τετάρτη 16/1 στις 8μμ θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας στην Αμερική. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
• Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να αναλάβουν αντίστοιχες δράσεις σε όλη τη χώρα, στέλνοντας πανελλαδικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

[collapse]


Μη συγχωνεύετε τα όνειρά μας ~ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Αρέσει σε %d bloggers: