ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 27/03

Στη μαζική Γενική Συνέλευση, με καταστατική απαρτία (108 μέλη με υπογραφές), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/3/24, αφού τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι/ισσες αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 27/03

Καταγγελία για την αγωγή του ΥΠΑΙΘ κατά της Απεργίας-Αποχής της ΕΛΜΕ Χανίων

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!

Δε θα μας φιμώσουν, δεν θα μας υποτάξουν

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ με την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια ώστε να καταστήσει παράνομη την Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Συνέχεια ανάγνωσης Καταγγελία για την αγωγή του ΥΠΑΙΘ κατά της Απεργίας-Αποχής της ΕΛΜΕ Χανίων

28 Μάρτη, 17.00, στο Υπουργείο Οικονομικών

Στηρίζουμε τον αγώνα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την   εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ,  όχι μόνο έχει παραδώσει  το πάμπλουτο υπέδαφός της και το δημόσιο πλούτο στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά «ρίχνει στον Καιάδα» της ανεργίας και της φτώχειας  τους 1200 εργαζόμενους.

Συνέχεια ανάγνωσης 28 Μάρτη, 17.00, στο Υπουργείο Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (24/3/2024)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ!

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΕ-ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στις Γενικές Συνελεύσεις!

Συνέχεια ανάγνωσης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (24/3/2024)

H μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, η παραποίηση και τα ψέματα για την περίπτωση των 114 εγκαλούμενων για τη συμμετοχή τους στην Α/Α από την αξιολόγηση σχ. μονάδας των συλλόγων

(Αλήθειες και ψέματα για τους 114!)

Κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ~ Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή, « Κ. Σωτηρίου»

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στη μάχη ενάντια στην ατομική αξιολόγηση με το ΥΠΑΙΘΑ και την κυβέρνηση να εκδηλώνουν όλο το αυταρχικό τους οπλοστάσιο, τις απειλές και την τρομοκρατία σε βάρος του εκπαιδευτικού κινήματος, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ΑΑ και τις στάσεις εργασίας.

Συνέχεια ανάγνωσης H μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, η παραποίηση και τα ψέματα για την περίπτωση των 114 εγκαλούμενων για τη συμμετοχή τους στην Α/Α από την αξιολόγηση σχ. μονάδας των συλλόγων

Ο Σύλλογος μας προκήρυξε νέα Απεργία Αποχή – Πρώτες/αρχικές οδηγίες

Υπογράφουμε όλοι/όλες τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

Απαιτούμε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν Απεργία-Αποχή

Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη! Δεν τσιμπάμε στις απειλές!

Ο σύλλογος μας «ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», μπροστά στην άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 22/11/2023 προκήρυξε απεργία αποχή από το πρωτοβάθμιο σωματείο σε συντονισμό με άλλους τουλάχιστον 20 μέχρι στιγμής συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Προχωράμε σε αυτό που όφειλε και δεν κάνει η ΔΟΕ.

Συνέχεια ανάγνωσης Ο Σύλλογος μας προκήρυξε νέα Απεργία Αποχή – Πρώτες/αρχικές οδηγίες

Κάλεσμα σε νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ – ΕΛΜΕ Κυριακή 24/3 στις 5μμ

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Καλούμε σε συντονισμό Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ και ΕΛΜΕ την Κυριακή 24/3 στις 5μμ με διαδικτυακή σύνδεση στο λινκ: https://us02web.zoom.us/j/88238002770

20 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει ήδη ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στις Γενικές Συνελεύσεις!

Δεν θα μας υποτάξουν! Ο αυταρχισμός, οι αυθαιρεσίες, οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν!

Συνέχεια ανάγνωσης Κάλεσμα σε νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ – ΕΛΜΕ Κυριακή 24/3 στις 5μμ

Ψήφισμα για τις νέες δίκες διώξεων για τη διαδήλωση στις 17/11/2020 στα Σεπόλια

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Πέμπτη 4/4/24, επαναλαμβάνεται η δίκη, µε κατηγορούμενους τους 4 από τους 5 συλληφθέντες στις 17/11/2020, στα Σεπόλια για τη συμμετοχή τους στην απαγορευμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. συγκέντρωση-πορεία για το Πολυτεχνείο. Πρόκειται για τους/την τότε φοιτητές/τρια Ορέστη Καττή, Λυδία Καττή, Νικόλα Καβακλή και τον εργαζόμενο Μάκη Λιβάνη. 

Τη Δευτέρα 8/4/24, έχει οριστεί δίκη, µε κατηγορούμενο τον Δημήτρη Καττή, πατέρα των δύο πρώτων κατηγορούμενων.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα για τις νέες δίκες διώξεων για τη διαδήλωση στις 17/11/2020 στα Σεπόλια

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα δίνουν τον τελευταίο καιρό ένα συγκλονιστικό απεργιακό αγώνα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, με κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραφή ΣΣΕ και ειδικότερα κατάργηση του καθεστώτος βίζας ειδικού σκοπού που ισχύει για όσες/όσους προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ και τους/τις καθιστά σύγχρονους δουλοπάροικους στις εταιρείες που εργάζονται.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα

Δικαιοσύνη για τη 12χρονη επιζήσασα βιασμού από τον Κολωνό

Η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού για απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας προκάλεσε το λαϊκό αίσθημα και  κινητοποίησε δικαιολογημένες αντιδράσεις. Πέρα από την αίσθηση ατιμωρησίας που δημιουργεί, εκπέμπει μήνυμα σιωπής για τα ανήλικα θύματα των βιασμών και της κακοποίησης και κλονίζει και τα τελευταία υπολείμματα εμπιστοσύνης στη δυνατότητα της πολιτείας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να προστατεύει τα ανήλικα παιδιά.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν από την πρώτη στιγμή θέση και ανέλαβαν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί να στηρίξουν υλικά την πολυμελή οικογένεια του 12χρονου κοριτσιού, να καλέσουν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς να κάνουν το ίδιο και να αναδείξουν πολύπλευρα το θέμα ώστε να μη μείνει κανένα παιδί απροστάτευτο απέναντι στους βιαστές και τους κακοποιητές.

Συνέχεια ανάγνωσης Δικαιοσύνη για τη 12χρονη επιζήσασα βιασμού από τον Κολωνό