Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό αγώνα – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 1/2, 12μμ στα Προπύλαια

Η ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11πμ-2μμ και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30)

Ο σύλλογος κηρύσσει επιπλέον 1-3 ώρες στάση εργασίας την οποία ο/η κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί να κάνει χρήση της είτε στο πρωινό είτε στο ολοήμερο ανάλογα με το ωράριο του/της 

Κανένας/καμία εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του/της – Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν υποχρεούται να μεταβεί σε ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία με δική του ευθύνη!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία όλων από τις έντονες καιρικές συνθήκες. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, κανένας/καμιά αποκλεισμένος/η και εκτεθειμένοι/ες στον χιονιά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ με θέρμανση, με τους/τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο όχι πίσω από κάμερες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εκπαίδευση που δεν αποκλείει αλλά αντίθετα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών μας.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συνέχεια ανάγνωσης Κανένας/καμία εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του/της – Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν υποχρεούται να μεταβεί σε ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία με δική του ευθύνη!

Συνάντηση της επιτροπής αγώνα Τετάρτη 31/1 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων: Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται! Να μη μετατραπούν οι διευθυντ(ρι)ες και προϊσταμένες/οι σε αξιολογητ(ρι)ες! Να μη συμμετέχει κανείς/καμιά στο στάδιο Α2

Χαιρετίζουμε τις/τους δεκάδες νεοδιόριστες/ους του σωματείου μας και τις/τους χιλιάδες όλης της χώρας για τη συμμετοχή τους στην Απεργία Αποχή, στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την πειθάρχηση και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ενάντια στην υποδούλωση της ζωντανής εκπαίδευσης και στην μετάλλαξη κάθε δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Δίπλα σε αυτές κι αυτούς βρίσκονται και συνυπογράφουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμες/οι και αναπληρωτ(ρι)ες.

Συνέχεια ανάγνωσης Συνάντηση της επιτροπής αγώνα Τετάρτη 31/1 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων: Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται! Να μη μετατραπούν οι διευθυντ(ρι)ες και προϊσταμένες/οι σε αξιολογητ(ρι)ες! Να μη συμμετέχει κανείς/καμιά στο στάδιο Α2

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 24/1/2024

Ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, σε ρεύμα-ενοίκιο-πετρέλαιο, από την κατακρεούργηση βασικών κοινωνικών/εργασιακών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, από την υποβάθμιση- διάλυση οποιουδήποτε δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως η εκπαίδευση και η υγεία. Την ίδια στιγμή, η λωρίδα της Γάζας ισοπεδώνεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής ενώ η πολεμική σύγκρουση επεκτείνεται με την εμπλοκή των ΗΠΑ και τους βομβαρδισμούς σε Λίβανο, Υεμένη και αλλού.  

Συνέχεια ανάγνωσης Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 24/1/2024

Δελτίο Τύπου από την παρέμβαση στον Δήμο Φυλής την Τετάρτη 17/1

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!…

ΚΑΜΙΑ απολύτως απάντηση και δέσμευση από τη δημοτική αρχή!

Σαν κασέτα χιλιοπαιγμένη το «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας άμεσα», οι απαντήσεις της μέσω του κ. Αργυρόπουλου

Την Τετάρτη 17/1/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής, της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής και του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» με  τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κο Αργυρόπουλο, τηρώντας τη δέσμευσή μας να επιδιώκουμε τακτικές συναντήσεις, ώστε να πιέζουμε για την άμεση επίλυση των συνεχών κτηριακών προβλημάτων, βλαβών και ζημιών που υπάρχουν στα σχολεία μας, το ζήτημα της καθαριότητας και της φύλαξης των σχολικών μονάδων. Τοποθετήθηκαν και εξέθεσαν αναλυτικά τα τεράστια κτηριακά και λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και οι τρεις πρόεδροι των σωματείων, ενώ προηγήθηκε παρέμβαση από αντιπροσωπεία του 15μελούς του ΕΠΑΛ  που ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο του Δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το κυλικείο, τη φύλαξη και την καθαριότητα. Ενημέρωσαν και για τον κίνδυνο, που υπάρχει πανελλαδικά, να κλείσουν ΕΠΑΛ με τον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.  

Συνέχεια ανάγνωσης Δελτίο Τύπου από την παρέμβαση στον Δήμο Φυλής την Τετάρτη 17/1

Καταγγελία για την παρακρατική επίθεση σε μαθήτρια στον Πειραιά

Στηρίζουμε και καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 23/1 στις 19:00 στο σταθμό μετρό Μανιάτικα

Την Παρασκευή 19/1 σημειώθηκε φασιστική επίθεση στην περιοχή του Πειραιά, σε μαθήτρια μέλος του Ανυπόταχτου Μαθητή, με έντονη δράση και συμμετοχή στο κίνημα. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, της έστησαν ενέδρα και της επιτέθηκαν μην αφήνοντας περιθώρια να αντιδράσει.

Συνέχεια ανάγνωσης Καταγγελία για την παρακρατική επίθεση σε μαθήτρια στον Πειραιά

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον διωκόμενο αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο

Στις 7/3/2024 δικάζεται ξανά, εξ αναβολής, με διώκτη τον ελληνικό στρατό, ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου. Η κατηγορία είναι πάλι αυτή της «συκοφαντικής δυσφήμισης», τρία μόλις χρόνια μετά την αντίστοιχη δίκη στην Αλεξανδρούπολη, τον Μάιο του 2021, με την ίδια κατηγορία, που κατέληξε την πανηγυρική αθώωσή του και μια ηχηρή πολιτική νίκη του αντιπολεμικού κινήματος απέναντι στους μηχανισμούς του στρατού.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον διωκόμενο αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1 – 1.30μμ – 4ο ΔΣ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Για τη συμμετοχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει εξολοκλήρου οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ.

Συνέχεια ανάγνωσης ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1 – 1.30μμ – 4ο ΔΣ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Δελτίο τύπου από την πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ (16/1/2024) για την οργάνωση πολύμορφου αγώνα διαρκείας

Τη Τρίτη 16-1, μετά από πρόσκληση των ΣΕΠΕ: «Αριστοτέλης» και Πειραιά «Η πρόοδος» και των Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- ΖΕΦΥΡΙΟΥ- ΦΥΛΗΣ, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη στο Συντονισμού  Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ, δια ζώσης και διαδικτυακά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 22 Σύλλογοι Π.Ε. και 11  ΕΛΜΕ.:

Συνέχεια ανάγνωσης Δελτίο τύπου από την πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ (16/1/2024) για την οργάνωση πολύμορφου αγώνα διαρκείας

Καταδικάζουμε την δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε.«ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» καταδικάζει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ως πράξη βαθιά πολιτική η οποία στοχεύει στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Συνέχεια ανάγνωσης Καταδικάζουμε την δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ