Πρόγραμμα δράσης

Στους δρόμους του αγώνα κρίνεται ξανά το δίκιο!

Δεν υποχωρούμε! Δε συναινούμε! Αγωνιζόμαστε!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει, υπερασπίζουμε την εργασία μας, τα δημοκρατικά συλλογικά μας δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιστορική. Τώρα, μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάδειξη της ΝΔ στην επόμενη πιθανή κυβέρνηση, περισσότερο από πριν, χρειάζεται να εντείνουμε τους αγώνες μας για να αποκρουστεί η βάρβαρη επίθεση αλλά και για να βρουν δρόμο να εκφραστούν οι ανάγκες μας, για ζωή αξιοβίωτη, με δικαιώματα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία…

Τώρα, περισσότερο από πριν, υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν οι αγώνες μας. Γιατί είναι πολύ φανερό ότι όλα θα κριθούν από την πρώτη ώρα. Χωρίς καμία απολύτως αναμονή, χωρίς επιρρήματα συνώνυμα του “μετά”. Υπόσχεση στον εαυτό μας και στη ζωή μας ότι δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο στη νέα κυβέρνηση να θεωρήσει ότι μπορεί να περάσει πάνω από τις ζωές μας. Η αντιπολίτευση θα κριθεί στους δρόμους. Η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και η όποια νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ χρειάζεται να βρει αντιπάλους από την πρώτη στιγμή.

Συνέχεια ανάγνωσης Πρόγραμμα δράσης

Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Εφ’ όλης της ύλης

Οι διαπραγματεύσεις γύρω από το ζήτημα πρέπει να αφορούν Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εφ’ όλης της ύλης γιατί το βασικό ζήτημα που διεκδικούμε είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος των Γνήσιων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης σε αντίθεση με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Ο νόμος 2738/99 που αφορά τις διαπραγματεύσεις στο δημόσιο δεν επιτρέπει συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα των μισθών, των συντάξεων, του συστήματος προσλήψεων, των οργανικών θέσεων. Έτσι, αυτό που μένει τελικά είναι τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, της επιμόρφωσης, των αδειών, των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις κ.ά.). Ως συνδικάτο διεκδικούμε τα τριτοβάθμια (ΑΔΕΔΥ) να κατοχυρώνει το κατώτερο μισθό κ.λπ. και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΔΟΕ/ΟΛΜΕ) με βάση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης να μπορούν να διεκδικούν, να διαπραγματεύονται και να κερδίζουν καλύτερες προϋποθέσεις στα μισθολογικά, εργασιακά κι εκπαιδευτικά ζητήματα. Η Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν είναι ειδικό μισθολόγιο, δεν επιδιώκουμε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες την εξαίρεσή μας, αλλά επιδιώκουμε μέσα από τους αγώνες μας την κατοχύρωση κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Συνέχεια ανάγνωσης Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Εφ’ όλης της ύλης

Τέρμα στον εμπαιγμό των αναπληρωτ(ρι)ών! Να διορθωθούν ΟΛΑ τα λάθη από τις Δ/νσεις και τον ΟΠΣΥΔ και να γίνουν δεκτές ΟΛΕΣ οι διορθώσεις των υποψηφίων

Μαζικοί διορισμοί/Κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων και των αποκλεισμών/Ούτε σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Λίγες μέρες πριν οι αναπληρωτ(ρι)ες ενημερώθηκαν για να μπουν και να ελέγξουν τα στοιχεία που ανέβασαν στο ΟΠΣΥΔ. Για ακόμα μια χρονιά έχουμε εκατοντάδες καταγγελίες για «λάθη» στο σύστημα. Χιλιάδες αναπληρώτ(ρι)ες θα δουν την δουλειά τους την επόμενη χρονιά στο δημόσιο σχολείο να αμφισβητείται και ορατό τον κίνδυνο του αποκλεισμού από την εργασία εξαιτίας λαθών στα στοιχεία που ανέβηκαν στο σύστημα του ΟΠΣΥΔ. Οι εκπαιδευτικοί ελαστικά εργαζόμενοι/ες που τρέχουν ανά την Ελλάδα, με πενιχρούς μισθούς, απολυμένες/οι κάθε Ιούνη, που δεν ξέρουν πού και αν θα βρίσκονται την επόμενη χρονιά, που μετά το προσοντολόγιο Γαβρόγλου μπήκαν βίαια σε ένα ανελέητο κυνήγι χαρτιών για να μπουν στους πίνακες της αναπλήρωσης, θα έρθουν ξανά αντιμέτωποι/ες με την ανασφάλεια της ανεργίας και του αποκλεισμού από τους πίνακες του προσοντολογίου.

Να μην τολμήσουν να αποκλείσουν ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΙΑ.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να διορθωθούν όλα τα λάθη και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ούτως ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η.

Το προσοντολόγιο δεν είναι σύστημα διορισμών, αλλά απολύσεων. Πρέπει να καταργηθεί! Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Συνέχεια ανάγνωσης Τέρμα στον εμπαιγμό των αναπληρωτ(ρι)ών! Να διορθωθούν ΟΛΑ τα λάθη από τις Δ/νσεις και τον ΟΠΣΥΔ και να γίνουν δεκτές ΟΛΕΣ οι διορθώσεις των υποψηφίων

Για το ωράριο των νηπιαγωγών

Το ωράριο των νηπιαγωγών ενώ νομοθετήθηκε ώστε υποτίθεται να υπολογίζεται κατά τρόπο ανάλογο με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, τελικά λόγω των σημαντικών διαφορών/ζητημάτων στη λειτουργία του νηπιαγωγείου όχι απλώς δεν εξασφαλίζεται η μείωση του ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, αλλά αντίθετα το ωράριο των νηπιαγωγών είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλες/ους τους εκπαιδευτικούς. Επισημαίνουμε  ότι πρόκειται  για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων  και για αμοιβές συναδέλφων που κανένας δεν έχει δικαίωμα είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, να τις στερεί.

Συνέχεια ανάγνωσης Για το ωράριο των νηπιαγωγών

Ψήφισμα για τα δικαιώματα των παιδιών που κακοποιούνται

Ένας ακόμα χρόνος βρίσκει τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση χωρίς δικαιώματα και προοπτική να ζήσουν σε ένα περιβάλλον όπου η φωνή, τα αιτήματα και οι ανάγκες τους θα γίνονται σεβαστά. Στο πεδίο της εκπαίδευσης, καμία σταθερή δομή δεν προβλέπει διεπιστημονική συνεργασία για την ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί, ενώ καμία θεσμική προστασία δεν προβλέπεται για τις/τους εκπαιδευτικούς που μεταφέρουν καταγγελίες παιδιών. Στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, τα εθνικά σχέδια δράσης για την προστασία κακοποιημένων παιδιών διαχρονικά παραμένουν σε επίπεδο εξαγγελιών, την ίδια στιγμή που αρμοδιότητες αποδίδονται σε διάσπαρτες, υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά, στην Αττική υπηρετούν από 3-7 υπάλληλοι (ανά περιφερειακή ενότητα) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά εκ περιτροπής σαν μια γραφειοκρατική διαδικασία κι όχι σαν μια σύνθετη, ευαίσθητη διαδικασία, που απαιτεί χρόνο, εξειδικευμένους χειρισμούς, κοινωνική έρευνα, παρακολούθηση και εποπτεία διαρκείας.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα για τα δικαιώματα των παιδιών που κακοποιούνται

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον διωκόμενο αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο

Στις 6/7/23 δικάζεται ξανά, με διώκτη τον ελληνικό στρατό, ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου. Η κατηγορία είναι πάλι αυτή της «συκοφαντικής δυσφήμισης», δύο μόλις χρόνια μετά την αντίστοιχη δίκη στην Αλεξανδρούπολη, τον Μάιο του 2021, με την ίδια κατηγορία, που κατέληξε την πανηγυρική αθώωσή του και την ηχηρή πολιτική νίκη του αντιπολεμικού κινήματος απέναντι στον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον διωκόμενο αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο

Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά!

Για ακόμα μια φορά ο ΔΔΕ Πειραιά επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Τώρα κινεί διαδικασία προανάκρισης, για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa σε Γυμνάσιο της περιοχής.

Συνέχεια ανάγνωσης Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά!

Υπεύθυνη για το έγκλημα και τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοιχτά της Πύλου είναι η απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και Ε.Ε.

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

Πνιγμοί εκατοντάδων προσφύγων νότια της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων  καθώς σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι, ενώ με βάση μαρτυρίες διασωθέντων ο αριθμός των επιβαινόντων φτάνει τους 750 ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά.

Συνέχεια ανάγνωσης Υπεύθυνη για το έγκλημα και τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοιχτά της Πύλου είναι η απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και Ε.Ε.

Απεργία-Αποχή από την Τελική αποτίμηση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

ΔΕΝ συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση!

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

Συναδέλφισσες-φοι,

Σε συνέχεια της δράσης μας όλη τη χρονιά, καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή και να  απέχουμε και από αυτή την τελευταία φάση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αυτή της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, με καταληκτική ημερομηνία την 25/6.

Συνέχεια ανάγνωσης Απεργία-Αποχή από την Τελική αποτίμηση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ για τον απεργό πείνας και δίψας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται για άλλη μια φορά σε απεργίας πείνας (και δίψας), διεκδικώντας το δικαίωμά του για:

1. υφ’ όρον απόλυση,

2. χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Έχει ξεπεράσει τις 30 ημέρες απεργίας πείνας, με τον οργανισμό του να είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένος από την απεργία του καλοκαιριού του 2022, διάρκειας 68 ημερών.

Τότε, διεκδικούσε την αποφυλάκισή του και φέτος στις αρχές Μαΐου ξεκίνησε εκ νέου απεργία πείνας, όταν το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του χορήγησε εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται.

Ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον κρατούμενος στον Κορυδαλλό, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας δεν έχει ακόμα αποφανθεί για τα προηγούμενα αιτήματά του για χορήγηση τακτικής άδειας και υφ’ όρον απόλυσης για το διάστημα που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει σε κατάθεση νέων αιτημάτων.

Όπως τονίζει ο συνήγορός του «Μετά την απόρριψη και αυτού του αιτήματος, ο ίδιος βρίσκεται εκ νέου σε απεργία πείνας, με τον οργανισμό του ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την προηγούμενη πολυήμερη απεργία του περασμένου καλοκαιριού. Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτός ο νέος γραφειοκρατικός παραλογισμός, ώστε ο Γ. Μιχαηλίδης να μπορέσει να ζητήσει τακτική άδεια και υφ’ όρον απόλυση, την οποία δικαιούται από το 2021».

Να ικανοποιηθούν αμέσως τα δίκαια αιτήματα του Γ. Μιχαηλίδη!