Αρχείο κατηγορίας Γενική Συνέλευση

Όλοι/ες στην Τακτική Γενική Συνέλευση Παρασκευή 16/6, 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων στις 12μ.μ.

Διανύουμε μια περίοδο οξυμένης επίθεσης απέναντι στους/τις εργαζόμενους/ες, την κοινωνία ολόκληρη. Μια περίοδο όπου, μετά και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης απέναντι σε βασικά κοινωνικά αγαθά και συλλογικά δικαιώματα θα οξυνθεί. Πόσοι νεκροί άραγε χρειάζονται για να πειστούμε ότι έχουν ήδη «τραβήξει τη γραμμή» που καθορίζει πόσο μπορεί να ξοδέψει το κράτος για τις ζωές μας; Πόσο πιο ξεκάθαρα να ειπωθεί ότι θα επιδιώξουν να γίνουν οι απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές, ώστε κάθε τι δημόσιο να ιδιωτικοποιηθεί, γιατί είναι «αδιανόητο το μονοπώλιο του κράτους στην εκπαίδευση», γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν, γιατί έτσι κι αλλιώς όποιος έχει να πληρώσει θα σωθεί. Μέχρι να κατασπαραχθεί κάθε σπιθαμή γης, μέχρι να αξιοποιηθεί και εν τέλει να καταστραφεί κάθε τι που μας περιβάλλει.

«Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν»

Αντί για πολιτικές συναίνεσης και διαχείρισης, η συγκυρία για εμάς – τους/τις εργαζόμενους/ες που βλέπουν τους κόπους και τις αποδοχές τους να χάνουν κάθε αξία, ενώ ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας αποκτά όλο και περισσότερο πλούτο- επιβάλλει να οργανώσουμε, να στηρίξουμε, να δυναμώσουμε κάθε συλλογική προσπάθεια και διεκδίκηση. Τώρα, περισσότερο από πριν, υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν οι αγώνες μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να αντισταθούμε στην κυρίαρχη λογική και ρητορική που θέλει τον κάθε έναν μόνο, «να παλεύει μέσα στο χάος για προκοπή». Απέναντι στον ατομικό αγώνα για επιβίωση οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να ξαναθέσουμε τους όρους και τη λυτρωτική δυναμική των συλλογικών αγώνων.   

Το προηγούμενο διάστημα, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, το εκπαιδευτικό κίνημα στάθηκε αντάξιο της ιστορίας του και της πολιτικής συγκυρίας. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς η αξιολόγηση παραπαίει όπου κι αν επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί. Έχουμε επίγνωση ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε όμως ότι αν αφεθούμε στο κυρίαρχο αφήγημα που λέει ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική», κάθε μάχη για τη ζωή και την εργασία μας, για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά θα χάσει το νόημα και τη δύναμή της.

Εν όψει λοιπόν του συνεδρίου της ΔΟΕ και της νέας χρονιάς που αναμένεται δύσκολη και απαιτητική καλούμε όλες και όλους στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/6 στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων στις 12μ.μ.

Αποφασίζουμε πρόγραμμα δράσης για:

– ατομική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

– μονιμοποίηση νεοδιόριστων

– απεργία αποχή

– αναπληρωτές (μονιμοποίηση όλων αποκλειστικά με πτυχίο-προϋπηρεσία, ενάντια στο προσοντολόγιο και τον ΑΣΕΠ, εργασιακά δικαιώματα)  

– αυξήσεις στους μισθούς

Καλούμε επίσης τα μέλη της επιτροπής αγώνα να δηλώσουν στη συνέλευση όλες τις στάσεις εργασίας που έχουν κάνει για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης, ώστε να καλυφθούν από το σωματείο.

Να μη λείψει κανείς/καμιά!

Τακτική Γενική Συνέλευση: Παρασκευή 16/6 στις 12 στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

Να μη λείψει κανείς/καμιά! Εν όψει του συνεδρίου της ΔΟΕ παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις

Αποφάσεις έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 3/5/2023

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Είμαστε πολλοί και πολλές. Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά!

Την Τετάρτη 3/5 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με μαζική παρουσία συναδέλφων και συναδελφισσών. Κύριο θέμα συζήτησης η μεγάλη μάχη που δίνει ο κλάδος απέναντι στην αξιολόγηση- διάλυση του δημόσιου σχολείου. Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής μπλοκάρουν την αξιολόγηση παντού. Η πρώτη προσπάθεια αξιολογητή να συνάψει συμβόλαιο έπεσε στο κενό και στην περιοχή μας λόγω της μαζικής και επίμονης παρουσίας της επιτροπής αγώνα του Συλλόγου και της ΕΛΜΕ, μετά και τη δήλωση μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου ότι η πλειοψηφία τάσσεται κατά της αξιολόγησης. Η στάση όλων δείχνει την αποφασιστικότητα μας να μην περάσει ούτε ένας αξιολογητής τις πόρτες των σχολείων μας. Με βάση τα παραπάνω και τη συζήτηση που έγινε:

 1. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία το 90% των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών (και πάνω από 80% στο σύνολο)έχουν υπογράψει την απεργία αποχή της ΔΟΕ και μαζί με το σύνολο των συλλόγων διδασκόντων είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους αξιολογητές να περάσουν τις πόρτες των σχολείων για να συνάψουν συμβόλαιο, να γνωριστούν, να παρακολουθήσουν διδασκαλία.Το λέμε και θα το ξαναπούμε: η αξιολόγηση είναι μια αυθαίρετη, παράλογη διαδικασία, η οποία οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στη διάλυση του δημόσιου σχολείου για όλους και στην υποταγή των αξιολογούμενων στην ιεραρχική εξουσία των αξιολογητών.
 2. Κανείς και καμιά δεν θα μείνει μόνος/η απέναντι στους αξιολογητές. Συμμετέχουμε στην επιτροπή αγώνα και στο μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στο δικό μας και σε όμορα σχολεία αξιοποιώντας τα κενά μας ή/και τις στάσεις εργασίας του Συλλόγου και της ΔΟΕ. Η συνέλευση επικύρωσε εκ νέου την απόφαση για ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου για τη στήριξη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
 3. Ενημερώνουμε τον σύλλογο διδασκόντων και το σωματείο για οποιαδήποτε ενέργεια του αξιολογητή.
 4. Κανείς αξιολογητής ποτέ και πουθενά. Το ζήτημα της αξιολόγησης και η συμμετοχή σε αυτή δε συνιστά «ατομικό δικαίωμα», αλλά αποθέωση του ατομισμού εις βάρους των συλλογικών συμφερόντων και αποφάσεων μας, καθώς ανοίγει το δρόμο ώστε να εργαζόμαστε για πάντα κάτω από καθεστώς αξιολόγησης, επιτήρησης και εργασιακής επισφάλειας. Ο σύλλογος διδασκόντων, το σωματείο, η επιτροπή αγώνα, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες από άλλα σχολεία θα σταθούν μπροστά σε όποιον αξιολογητή προσπαθήσει να περάσει την πόρτα του σχολείου.
 5. Ως προς τα αιτήματα αξιολογητών να έρθουν στο σχολείο για γνωριμία με τον σύλλογο διδασκόντων:
  – ο/η διευθυντής/ντρια είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον σύλλογο διδασκόντων
  – καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να μην αποδεχτούν τον ερχομό του συμβούλου σε μια συγκυρία όπου κύριο έργο των συμβούλων είναι – εκ των πραγμάτων και εκ των χρονοδιαγραμμάτων του ΥΠΑΙΘ – η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος. Γιατί τα χρόνια επισφαλούς εργασίας και μειωμένων δικαιωμάτων έχουν διαμορφώσει εμάς τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε κανένας διορισμός να μην θεωρείται δώρο αλλά κατάκτηση. Γιατί όλοι, μόνιμοι, δόκιμοι, αναπληρωτές ξέρουμε ποιος παλεύει καθημερινά να ανταπεξέλθει σε πολυάριθμα τμήματα, με δυσκολίες και συγκρούσεις που οξύνονται όσο βαθαίνει η οικονομική και κοινωνική κρίση, με μισθό που δεν αρκεί για να βγει ο μήνας, με ελλείψεις για τις οποίες ευθύνεται η πολιτική που λέει κάθε φορά «ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν», με συμβούλους και συντονιστές που έχουν αποδειχτεί ανύπαρκτοι ή ανεπαρκείς να πάρουν μια απόφαση, να βοηθήσουν όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη.    
      
Συνέχεια ανάγνωσης Αποφάσεις έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 3/5/2023

Έκτακτη Γενική Συνέλευση- Τετάρτη 3/5 στις 1.30μμ- 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ.

Κείμενο υπογραφών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Οι νεοδιόριστοι δεν θα γίνουν ο Δούρειος Ίππος της επιστροφής των επιθεωρητών στα σχολεία!

Υπογράφουμε μαζικά στα σχολεία μας!

Υπογράφουμε ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Εμείς, οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες του 2020,2021,2022 εμείς που περιμέναμε χρόνια τον διορισμό, που δουλέψαμε κάθε χρόνο σε άλλο σχολείο, που είδαμε τα πτυχία μας να γίνονται κουρελόχαρτα και μαζέψαμε ένα σωρό «προσόντα» για να αποδείξουμε την αξία μας και να έχουμε δικαίωμα στην εργασία, που έχουμε χαμηλό μισθό και καμία υποστήριξη στη δουλειά μας, εμείς λοιπόν, βγαίνουμε μπροστά για να προστατέψουμε το δημόσιο σχολείο, για να υπερασπιστούμε το σχολείο που θα δουλεύουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας. Ακούσαμε ότι η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα είναι, τα μέρη που θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Συνέχεια ανάγνωσης Κείμενο υπογραφών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 1/2/2023

Γενικευμένος, πανελλαδικός, πανεκπαιδευτικός πολύμορφος αγώνας διαρκείας για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα!

Η εκπαίδευση σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Όρκο στο δημόσιο σχολείο, στον παιδαγωγικό κι επιστημονικό μας ρόλο: Η αξιολόγηση ΔΕ θα περάσει!

Λίγο πριν την εκπνοή αυτής της βουλής, της κυβέρνησης, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, το ΥΠΑΙΘ κατέθεσε αιφνιδιαστικά δυο τροπολογίες μήπως καταφέρει να ξεκινήσει η αξιολόγηση. Βιάζεται γιατί φοβάται ότι τελικά, δεν θα τα καταφέρει ούτε αυτή η κυβέρνηση -όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 σχεδόν χρόνων- να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών. Τοποθετεί άρον άρον σχολικούς συμβούλους σε όποιες περιοχές κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες, κρατά όμηρους τις/τους νεοδιόριστους και τους απειλεί με τη μονιμοποίησή τους, απειλεί κι εκβιάζει όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς για να κατορθώσει ότι δε κατόρθωσε ούτε καν με τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες έβγαλε παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Συνέχεια ανάγνωσης Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 1/2/2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9

Με βάση τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/9 στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30/05/2022

Καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ – Αγωνιστικό Πρόγραμμα δράσης

ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, της αξιολόγησης και της πειθάρχησης, που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

Ψήφισμα στήριξης της εκπαιδευτικού Ντ. Ρέππα

Ψήφισμα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Τρίτη 31/5 στις 7μμ στο Υπουργείο Ανάπτυξης – Ως εδώ! Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς! Μέτρα ενάντια στη λεηλασία του εισοδήματός μας και ενάντια στην ακρίβεια!

Τρίτη 31 – 05 κάλεσμα στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 2.30μμ – σύσταση οργανικών θέσεων-Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Ψήφισμα για δίκη Σεπολίων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 30/05: Τρίτη 31 – 05 κάλεσμα στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 2.30μμ

Ανταποκρινόμενοι/ες στα κάλεσμα των παρακάτω σωματείων (Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων – ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε., Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής – Π.Ε.ΚΑ.Π., Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ. , Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης – ΣΕ.ΔΡΑ.ΤΕ., Συντονιστικό Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) καλούμε την Τρίτη 31/5 στο ΥΠΑΙΘ στις 2.30μμ στην κινητοποίηση των προαναφερθέντων σωματείων για σύσταση οργανικών θέσεων και επίσης απαιτούμε:

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 30/05: Τρίτη 31 – 05 κάλεσμα στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 2.30μμ

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 30/05: Καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ – Αγωνιστικό Πρόγραμμα δράσης

Καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ

Συνδικαλιστικό lockdown και συναίνεση είναι τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ

Οι πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών έκαναν lock down στον συνδικαλισμό και βρέθηκαν απέναντι στην ανάγκη οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους, να μην υποταχθούν στο αφήγημα της κυβέρνησης για την πανδημία που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα  για να περάσουν αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια τομές. Αρνήθηκαν τις προτάσεις για  κινητοποιήσεις αντίστοιχου μεγέθους της επίθεσης που δεχόμαστε.

Η πολιτική αγριότητα, ο κανιβαλισμός απέναντι στα κοινωνικές ανάγκες συνεχίζεται. Νέα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια έρχονται να εφαρμοστούν. Θύματα τα δημόσια αγαθά, η παιδεία, η υγεία, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Θύτες το κεφάλαιο, η Ε.Ε,  ο ΟΟΣΑ, οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 30/05: Καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ – Αγωνιστικό Πρόγραμμα δράσης