ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τη φασιστική επίθεση στην πλατεία των Άνω Λιοσίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής “ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ” καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12/2021 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια, που αφορούσε την προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και στα μαρτύρια των αγωνιστών της Μακρονήσου.

Συνέχεια ανάγνωσης ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ενημέρωση από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δυτ. Αττικής

Κοινός αγώνας εκπαιδευτικών – γονιών για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων των παιδιών μας!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στη δ/νση ΠΕ Δυτικής Αττικής και στη συνάντηση με τον κ.Κάππο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/10, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής μας:

Συνέχεια ανάγνωσης Ενημέρωση από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δυτ. Αττικής

«ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ» στις απειλές Κόπτση η προκηρυγμένη και σε πλήρη ισχύ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τα σωματεία μας! Κάτω τα χέρια από το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

Χουντικά μέτρα ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Καμιά ποινικοποίηση στο δικαίωμα στην απεργία.

Σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε. “Αριστοτέλης”, «Γληνός», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου, «Κ. Σωτηρίου», ΕΛΜΕ Χανίων, Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης & Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Συνέχεια ανάγνωσης «ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ» στις απειλές Κόπτση η προκηρυγμένη και σε πλήρη ισχύ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τα σωματεία μας! Κάτω τα χέρια από το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

Απεργιακή συγκέντρωση 16/12, 12:30 πλ. Κλαυθμώνος

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου εδώ : Προϋπολογισμός 2022: «Οι φτωχοί φτωχότεροι»  και οι «πλούσιοι πλουσιότεροι»Πανεργατική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ Τετάρτη 15/12 στις 2μμ στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Π.Ε. Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα)

100 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 100 ημέρες υποσχέσεων. 100 ημέρες φοβερών ψεμάτων!

Αυτή η σχολική χρονιά θα μείνει στην ιστορία ως η πιο τρανή απόδειξη για τα «όνειρα» και τους στόχους που έχει τελικά η κυβέρνηση για το δημόσιο σχολείο. Πίσω από τα πολλά λόγια κρύβεται η πιο αισχρή, η πιο ελεεινή στρατηγική εξαφάνισης των σχολειών μας! Το υπουργείο έχει εξαπολύσει σε όλα τα επίπεδα επίθεση απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης. Και είναι τέτοια η λύσσα του που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα απέναντι στην ίδια την κοινωνία. Σαν Λουδοβίκοι και Μαρίες Αντουανέτες αντιμετωπίζουν ολόκληρη την κοινωνία σαν επαίτη και στο πεινασμένο νεοφιλελεύθερο στομάχι τους η ψαλίδα πρέπει να μεγαλώνει ξανά και ξανά μέχρι να μη μείνει κανένα όρθιο εμπόδιο στο πέρασμά τους.

Συνέχεια ανάγνωσης ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ Τετάρτη 15/12 στις 2μμ στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Π.Ε. Δυτ. Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα)

Απεργιακή συγκέντρωση 16/12, 12:30 πλ. Κλαυθμώνος

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες στάση εργασίας

Προϋπολογισμός 2022: «Οι φτωχοί φτωχότεροι»  και οι «πλούσιοι πλουσιότεροι»Πανεργατική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση!

Η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης συνεχίζεται αμείωτη.

Οι μισθοί εξανεμίζονται από τη διαρκή φοροληστεία και την ακρίβεια, η ανεργία αυξάνεται την ίδια στιγμή που το έκτρωμα «Χατζηδάκη» οικοδομεί τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, εντείνει την υπερεκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων, διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, μετατρέπει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα ελεημοσύνης, βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας ιδιωτικοποιούνται, ενώ εν μέσω πανδημίας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει κάτω από το βάρος της πολιτικής της εγκατάλειψης.

Συνέχεια ανάγνωσης Απεργιακή συγκέντρωση 16/12, 12:30 πλ. Κλαυθμώνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 9/12/2021

Αγωνιστική απάντηση στην κατηγοριοποίηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου και στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, η διεύρυνση των πρωτοβάθμιων σωματείων που κήρυξαν νέα Απεργία Αποχή!

Την Πέμπτη 9/12 στο κάλεσμα των σωματείων που έχουν κηρύξει Απεργία Αποχή συμμετείχαν στη σύσκεψη συντονισμού με απόφαση οι ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Κ. Σωτηρίου», Ικαρίας-Φούρνων και οι ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Σάμου, Φωκίδας, Χανίων. Επιπλέον, ως παρατηρητής συμμετείχε και ο ΣΕΠΕ Νήσων Αργοσαρωνικού.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αποτυπώθηκαν οι παρακάτω κοινές διαπιστώσεις:

Συνέχεια ανάγνωσης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 9/12/2021

Τα σωματεία που έχουμε προκηρύξει Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση καλούμε νέα πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη 9/12 στις 6μμ

ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Ικαρίας- Φούρνων, «Κ.Σωτηρίου», ΕΛΜΕ Χανίων

Τα σωματεία που έχουμε προκηρύξει Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση καλούμε σε αγωνιστικό βηματισμό κάθε ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ με νέα πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη 9/12 στις 6μμ στο link στο ΖΟΟΜ:

Συνέχεια ανάγνωσης Τα σωματεία που έχουμε προκηρύξει Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση καλούμε νέα πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη 9/12 στις 6μμ

Μετά την Αποτίμηση Εκπ/κού Έργου και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Ο Δούρειος Ίππος για το σχολείο της σκληρής αξιολόγησης, της κατάρτισης, της αμάθειας, της αγοράς…εδώ αξιολογούνται οι πάντες και τα πάντα…ως  και η ίδια μας η ύπαρξη.

Εν μέσω της μεγαλύτερης ιστορικά μάχης που δίνει συσπειρωμένα και αποφασισμένα ο κλάδος των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, κόντρα σε απειλές και εκφοβισμούς, φτιάχνοντας ένα δυνατό ρεύμα ανυπακοής και αξιοπρέπειας, με ήδη φανερά τα σημάδια της νίκης, το Υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια φορά κάνει την εμφάνισή του, όχι μέσω δικαστηρίων αυτή τη φορά, αλλά μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μας σε αυτά.

Συνέχεια ανάγνωσης Μετά την Αποτίμηση Εκπ/κού Έργου και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Πέρασαν 13 χρόνια από το Σάββατο της 6ης Δεκέμβρη του 2008, τότε που ο έφηβος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου από το όπλο του αστυνομικού Κορκονέα.

Συνέχεια ανάγνωσης ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ