Όλες και όλοι το Σάββατο 1/4 στις 12μμ στη συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στηρίζει και καλεί σε μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 1/4 – μέρα εκκίνησης της γραμμής Αθήνα Θεσσαλονίκη – στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό  Λαρίσης, σε συνέχεια του αγώνα που εκδηλώθηκε με το μαζικότερο κίνημα των τελευταίων χρόνων, στην κατεύθυνση της απόφασης της συνέλευσης αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/3 στο κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια και ύστερα από συνεννόηση με άλλα σωματεία. Καλούμε σωματεία συλλογικότητες και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν και να δυναμώσουν τον αγώνα.

Συνέχεια ανάγνωσης Όλες και όλοι το Σάββατο 1/4 στις 12μμ στη συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης

Ποτέ και πουθενά!

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου έξω απ το ΕΠΑΛ των Άνω Λιοσίων η επιτροπή αγώνα των ΣΕΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου και ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής, συναδέλφισσες/οι που έτρεξαν από παντού κυριολεκτικά, δηλώσαμε ξεκάθαρα στον 1ο επιθεωρητή της περιοχής μας, πως δεν παζαρεύουμε το δημόσιο σχολείο, δεν παζαρεύουμε ούτε έναν/μια συνάδελφο/ισσα μας, δεν παζαρεύουμε τα παιδιά μας, τη μόρφωσή τους, τις ζωές τους!

Ούτε να τολμήσουν! Δεν θα περάσει η διάλυση του δημόσιου σχολείου! Απ’ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί ορθώνουν ανάστημα και προστατεύουν τα σχολεία τους, τα παιδιά τους, ολόκληρη την κοινωνία από τα σχέδια πλήρους διάλυσης και απανθρωποποίησής της. Κυριολεκτικά με ψυχή και σώμα.Ένα σώμα.

Καλή αγωνιστική μας συνέχεια,τους αγωνιστικούς και αλληλέγγυους χαιρετισμούς μας σε όσες/ους στέκονται στο ύψος των ιστορικών μας ευθυνών να προστατέψουμε τη ζωή που ανθίζει μονάχα στο φως, στην ομορφιά, στην ελευθερία! Το ξέρουν. Αυτό κυνηγούν. Γι’ αυτό μας τρέμουν.

Κανείς μόνος!Καμία μόνη!ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δελτίο τύπου της συνέλευσης αγώνα 23/3 στο κατειλημμένο Ολύμπια

Την Πέμπτη 23/3 πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση αγώνα στο κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια σύμφωνα με την απόφαση του προηγούμενης συνέλευσης αγώνα. Συμμετείχαν σωματεία συλλογικότητες και αγωνιστές του κινήματος.

Συνέχεια ανάγνωσης Δελτίο τύπου της συνέλευσης αγώνα 23/3 στο κατειλημμένο Ολύμπια

Αλληλεγγύη στην κατάληψη στο ΡΕΞ

Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» εκφράζει ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη του στον αγώνα των καλλιτεχνών και σπουδαστών στο χώρο της τέχνης και στην κατάληψη του ΡΕΞ.

Καταγγέλλει την επίθεση στην κατάληψη από τον καλλιτεχνικό δ/ντή που με ανακοίνωση του στις 23/3 προσπαθεί να συκοφαντήσει, να εκβιάσει και να απειλήσει την κατάληψη.

Συνέχεια ανάγνωσης Αλληλεγγύη στην κατάληψη στο ΡΕΞ

Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 19:30 τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ με τους/τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

               Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια των δράσεών του για την αποτροπή της επιβολής της αντιεκπαιδευτικής ατομικής αξιολόγησης του Ν.4823/21 καλεί σε τηλεδιάσκεψη τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων (καθώς και όσους/όσες δεν ήταν δυνατό να συνδεθούν σε προηγούμενες τηλεδιασκέψεις), τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:30.

               Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα zoom, είναι:

https://us02web.zoom.us/j/88527252295

 Meeting ID: 885 2725 2295

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην τηλεδιάσκεψη.

Κανένας μόνος – καμία μόνη! Να σταθούμε όλοι και όλες μπροστά στον επιθεωρητισμό σαν ένα σώμα, σαν μία ψυχή.

Αυτή που παλεύει και αγαπά το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

Λίγες μέρες πριν τον ορισμό των αξιολογητών και στην Αττική, δεκάδες καταγγελίες έρχονται από όλη την Ελλάδα φανερώνοντας το αίσχος που λέγεται αξιολόγηση. Οι εντεταλμένοι αξιολογητές, αυτοί που κάποτε υπηρετούσαν το θεσμό του σχολικού συμβούλου, έχοντας συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κλάδος, τώρα βρέθηκαν να ασκούν τον πιο αυταρχικό και διοικητικό ρόλο. Και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κόσμου έχει ταχθεί ανοιχτά ενάντια στο έκτρωμα της αξιολόγησης, φαίνεται ότι εξαντλούν κάθε ευφάνταστο σενάριο για να καταφέρουν να μπουν στο σχολείο.

  • Παίρνουν τηλέφωνα μετά τις 9 το βράδυ για να βρουν τους/τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς μετά την επιμόρφωση.
  • Μπαίνουν στα σχολεία για μια «απλή κουβεντούλα» και φεύγοντας ειδοποιούν με μηνύματα τους/τις συναδέλφους/ισσες ότι «μόλις ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση αξιολόγησής σας».
  • Μεταμφιέζονται σε γονείς για να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στο σχολικό χώρο.

Προειδοποιούμε τους εντεταλμένους αξιολογητές του υπουργείου που παλεύουν με νύχια και με δόντια να δελεάσουν, να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους/τις εκπαιδευτικούς, ότι η οργή που έχει ξεχειλίσει θα γίνει ποταμός άγριος και αποφασισμένος. Αφού αυτοί αποφάσισαν να γίνουν η ταφόπλακα του δημόσιου σχολείου, εμείς θα γίνουμε ο οδοστρωτήρας τους!

Συνέχεια ανάγνωσης Κανένας μόνος – καμία μόνη! Να σταθούμε όλοι και όλες μπροστά στον επιθεωρητισμό σαν ένα σώμα, σαν μία ψυχή.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ, ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ 300-400 ΜΑΘΗΤ(ΡΙ)ΩΝ, ΜΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μέσα στις άγριες μέρες που ζούμε, μέρες ολοκληρωτικής επίθεσης και βαρβαρότητας που αφαιρεί κυριολεκτικά τις ζωές των παιδιών μας και των ανθρώπων μας, μέρες που χωρίς ίχνος ντροπής μιλούν για «θυσίες» αναγκαίες για την «ανάπτυξη», μέσα στις μέρες αυτές τις βουτηγμένες στο πένθος και την οργή και ενώ άνθρωποι κάθε γενιάς, μαθητικής, φοιτητικής, εργαζόμενοι και όχι μόνο, βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας δικαιοσύνη, ασφάλεια και ζωή αντιμετωπίζοντας άγρια καταστολή, με ένα τεράστιο «ως εδώ!», αυτές τις μέρες επέλεξε ο Δήμος Φυλής να στείλει στα email των σχολείων μας «ενημέρωση» σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει την επιμόρφωσή(!) μας! Πιστός στο ρόλο που επιδιώκουν να του αναθέσουν με την έναρξη της αξιολόγησης και της λεγόμενης «αυτονομίας» των σχολικών μονάδων, ο Δήμος προκλητικά, αυθαίρετα και «γενναιόδωρα» τάχα προσπαθεί να παρέμβει στη θέση μας στο σχολείο, την εργασιακή μας κατάσταση, τη ζωή και τη μόρφωση τη δική μας και των παιδιών μας.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δευτέρα 20/3 συγκέντρωση στη βουλή 5:00μμ – Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο προώθησης της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

Αγώνας για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά

Με απίστευτο κυνισμό η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη γραμμή αποφασιστικής προώθησης της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Την ώρα που άνθρωποι κάθε γενιάς, μαθητικής, φοιτητικής, εργαζόμενης και όχι μόνο, βρίσκονται στους δρόμους αντιμετωπίζοντας άγρια καταστολή, με ένα τεράστιο «ως εδώ!» να σκεπάζει κάθε ανάσα μας για τα παιδιά μας «που είπαν πως θα πάρουν… μα δεν έφτασαν ποτέ…». Τις μέρες αυτές οι εκπρόσωποι του σάπιου αυτού συστήματος μιλούν για «θυσίες» αναγκαίες για την «ανάπτυξη» και συνεχίζουν απροκάλυπτα την δολοφονική τους πολιτική. Την πολιτική που ιδιωτικοποιεί ό,τι δεν έχει προλάβει να ξεπουληθεί ήδη στα συμφέροντα εταιρειών και κεφαλαίου.

Συνέχεια ανάγνωσης Δευτέρα 20/3 συγκέντρωση στη βουλή 5:00μμ – Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο προώθησης της ιδιωτικοποίησης του νερού

Η δίωξη της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου ΔΕΝ θα περάσει!

Σε συνθήκες που τα δημόσια νοσοκομεία είναι πιο αναγκαία από ποτέ και χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησής τους, η κυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις όπως κάνει με το παιδοογκολογικό του Αγία Σοφία, δεν προχωρά σε προσλήψεις και εξαπολύει κύμα διώξεων σε συνδικαλιστές που αντιδρούν στις επιθέσεις της.

Στις 13 Μάρτη του 2023, μία μέρα μετά την πρόσληψη της Παθολόγου Αργυρής Ερωτοκρίτου στον Ευαγγελισμό ως μόνιμης επιμελήτριας Β, η διοίκηση του νοσοκομείου την «επανατοποθέτησε» στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής Αθηνών επικαλούμενη «επείγουσες» ανάγκες.

Συνέχεια ανάγνωσης Η δίωξη της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου ΔΕΝ θα περάσει!

Δελτίο τύπου της συνέλευσης αγώνα στο κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια 16/3/2023

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/3/2023 μαζική συνέλευση αγώνα  για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, μετά τη διαδήλωση, στο κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια, μετά από απόφαση της συνέλευσης της κατάληψης να τη φιλοξενήσει.  Στη συνέλευση κάλεσε ή σύσκεψη συντονισμού σωματείων και συλλογικοτήτων στις 14/3. Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν σωματεία με αποφάσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, εργαζόμενοι και νεολαίοι.

Η μεγαλειώδης σε μαζικότητα -για ακόμα μία φορά- διαδήλωση που έγινε τη μέρα της γενικής απεργίας δείχνει ότι δεν μπορεί να σταματήσει η οργή τόσο για τη δολοφονία των 57 συνανθρώπων μας όσο και ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της λειτουργίας τους με βάση το κέρδος και την αγορά, της φτώχειας, της ακρίβειας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος αλλά και το «πνίξιμο» της ζωής της νεολαίας. Η δολοφονία στο τρένο έρχεται σε συνέχεια των εγκλημάτων στα εργοτάξια, στην απαξίωση του  συστήματος υγείας και τους πολλαπλάσιους νεκρούς στην πανδημία, στη Μάνδρα, το Μάτι κλπ. Το κέρδος και η ένταση της εκμετάλλευσης, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ,  απειλεί και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Συνέχεια ανάγνωσης Δελτίο τύπου της συνέλευσης αγώνα στο κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια 16/3/2023