Έκτακτη Γενική Συνέλευση- Τετάρτη 3/5 στις 1.30μμ- 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – Ενημέρωση από τη συνάντηση με τους/τις αξιολογητές/τριες

Κανένας μόνος – καμία μόνη! Να σταθούμε όλοι και όλες μπροστά στον επιθεωρητισμό σαν ένα σώμα, σαν μία ψυχή.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Τετάρτη 3/5 στις 1.30μμ στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στα σχολεία των Άνω Λιοσίων και της Φυλής στάλθηκε ειδοποίηση μέσω της διεύθυνσης Δυτ. Αττικής στους/στις διευθυντές/ντριες να δηλώσουν ποιοι/ες εκπαιδευτικοί ΔΕΝ συμμετέχουν στην κηρυγμένη Απεργία Αποχή από τις ΔΟΕ/ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προκειμένου να κανονιστούν τα ραντεβού με τους αξιολογητές. Θυμίζουμε σε όλες/όλους:

Συνέχεια ανάγνωσης Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – Ενημέρωση από τη συνάντηση με τους/τις αξιολογητές/τριες

Μπλοκάραμε τις εξετάσεις PISA πέρυσι, θα το κάνουμε και φέτος!

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε αυτή τη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γίνουν τα πειραματόζωα που προστάζουν η ΕΕ-ΟΟΣΑ

Δεν θα επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση όση απαιτεί η αγορά!

Μετά τη μεγάλη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος την χρονιά που μας πέρασε, όπου σε ολόκληρη τη χώρα, ακυρώθηκαν οι εξετάσεις PISA, με αποχή των μαθητ(ρι)ών σε ποσοστό που ξεπέρασε το 60%, το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε και φέτος τη διεξαγωγή τους για τις 10/5.

Στις 10 Μαΐου καλούνται, και πάλι πιλοτικά, να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου προκειμένου το υπουργείο παιδείας «να χαράξει εκπαιδευτική πολιτική βάσει δεδομένων».  Ωστόσο, ενώ το Φθινόπωρο, ανακοίνωνε πως οι εξετάσεις φέτος θα διεξαχθούν κανονικά σε όλα τα σχολεία της χώρας, τελικά επιλέγει πάλι μόνο 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια. Στο σύλλογό μας έχει επιλεγεί ένα Δημοτικό σχολείο, το 6ο Άνω Λιοσίων. Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος επιλογής των σχολείων ειδικά στην περιφέρεια. Επιλέγονται 2θέσια σχολεία, όπως στην Αρκαδία, και ιδιωτικά σχολεία, όπως στην Κόρινθο!

Συνέχεια ανάγνωσης Μπλοκάραμε τις εξετάσεις PISA πέρυσι, θα το κάνουμε και φέτος!

Όλοι & όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση Δευτέρα 1 Μαΐου, 11π.μ. στα Προπύλαια με τα πρωτοβάθμια σωματεία

Κάτω τα κέρδη τους για να ζήσουμε εμείς! Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!

Στις σημερινές συνθήκες, που κατακτήσεις και δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, η  συλλογική μνήμη επιστρέφει στη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη μέρα τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς, αγώνες. Είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση όλου του κόσμου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

Συνέχεια ανάγνωσης Όλοι & όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση Δευτέρα 1 Μαΐου, 11π.μ. στα Προπύλαια με τα πρωτοβάθμια σωματεία

Τετάρτη 26/4 στις 2μμ Συγκέντρωση στην διεύθυνση Δυτ. Αττικής στα γραφεία των αξιολογητών

Ο Σύλλογος κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 1-3 ώρες για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων

Η αξιολόγηση ΔΕ θα περάσει! – Βήματα ενάντια στους επίδοξους αξιολογητές – Τι κάνουμε

«Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά;»

Όρκο στο δημόσιο σχολείο, στον παιδαγωγικό κι επιστημονικό μας ρόλο:             

Η αξιολόγηση ΔΕ θα περάσει!

Την Πέμπτη 13 Απριλίου ανέλαβαν καθήκοντα και στην Αττική οι νέοι επιθεωρητές, αυτοί δηλαδή που θα αναλάβουν το έργο της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ήδη μέσα στην περίοδο των διακοπών  οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, νεοδιόριστες/οι στην Αττική λαμβάνουν email από τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Πιθανά τις επόμενες μέρες θα βρεθούν αντιμέτωπες/οι με τους αξιολογητές τους. Θα κληθούν ο καθένας και η καθεμιά ατομικά, σε συνάντηση με τον αξιολογητή της/του για να καθοριστεί το πλαίσιο της αξιολόγησης (καθήκον σε εξωδιδακτικό χρόνο) και να καθοριστούν οι δυο διδακτικές ώρες που ο/η αξιολογητής/τρια θα μπει για να παρακολουθήσει το μάθημα του/της.

Συνέχεια ανάγνωσης Η αξιολόγηση ΔΕ θα περάσει! – Βήματα ενάντια στους επίδοξους αξιολογητές – Τι κάνουμε

Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων από τον Διευθυντή Π.Ε. Β’ Αθήνας- Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος, σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει υιοθετήσει και επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου «Ο Περικλής» επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, που σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Συνέχεια ανάγνωσης Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων από τον Διευθυντή Π.Ε. Β’ Αθήνας- Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν