Ο σύλλογος πάει θέατρο: THE LAST BIRD του Keith Johnstone στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

Ο σύλλογος εξασφάλισε για τους/τις συναδέλφους/ισσες σε περιορισμένο αριθμό εισιτήρια για την παράσταση τις ημέρες Παρασκευή 22/12, 29/12 και 5/1. Όσοι/ες ενδιαφέρεστε καλείται στο 6987070334 μέχρι Τετάρτη πριν τη συγκεκριμένη παράσταση που θα επιλέξετε και κλείνετε θέση αναφέροντας ότι ανήκετε στον ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”. Το εισιτήριο από 15€ στα 8€.

Λίγα λόγια για το έργο:

Συνέχεια ανάγνωσης Ο σύλλογος πάει θέατρο: THE LAST BIRD του Keith Johnstone στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

Οι νεοδιόριστες/οι δεν θα γίνουν ο Δούρειος ίππος της αξιολόγησης!

Ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους-ισσες νεοδιόριστους/ες ότι στο έντυπο που επισυνάπτεται μαζί με το συμβόλαιο-δώρο Χριστουγέννων του κ. Παπάζογλου δεν απαιτείται από πλευράς μας ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Δεν υπογράφουμε το έντυπο παραλαβής. Έχουμε δηλώσει τη συμμετοχή μας στην νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή της ΔΟΕ.

Συνέχεια ανάγνωσης Οι νεοδιόριστες/οι δεν θα γίνουν ο Δούρειος ίππος της αξιολόγησης!

Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα – Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20/12/2023 στις 6 μμ – Μετρό Πειραιά Δημοτικό Θέατρο

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Ακολουθεί το κάλεσμα:

Η δολοφονική ισραηλινή στρατιωτική μηχανή συνεχίζει, επεκτείνει και κλιμακώνει τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστινιακή Γάζα έχοντας σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα την στήριξη και την αποδοχή του ιμπεριαλιστικού μπλοκ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Με την συμπλήρωση 2 μηνών από την στρατιωτική επίθεση του σιωνιστικού κράτους στην Παλαιστίνη, οι νεκροί αγγίζουν τους 20.000, οι τραυματίες τους 50.000, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των θυμάτων κάτω από τα καταστραμμένα κτίρια και της υποδομές.

Συνέχεια ανάγνωσης Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα – Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20/12/2023 στις 6 μμ – Μετρό Πειραιά Δημοτικό Θέατρο

Πέμπτη 14/12 στις 11πμ πλατεία Καραϊσκάκη ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό

4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 10πμ-2μμ

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Συνέχεια ανάγνωσης Πέμπτη 14/12 στις 11πμ πλατεία Καραϊσκάκη ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό

Για το νέο έγγραφο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

Οι απειλές τους δε μας τρομοκρατούν! Συλλογικά-μαχητικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Να κατεβάσουμε τα μολύβια!

Παράταση στην παράταση και φιρμάνι στο φιρμάνι για ακόμα μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει να περπατήσει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση!

Με έγγραφο που ήρθε στα σχολεία την Παρασκευή 8/12 ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ Κατσαρός, όπως και ο προκάτοχός του Κόπτσης, δεν αποδέχεται το ενιαίο κείμενο και την ανάρτησή του στην πλατφόρμα για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ανάρτηση των συντονιστών ομάδων στη δεύτερη φάση και καλεί σε αλλαγή του σύμφωνα με το «νομοθετικό πλαίσιο»! Υπογραμμίζουμε ότι το έγγραφο Κατσαρού, είναι το ίδιο με το έγγραφο Κόπτση, (πρώην ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ) τον Νοέμβριο του 2021.

Συναδέλφισσες/οι,

Το έγγραφο αυτό δεν είναι απλώς μια προσπάθεια απειλής των εκπαιδευτικών και των συλλόγων διδασκόντων, αλλά είναι και μια προσπάθεια οι διευθυντές/ντριες, όσες και όσοι από αυτούς αναλαμβάνουν ρόλο κυρίαρχου στο σχολείο τους, να τρομοκρατήσουν τους συλλόγους διδασκόντων τους, να παραβιάσουν τις αποφάσεις τους και να εφαρμόσουν τις οδηγίες του Κατσαρού.

Συνέχεια ανάγνωσης Για το νέο έγγραφο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάσπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, συνδικαλιστριών της «αγωνιστικής συσπείρωσης εκπαιδευτικών»,κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023. Οι εργοδότες και το κράτος με τους μηχανισμούς καταστολής δεν έχουν καμία δουλειά στα σωματεία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι να περιφρουρήσουν τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, οι οποίες οφείλουν να είναι ανοιχτές στα μέλη τους.

Συνέχεια ανάγνωσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Παρασκευή 08-12-2023 συνεδρίασε το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας και συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο. Στην πρώτη συνεδρίαση παραιτήθηκε ο Πυριόχος Διονύσης (Πλεύση στην εκπαίδευση) και την αντίστοιχη θέση κατέλαβε η Μάμαλη Ελένη. Το νέο ΔΣ του συλλόγου με εφτά (7) μέλη έχει ως εξής:

Συνέχεια ανάγνωσης ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οδηγίες για την ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ της συμμετοχής μας στην Απεργία – Αποχή του συλλόγου που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 10/12/2023

Δε συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση!

Δεν θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Οι συντονιστές/στριες ομάδων δράσης ανεβάζουμε δήλωση Απεργίας Αποχής στην πλατφόρμα του ΙΕΠ!

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

Κάθε μέρα που περνά, με την μαζική απεργία αποχή και από την ατομική αξιολόγηση και τα μπλοκαρίσματα των αξιολογητών σε σχολεία σε όλη την χώρα (εκατοντάδες συναδελφισσες/οι έχουν υπογράψει Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση στον Αριστοτέλη και σε όλη την χώρα), αποδεικνύεται όλο και πιο καθαρά ότι η αξιολόγηση, και όλο το νομοθετικό πλαίσιο του ν.4823/21, έχει ως στόχο να μετατρέψει το σχολείο σε ανταγωνιστική επιχείρηση, να δημιουργήσει ιεραρχικές και βαθμολογικές κατατάξεις των σχολείων και να μετατρέψει τις σχέσεις συναδελφικότητας σε κανιβαλικές συμβιώσεις.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά με την ανάρτηση της δήλωσης Απεργίας Αποχής και από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στο πεδίο που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 10/12/2023.

Συνέχεια ανάγνωσης Οδηγίες για την ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ της συμμετοχής μας στην Απεργία – Αποχή του συλλόγου που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 10/12/2023

6 Δεκέμβρη μέρα μνήμης κι αγώνα

Όλες/Όλοι στα συλλαλητήρια

Πανεκπαιδευτικό 12:00 Προπύλαια (ο σύλλογος κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας)

Πανεργατικό και Αντικατασταλτικό 6:00μμ Προπύλαια

Στις 6 Δεκέμβρη του 2023 συμπληρώνονται 15 χρόνια, από την ημέρα που ο 15χρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ., Κορκονέα.

Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Συνέχεια ανάγνωσης 6 Δεκέμβρη μέρα μνήμης κι αγώνα