Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δε θα γίνει

Καμία συμμετοχή του συλλόγου σε «ηλεκτρονικές εκλογές»


Δηλώνουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα, πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από τα συνδικάτα.Mετά από παράσταση διαμαρτυρίας οι δύο συνδικαλιστικές δυνάμεις (Πλεύση στην εκπαίδευση και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του συλλόγου απέσυραν όλους/ες τους/τις υποψήφιούς τους, τώρα που το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε «ηλεκτρονικές εκλογές». Το ίδιο έπραξαν κι όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής, αλλά και στο ΑΠΥΣΠΕ και το ΚΥΣΠΕ, με βάση την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ.

Συνέχεια ανάγνωσης Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δε θα γίνει

Πρακτικό για την εξ αποστάσεως

Προτείνουμε σχέδιο πρακτικού για τους συλλόγους διδασκόντων που αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν και να υιοθετήσουν το σχέδιο πρακτικού, το οποίο επιδιώκει να θέσει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως τόσο παιδαγωγικά και στη φυσιογνωμία του σχολείου, όσο και στο επίπεδο των αποκλεισμών μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών που πέρα από όλα τα άλλα είναι και αντισυνταγματική.

Συνέχεια ανάγνωσης Πρακτικό για την εξ αποστάσεως

Καμία συμμετοχή του συλλόγου σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και τώρα εκδόθηκε και ΥΑ που καθορίζει ότι οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια γα το 2020 θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά το Σάββατο στις 7/11 στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα, πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από τα συνδικάτα.

Συνέχεια ανάγνωσης Καμία συμμετοχή του συλλόγου σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

για υπουργική απόφαση σχετικά με τη ζωντανή μετάδοση

Συναγερμός! Το υπ. Παιδείας θεσπίζει υποχρεωτική τη «ζωντανή» μετάδοση μαθημάτων από τις τάξεις στο όνομα του κορονοϊού

Συνέχεια ανάγνωσης για υπουργική απόφαση σχετικά με τη ζωντανή μετάδοση

για το κρούσμα στο Ζεφύρι

Ανοχύρωτα τα σχολεία μας! Εκτεθειμένοι μαθητ(ρι)ες και εκπαιδευτικοί από την εγκληματική αδιαφορία Κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας!

Συνέχεια ανάγνωσης για το κρούσμα στο Ζεφύρι

Μεγάλη Αντιφασιστική Διαδήλωση την Τετάρτη 7/10

ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ στη Μεγάλη Αντιφασιστική Διαδήλωση την Τετάρτη 7/10 ώρα 10 π.μ. Εφετείο Αθηνών

Η 7η Οκτώβρη μέρα απεργίας! (3ωρη στάση εργασίας ΔΟΕ/ΑΔΕΔΥ 8.00-11.00πμ + 3ωρη επιπλέον στάση του συλλόγου)

Η δίκη της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή 4/9/2020.

Συνέχεια ανάγνωσης Μεγάλη Αντιφασιστική Διαδήλωση την Τετάρτη 7/10

Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές

Καταγγέλλουμε την απόπειρα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας σε έναν ιδιότυπο μηχανισμό lock out απέναντι στον δίκιο αγώνα των μαθητών!

Δεν πειθαρχούμε στα κατασταλτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ

Συνέχεια ανάγνωσης Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές