ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τη φασιστική επίθεση στην πλατεία των Άνω Λιοσίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής “ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ” καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12/2021 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια, που αφορούσε την προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και στα μαρτύρια των αγωνιστών της Μακρονήσου.

Οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες που βρίσκονταν έξω ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, έβριζαν και απειλούσαν ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, αφού έβγαλαν όλο μένος τους εναντίον όλων όσων ήταν παρόντες στην εκδήλωση, μετά προσπάθησαν να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην επίθεση αυτή, για να μπορέσουν να βρουν υποστηρικτές, μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Άνω Λιοσίων και συνολικά της Δυτικής Αττικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής “ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ” καταγγέλλει στο λαό των Άνω Λιοσίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιες ομάδες, που μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής εμφανίζονται με άλλες ονομασίες, δρουν με όρους συμμορίας.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας του λαού μας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ενώ στοχοποιούν και εργαζόμενους μετανάστες που ζουν στην περιοχή μας και τους επιτίθενται ακόμα και τις νυχτερινές ώρες στα σπίτια που διαμένουν.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και χρόνια σε όλες τις κρατικές αρχές. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό για την αντιμετώπιση τους.

Καλούμε όλο το λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη δράση αυτών των ομάδων που επιχειρούν να ρίξουν και πάλι το φασιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής είναι τελικά οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να τους απομονώσουν και να τους στείλουν ξανά στα λαγούμια τους.

Ως εκπαιδευτικοί παρεμβαίνουμε μέσα κι έξω από την τάξη, υπερασπιζόμενοι/ες τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και το σκοταδισμό.

Μία απάντηση στο “ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ”

  1. Και πολύ καλά κάνατε !!!!
    Γιατί όταν ανέχεσαι πολλά …………. μηδενίζεις τον εαυτό σου !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *