Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τρίτη 16/7 στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής- Τετάρτη 17/7 στις 12 κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α

Στεκόμαστε περήφανα κι αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου σχολείου!

Υπερασπιζόμαστε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τις αποφάσεις των συλλόγων μας!

Η διευθύντρια εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής δεν αρκέστηκε να κοινοποιήσει στα σχολεία την απειλητική και τρομοκρατική οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ με υπογραφή Ι. Κατσαρού όπου καλεί τους διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής να μεριμνήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 56 του ν. 4823/21 για όποιον εκπαιδευτικό ή διευθυντή/ντρια δεν έχει συμμετάσχει στην ατομική αξιολόγηση, είτε ως αξιολογούμενος είτε ως αξιολογητής, αλλά στέλνει και η ίδια οδηγία με την υπογραφή της με την οποία καλεί τους διευθυντές να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες σχετικά με την αξιολόγηση στα Πεδία Α2,Β. Και συνεχίζει να καλεί όσους αξιολογητές/τριες δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της σχολικής τους μονάδας στα ΠεδίαΑ2,β να ενημερώσουν την Διεύθυνση για τους λόγους που δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Παρόλο που έχει στα χέρια της όλα τα έγγραφα από τους εν λόγω εκπαιδευτικούς που δηλώνουν ότι μετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, πρώτη μεταξύ πρώτων καθώς καμία άλλη διεύθυνση δεν ζήτησε εξηγήσεις από τους εκπαιδευτικούς, μετέχει σε ένα παιχνίδι παραλόγου και τρομοκράτησης: κάνω ότι δεν ξέρω τους λόγους ενώ τους γνωρίζω εγγράφως, ελπίζοντας ότι λόγω της πίεσης κάποιος θα υποκύψει. Αλλά τα παιχνίδια συνεχίζονται και σε άλλα επίπεδα με τις προτροπές συμβούλων και διεύθυνσης προς διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες να πιέσουν τους νεοδιόριστους/ες για να προχωρήσουν σε αξιολόγηση μέσα Ιουλίου και ενώ το σχολικό έτος έχει λήξει.

 Να σταματήσουν τώρα οι απειλές στους απεργούς –απέχοντες 

Συνέχεια ανάγνωσης Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τρίτη 16/7 στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής- Τετάρτη 17/7 στις 12 κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α

Σχετικά με το έγγραφο διεύθυνσης-Κατσαρού: οδηγίες προς διευθυντ(ρι)ες/προϊσταμένες

Σχετικά με τα έγγραφα που στάλθηκαν από τη διεύθυνση και το υπουργείο και αφορούν στη διαδικασία αξιολόγησης απαντάμε εκ νέου με τη δήλωση της Απεργίας – Αποχής επαναπροωθώντας το έγγραφο που είχε σταλεί στη διεύθυνση αρχές Απριλίου.

Συγκεκριμένα:

Σχετικά με το έγγραφο με Αρ. Πρωτ. Φ38.01/3868 σας επαναπροωθώ το σχετικό έγγραφο που εστάλη στη διεύθυνση με Αρ. Πρωτ. …………………..

Σε περίπτωση που κάποια ορίστηκε προϊσταμένη μετά τη 1/4/2024 στέλνει τη δική της δήλωση.

Συγκεκριμένα:

Σε απάντηση του εγγράφου με Φ38.01/3868 σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από τις 1/4/2024 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αρ. ………….. αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής κοινότητας.

Για οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνήστε με μέλος του ΔΣ

Στήριξη στον 15χρονο μαθητή, θύμα βασανιστηρίων και σεξιστικών απειλών από την αστυνομία

Κανένα παιδί μόνο του!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση και την άγρια καταστολή που δέχτηκε ο 15χρονος Χ.Κ., μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, από την αστυνομία την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 5:30 μμ.

Ομάδα αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ συνέλαβαν τον μαθητή Χ.Κ. βίαια και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, χτυπώντας τον, εξυβρίζοντάς τον και απειλώντας τον με χυδαίες, σεξιστικές εκφράσεις και χειρονομίες με την απειλή βιασμού.

Τον εξανάγκασαν επανειλημμένα σε σωματικό έλεγχο, ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία για συμμετοχή του στα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στη γειτονιά των Προσφυγικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Συνέχεια ανάγνωσης Στήριξη στον 15χρονο μαθητή, θύμα βασανιστηρίων και σεξιστικών απειλών από την αστυνομία

Να μην τολμήσει καμία διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΥΠΑΙΘΑ να αγγίξουν κανέναν/καμία απεργό!

Είναι παράνομοι! Πέμπτη 11/7 στις 11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Ξενίας 24Τετάρτη 17/7 στις 12 κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α

Μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΑΙΘΑ με οδηγία του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Νικολόπουλου Α., επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς σε απεργία αποχή, με απόφασή του. Σύμφωνα με αυτήν καλεί τους διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής να μεριμνήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 56 του ν. 4823/21 για όποιον εκπαιδευτικό ή διευθυντή/ντρια δεν έχει συμμετάσχει στην ατομική αξιολόγηση, είτε ως αξιολογούμενος είτε ως αξιολογητής!

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το έγγραφο αυτό να αποσυρθεί!

Συνέχεια ανάγνωσης Να μην τολμήσει καμία διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΥΠΑΙΘΑ να αγγίξουν κανέναν/καμία απεργό!

Καταγγελία: “Διευθυντές σχολείων στην Πάτρα απειλούνται με καθαίρεση επειδή συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή και δεν αξιολόγησαν “

Κάτω τα χέρια από τις/τους απεργούς!

Με έγγραφο της ΔΔΕ Αχαΐας, καλούνται να παραστούν ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου

επιλογής Διευθυντών την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, ο συνάδελφος Ντάφλος Γιώργος, Δ/ντής του 19ου

Γυμνασίου και η συναδέλφισσα Καζάκου Μαρία, Δ/ντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας με θέμα:

«Εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος στο πλαίσιο της αξιολόγησης του έργου δόκιμων εκπαιδευτικών»

Προφανώς οι δύο συνάδελφοι Διευθυντές καλούνται να απολογηθούν και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της καθαίρεσης επειδή- συμμετέχοντες στη απεργία/αποχή του κλάδου-δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών.

Ο στόχος ξεκάθαρος: Να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και εκβιαστικά οι εκπαιδευτικοί να συρθούν στην αντιδραστική αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δωρεάν δημόσιου σχολείου.

Το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων και θα πρέπει να διασφαλίζεται. Αντί αυτού, με το νόμο 4823 συνέδεσε τη μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, αν και ρητά αναφέρεται στο

Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα ότι οι δόκιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι αυτόματα μονιμοποιούνται στη διετία.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι:

Οι δύο συγκεκριμένοι Διευθυντές είναι οι μόνοι από την Αχαΐα και από όλη την χώρα που απειλούνται με καθαίρεση.

Δεν γνωρίζει η Δ/ντρια Δ.Ε. Αχαΐας πως η νόμιμη συνδικαλιστική δράση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εμποδίζεται;

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, τα Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελαν επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις, από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.

Καλούμε τη Δ/ντρια και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου επιλογής να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη δίωξης ή καθαίρεσης των συναδέλφων και να προστατεύσουν το δικαίωμα στην απεργία και το ήρεμο κλίμα στα σχολεία.

Kάτω τα χέρια από την προϋπηρεσία των συναδέλφων

Να δοθεί τώρα το δικαίωμα διορισμών σε όλες/όλους με αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας! Να διορθωθούν τώρα όλα τα λάθη και να αρθούν τα φίλτρα αποκλεισμών! Να αποκατασταθεί τώρα η αδικία για τους εκπαιδευτικούς με ιδιωτική προϋπηρεσία!

Μετά από τα λάθη, τους αποκλεισμούς από τους πίνακες, με συναδέλφους να πετιούνται στην ανεργία, ένα νέο εξοργιστικό ενδεχόμενο αναδεικνύεται από το γεγονός ότι πέρυσι (Σεπτέμβριο 2023) οι προσλήψεις καθυστέρησαν με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατοχυρωθεί η προϋπηρεσία ενός πλήρους διδακτικού έτους ούτε για τους αναπληρωτές της α’ φάσης. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διάταξη του νόμου του προσοντολογίου ν. 4589/19 (που το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί να καταργηθεί στο σύνολό του), η οποία αναγνωρίζει δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία από την ιδιωτική εκπαίδευση μόνον εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί έχουν υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές για τουλάχιστον 2 «πλήρη διδακτικά έτη» (όπου «πλήρες» διδακτικό έτος λογίζονται για τη Δευτεροβάθμια οι 10 μήνες και για την Πρωτοβάθμια οι 9 μήνες και 21 ημέρες), πετάει τους συγκεκριμένους συναδέλφους εκτός αυτού του δικαιώματος παρότι βρίσκονται σε θέση διορισμού! Το ΥΠΑΙΘΑ με την απαράδεκτη καθυστέρηση της απόφασης προσλήψεων που τελικά την κοινοποίησε στις 4/9/2023 και όχι την 1η Σεπτέμβρη, στερεί 3 πολύτιμες ημέρες προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί αυτοί να αδυνατούν να κατοχυρώσουν το πλήρες διδακτικό έτος, αφού δε συμπληρώνουν το απαιτούμενο διάστημα των 9 μηνών και 21 ημερών, παρότι εργάστηκαν από την αρχή των 2 ετών.

Συνέχεια ανάγνωσης Kάτω τα χέρια από την προϋπηρεσία των συναδέλφων