Οδοιπορικό στη λάσπη και την απόγνωση

Το Σάββατο 23 / 9  δύο μέλη του συλλόγου μας ,Δούκα Ευαγγελία, Τόλη Πολίνα,  μετέφεραν όλα τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στο 6ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων στην Καρδίτσα . Εκεί μαζί με συναδέλφους από τον ΣΕΠΕ Καρδίτσας και αντιπροσωπεία από το Δίκτυο Αγώνα και Αλληλεγγύης  Καρδίτσας ξεκινήσαμε 4 αυτοκίνητα  για τα χωριά του Δήμου Παλαμά. Στόχος ήταν να  προσφέρουμε βοήθεια και να ενημερώσουμε για την Πανθεσσαλική κινητοποίηση που θα γινόταν στη Λάρισα την Κυριακή το πρωί. Καταφέραμε να περάσουμε από  δύο χωριά  ,τα Καλογριανά και την Αγία Τριάδα.

Αυτό που συναντήσαμε πραγματικά αδύνατον να αποτυπωθεί σε ένα κείμενο ή σε πολλές φωτογραφίες. Ολόκληρος ο κάμπος μέσα στην λάσπη και το νερό. Τα σπαρτά καμένα. Τα χωριά βουβά. Σαν να πέρασε από κει ο θάνατος. Σαν να κατοικεί ακόμα εκεί. Το σκηνικό: λάσπη και κατεστραμμένα σπίτια. Οι συσκευές και τα έπιπλα στον δρόμο. Περιμένουν τα φορτηγά για να τα πετάξουν. Το νερό ακατάλληλο. Δεν πίνεται, δεν κάνει για να πλυθείς. Μόνη χρήση να διώχνουν την λάσπη .

Συνέχεια ανάγνωσης Οδοιπορικό στη λάσπη και την απόγνωση

Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη του ΣΕΠΕ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- Ζεφυρίου- Φυλής,της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ της περιοχής

Την Παρασκευή 22/9 /23 στο 4ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του ΣΕΠΕ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, της  ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- Ζεφυρίου- Φυλής,της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ της περιοχής.

  Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν ήδη στα σχολεία από το άνοιγμά τους ακόμη. Έγινε γόνιμη και εκτενής συζήτηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανέφεραν τις πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στα σχολεία.

  Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν για τα τεράστια  κενά με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία ,κενά σε εκπαιδευτικούς τάξης, σε εκπαιδευτικούς  παράλληλης  στήριξης, Ειδικό  Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικούς Νοσηλευτές  ( έχει προσληφθεί μόνο το 1/3 των αναγκών αυτή την στιγμή στα σχολεία), κενά σε εκπαιδευτικούς  ειδικοτήτων, καθώς  επίσης  και για τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Τονίστηκε πόσο άδικο , ανεύθυνο και εξοργιστικό  είναι ,από την πλευρά του Υπουργείου, να στέλνει το 1/3 από τις εγκεκριμένες παράλληλες  στηρίξεις στα παιδιά που την έχουν ανάγκη και το 1/3 των νοσηλευτών που χρειάζονται . 

Συνέχεια ανάγνωσης Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη του ΣΕΠΕ ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- Ζεφυρίου- Φυλής,της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ της περιοχής

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε ολες τις ειδικοτητες και στην παραλληλη στηριξη! Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ, Πέμπτη 28/9 στις 14:00

Κηρύσσουμε 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση

Στο ίδιο έργο θεατές…

Την ίδια στιγμή που συνάνθρωποί μας μετατρέπονται σε πρόσφυγες στον τόπο τους, πλήρως αβοήθητοι από τους κρατικούς φορείς…

Την ίδια στιγμή που συνάδελφοι/ισσες και μαθητές/τριες στη Θεσσαλία, χωρίς σπίτι και σχολείο, καλούνται να παραστήσουν τους κομπάρσους στο έργο, που και φέτος κατεβάζει με απαράμιλλο θράσος η κυβέρνηση, με τίτλο «Τηλεκπαίδευση: η θεραπεία δια πάσα νόσο»…

Την ίδια στιγμή, για πολλοστή φορά, παρατηρούμε το έργο διάλυσης του δημόσιου σχολείου, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή. Ο αριθμός των προσλήψεων των αναπληρωτών σε όλες τις ειδικότητες, σε Γενική και Ειδική Αγωγή και Παράλληλη Στήριξη, όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και στα χρόνια αιτήματά μας για μείωση των μαθητών/τριών ανά τάξη, αλλά δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες για το άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων!

Συνέχεια ανάγνωσης Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε ολες τις ειδικοτητες και στην παραλληλη στηριξη! Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ, Πέμπτη 28/9 στις 14:00

Την Τετάρτη 20/9 συγκεντρώθηκαν τα πρώτα είδη για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων – Νέο ραντεβού την Παρασκευή 22/9

Συνεχίζουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και την Παρασκευή 22/9 από τις 1.30-2.30μμ στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων. Δρομολόγιο αλληλεγγύης και αντιπροσωπεία του συλλόγου θα μεταβεί το Σάββατο 23/9 στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συναντηθεί και να παραδώσει τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν στους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. και στα δίκτυα αλληλεγγύης και συλλογικοτήτων που έχουν συγκροτηθεί.

Συνεχίζουμε! Με την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα…

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11.00

Ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και την εργασιακή σκλαβιά δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας!

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Συνέχεια ανάγνωσης ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11.00

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9 στις 7μμ ΣΤΟ 4ο ΔΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτύπησε μετά από ένα καλοκαίρι όπου ολόκληρη η χώρα δοκιμάστηκε από μια σειρά τραγικά γεγονότα, από το ναυάγιο της Πύλου, τις πυρκαγιές, την προώθηση του αντεργατικού νομοσχέδιου, την ακρίβεια.

Συνέχεια ανάγνωσης ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9 στις 7μμ ΣΤΟ 4ο ΔΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Πρόγραμμα δράσης

Προχωράμε στην οργάνωση πολύμορφου αγώνα με συντονισμό σωματείων συλλογικοτήτων αγωνιστών – επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων για απεργίες και παλλαϊκά συλλαλητήρια για πραγματικές αυξήσεις, ενάντια στη φτωχοποίηση, τη λεηλασία του εισοδήματος, την κλοπή του δημόσιου πλούτου, τον πόλεμο του κεφαλαίου και την εμπλοκή της χώρας.

Στην ανάπτυξη πανεκπαιδευτικού μετώπου με φοιτητές, μαθητές, γονείς με κινητοποιήσεις και απεργιακό σχέδιο σε όλη την Παιδεία και με Πανεργατική διεύρυνση για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς και για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

Συνέχεια ανάγνωσης Πρόγραμμα δράσης

Ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και την εργασιακή σκλαβιά δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας! Να κηρύξουμε ταξικό πόλεμο!

Όλοι/ες στην Εργατική Διαδήλωση για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη την Πέμπτη 14/9 στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η κυβέρνηση που τέσσερα χρόνια τώρα έχει οδηγήσει τον λαό και την νεολαία να ζει με voucher και pass, με μισθούς πείνας ενώ πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ενοίκιο, λογαριασμούς και φόρους. Συμπληρώνοντας την συνεχιζόμενη αισχρή ελαστικοποίηση της εργασίας με χειρότερες εργασιακές σχέσεις, έρχεται το νομοσχέδιο που επιδιώκει να κάνει μόνιμη την 13ωρη εργασία μετά από την νομοθέτηση της εργασίας μέχρι και τα 74 χρόνια με συντάξεις ψίχουλα. Όλα αυτά βέβαια είναι έργα και ημέρες όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα που μάλιστα εφαρμόζουν πλήρως τις οδηγίες υπερεθνικών οργανισμών όπως Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΕ και ΟΟΣΑ. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να πέσει σαν ταφόπλακα στα απανωτά χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες, κατά παραγγελία μάλιστα των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών. Συμπληρώνει επίσης τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου –  40ωρου.

Συνέχεια ανάγνωσης Ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και την εργασιακή σκλαβιά δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας! Να κηρύξουμε ταξικό πόλεμο!

Κυβέρνηση, κράτος και κεφάλαιο πνίγουν και καίνε τις ζωές μας

Για να ζήσουμε πρέπει να τους ανατρέψουμε

Συμμετέχουμε και καλούμε εργατική διαδήλωση για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη την Πέμπτη 14/9 στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στα σχολεία μας, τα οποία θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές

Μια ακόμα ανείπωτη τραγωδία βιώνει η χώρα και ειδικά η Θεσσαλία μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οι εικόνες και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες, ανεπανόρθωτες και μακροπρόθεσμες. Χάθηκαν άνθρωποι, διαλύθηκε όλη η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ μέχρι να φύγουν εντελώς τα νερά, θα ανησυχούμε αν έχουν πνιγεί και άλλοι κάτοικοι των περιοχών ή μετανάστες εργάτες γης.

Συνέχεια ανάγνωσης Κυβέρνηση, κράτος και κεφάλαιο πνίγουν και καίνε τις ζωές μας

Οδηγίες και δηλώσεις Απεργίας – Αποχής για την αποτροπή της αξιολόγησης (σχολικής μονάδας, μέντορες/ συντονιστές, ατομική αξιολόγηση).

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Να σταθούμε όλοι και όλες μπροστά στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου σαν ένα σώμα, σαν μία ψυχή.

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία της αξιολόγησης

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση απεργίας αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τη δήλωση της απεργίας αποχής της ΔΟΕ για μέντορες -ενδοσχολικούς συντονιστές καθώς και την ατομική αξιολόγηση

Συνέχεια ανάγνωσης Οδηγίες και δηλώσεις Απεργίας – Αποχής για την αποτροπή της αξιολόγησης (σχολικής μονάδας, μέντορες/ συντονιστές, ατομική αξιολόγηση).