Άλλη μια απόπειρα αξιολόγησης έπεσε στο κενό

Η αξιολόγηση καταρρέει, οι αξιολογητές φεύγουν άπραγοι! Συνεχίζουμε μαχητικά και ανυποχώρητα!

Η μαζική και μαχητική παρουσία του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων του 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων, της επιτροπής αγώνα του σωματείου έστειλε ξανά μήνυμα προς κάθε επίδοξο/η αξιολογητή/αξιολογήτρια:  Η αξιολόγηση, η διάλυση των σχολείων και της εργασιακής μας ζωής δε θα περάσει!

Για άλλη μια φορά το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη Περάματος

Όχι στα μεροκάματα του τρόμου, όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εφοπλιστών!

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του στα ναυπηγεία στο Πέραμα. Ακόμη 2 εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε τεχνικός ασφαλείας  υπήρχε, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Από την αρχή του 2023 το συνδικάτο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες με την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία, τους ανθρώπους της, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, να τρομοκρατούν, να συκοφαντούν. Μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπούλου.

Την ώρα που οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών το 2022 ξεπερνούν τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που εισπράττουν 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις δικών τους μεταχειρισμένων πλοίων, συνεχίζουν να παίζουν τη ζωή των εργαζόμενων κορώνα γράμματα αδιαφορώντας για την κάλυψη των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας! Μερικές εκατοντάδες ευρώ έπρεπε να δοθούν για να μην τσακίσει η προπέλα τους εργάτες! Πρόσφατα μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε ένα ακόμα νόμο με νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.

Ενώ η Κυβέρνηση πανηγύριζε, οργάνωνε φιέστες, και ο Μητσοτάκης προκαλούσε μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα», οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Αυτή την ανάπτυξη ευαγγελίζονται και γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι: είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις πιστές στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου με την εκμετάλλευση να απογειώνεται και τους/τις εργάτ(ρι)ες να ξεθεώνονται, είναι τα κέρδη τους που χτίζονται με το αίμα και τις ζωές των εργατών. Το έγκλημα στα Τέμπη, τα υποχρηματοδοτημένα και υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα στην εκπαίδευση που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, όλα πλευρές τις ίδιας πολιτικής.

Τώρα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας, για να σαρωθεί η πολιτική που δολοφονεί, που βάζει τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας!

Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια μας. Δε θα αφήσουμε χωρίς απάντηση τα εγκλήματα του κεφαλαίου με την κάλυψη του κράτους. Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους κλάδους!

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή εργασία στο λιμάνι, στα καράβια, στην επισκευαστική ζώνη και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων και να αποδοθούν ευθύνες.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες των εργαζομένων για την άμεση εφαρμογή όλων των αιτημάτων τους.

Τακτική Γενική Συνέλευση: Παρασκευή 16/6 στις 12 στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

Να μη λείψει κανείς/καμιά! Εν όψει του συνεδρίου της ΔΟΕ παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις

Αλληλεγγύη στη συναδέλφισσά μας θεατρολόγο που πρόβαλε την ταινία «Αγόρια στο ντους»

Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους!

Υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία!

Καταγγέλλουμε  την απαράδεκτη και ανυπόστατη στοχοποίηση της συναδέλφου θεατρολόγου που αποφάσισε να προβάλει την ταινία «Αγόρια στο ντους» στις/στους μαθητ(ρι)ες της, όπως και τις αήθεις επιθέσεις στον διευθυντή του σχολείου από δημοσιεύματα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο απέναντι στις απειλές, στις διώξεις, στον σκοταδισμό και την αναπαραγωγή στερεοτύπων. Είμαστε αταλάντευτα και μαχητικά στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενης/ου εκπαιδευτικού που υπερασπίζεται την παιδαγωγική ελευθερία απέναντι στον ρατσισμό και την ομοφοβία. Η συνάδελφος επιτέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο.

Καταδικάζουμε το στοχευμένο, ανελέητο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί απέναντι στη συναδέλφισσα από μερίδα των ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Παρουσιαστές, τηλεπερσόνες ακόμα και «ειδικοί αστυνομικοί αναλυτές» επιτίθενται στην εκπαιδευτικό παραπληροφορώντας σκόπιμα για το περιεχόμενο της ταινίας και αφήνοντας έναν οχετό ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων, στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Ένας ολόκληρος μηχανισμός ακροδεξιάς προπαγάνδας αυτοπαρουσιάζεται σαν να εκπροσωπεί το σύνολο της κοινωνίας.

Συνέχεια ανάγνωσης Αλληλεγγύη στη συναδέλφισσά μας θεατρολόγο που πρόβαλε την ταινία «Αγόρια στο ντους»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στηρίζει και υιοθετεί το ψήφισμα της συνέλευσης Αγώνα κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου.

Το ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ προστατεύεται αυστηρά από το Σύνταγμα και την δασική νομοθεσία όπως όλα τα δάση, άλση και Πάρκα και απαγορεύονται οποιεσδήποτε χρήσεις δεν είναι συμβατές με τον χαρακτήρα του.

Το σχέδιο του Φορέα Διαχείρισης και της Περιφέρειας περιλαμβάνει: Διαχωρισμό του Πάρκου σε 8 ζώνες με διαφορετικές χρήσεις. Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και τσιμεντοποίηση ακόμα και στο δασικό πυρήνα του Πάρκου με δημιουργία και ενοικίαση-εκμετάλλευση δενδρόσπιτων με μεταλλικές κατασκευές, δημιουργία εναέριων ποδηλατόδρομων, σύστημα δικτύου μεταφορών μέσα στο Πάρκο, εγκαταστάσεις εστίασης, μετατροπή του καναλιού σε εμπορικό δρόμο με αγορές, συνεδριακό κέντρο, νέο πάρκινγκ στον χώρο κάτω από την Νότια λίμνη κ.α.

Συνέχεια ανάγνωσης ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Οδηγίες για την Απεργία Αποχή του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Στις 30/5/22 στην ολοκλήρωση της Β΄ φάσης Συλλογικού Προγραμματισμού ΔΕΝ συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία

 Όπλο μας η απεργία αποχή

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση!

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

Οι συντονιστές/στριες ομάδων δράσης ανεβάζουμε δήλωση Απεργίας Αποχής στην πλατφόρμα του ΙΕΠ! Δεν θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Συνέχεια ανάγνωσης Οδηγίες για την Απεργία Αποχή του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον εκπαιδευτικό Θανάση Αγαπητό

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 δικάζεται ο Αγαπητός Θανάσης γιατί είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το 2018 το νεολαίο Χ. Ν. που άδικα, όπως αποδείχθηκε και δικαστικά, (πλήρη και αμετάκλητη απόφαση 5859/19 του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσ/νίκης) συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια τους.

Η παρουσία του Θανάση Αγαπητού την ημέρα της σύλληψης του Χ. Ν. στο αστυνομικό τμήμα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του νεολαίου, ήταν  η αιτία της οργής του συγκεκριμένου αστυνομικού που δεν μπορούσε να αποδειχθεί το δικαίωμα της αμφισβήτησης της εξουσίας του και της δυνατότητας  να κρίνει ο κάθε πολίτης «το λειτούργημα του» και να μη σκύβει το κεφάλι  στην αυθαιρεσία και τον τραμπουκισμό.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα αλληλεγγύης στον εκπαιδευτικό Θανάση Αγαπητό

Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση από την εταιρεία HARBOR LAB – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ένα ακόμα «success story» ελληνικής start up, επιβεβαιώνει ότι τα υπερκέρδη των εργοδοτών βασίζονται στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η εταιρεία λογισμικού Harbor Lab θεώρησε σκόπιμο για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε καθεστώς ετοιμότητας (standby) – χωρίς αμοιβή και εκτός του συμφωνηθέντος ωραρίου – και να βάλουν πλάτη γιατί δεν υπάρχει budget!!!

Συνέχεια ανάγνωσης Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση από την εταιρεία HARBOR LAB – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ακύρωση των εξετάσεων PISA σε όλη τη χώρα! 70% αποχή στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων, το μοναδικό σχολείο του συλλόγου μας που είχε επιλεγεί! – Η ατομική αξιολόγηση καταρρέει!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ακύρωση των εξετάσεων PISA σε όλη τη χώρα! 70% αποχή στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων, το μοναδικό σχολείο του συλλόγου μας που είχε επιλεγεί!

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών και των μαθητ(ρι)ων που απείχαν, των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και του σωματείου μας, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία! Όλοι/όλες μαζί περήφανα και μαχητικά υπερασπιστήκαμε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!

Συνέχεια ανάγνωσης Ακύρωση των εξετάσεων PISA σε όλη τη χώρα! 70% αποχή στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων, το μοναδικό σχολείο του συλλόγου μας που είχε επιλεγεί! – Η ατομική αξιολόγηση καταρρέει!

Για τη σύναψη συμβολαίων αξιολόγησης μέσω webex- Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, εν κρυπτώ μεθοδεύσεις για την προώθηση της αξιολόγησης

Η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός. Είναι υπόθεση του κλάδου. Υπερασπιζόμαστε τα συλλογικά μας δικαιώματα και τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο αξιολογητής των σχολείων Άνω Λιοσίων και Φυλής, Ιωάννης Παπάζογλου, θα προχωράει από εδώ και πέρα στις πρώτες συναντήσεις με νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη σύναψη συμβολαίου αξιολόγησης μέσω Webex. Θα παρακάμπτει δηλαδή τον φυσικό χώρο εργασίας των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση το αυτονόητο δικαίωμα των συλλόγων διδασκόντων να γνωρίζουν αν και πότε προγραμματίζονται αξιολογικές διαδικασίες στο σχολείο τους και να εκφράζουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε αυτές.

Συνέχεια ανάγνωσης Για τη σύναψη συμβολαίων αξιολόγησης μέσω webex- Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, εν κρυπτώ μεθοδεύσεις για την προώθηση της αξιολόγησης