Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχικού κατήφορου

 Σε ακραίο αυταρχικό κατήφορο οδηγείται με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει απρόσκοπτα και χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε και η ίδια.

Υπηρετώντας τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., αντιδραστικού κατεστημένου η ασφάλεια Λιμενικού κάλεσε σε προκαταρκτική εξέταση, με βάση εισαγγελική παραγγελία, τον εκπαιδευτικό συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση. Προφανώς, η κλήση σχετίζεται με την ανακοίνωση του Συντονισμού, που μοιράζεται στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και για τα δικαιώματά τους η οποία έγραφε αριθμό τηλεφώνου του Συντονισμού, που ήταν στο όνομα του. Αποτελεί συνέχεια της ενοχρηστρωμένης επίθεσης συκοφαντιών και διαστρεβλώσεων από την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων και από συστημικά ΜΜΕ και της στοχοποίησης των αλληλέγγυων που δεν ακολουθούν τις κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Η κλήση σε απολογία είναι μια ακόμα απόδειξη του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να φιμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Συνέχεια ανάγνωσης Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχικού κατήφορου

Πάρτε πίσω την Τροπολογία που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Πάρτε πίσω το ΑΡΘΡΟ 35 του Σχεδίου Νόμου που κλείνει και τα Νηπιαγωγεία!

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι τρόπος «πρόσληψης», είναι τρόπος απόλυσης!

Κάτω τα χέρια από την Προϋπηρεσία!
Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα!

 • ΠΕΜΠΤΗ: Τρίωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (11πμ-2μμ) Συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στις 12μμ καθώς και σε άλλες πόλεις.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική παρουσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις μεγάλες κινητοποιήσεις έξω από το Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 15/4 και στο συλλαλητήριο της Τρίτη 19/4  στα προπύλαια και έξω από την βουλή.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που με τη μαζική παρουσία τους και την αποφασιστικότητα τους έδωσαν τον τόνο στην κινητοποίηση.

Χαιρετίζουμε τις μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπ.Παιδείας ήταν σαφές:

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΖΩΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ.

Αγώνας για  ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ώστε να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες των σχολείων.

Συνέχεια ανάγνωσης Πάρτε πίσω την Τροπολογία που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Απόσυρση του νομοσχεδίου – μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως προέκυψαν από τη πανελλαδική συνέλευση αγώνα την Παρασκευή 15/5.

Συγκεκριμένα ως σύλλογος Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής:

 1. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα και καλούμε τους συναδέλφους στη συγκρότηση κλιμακίων για την ενημέρωση των συναδέλφων.
 2. Καλούμε την Τρίτη σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6.30μμ, μέρα συζήτησης στη Βουλή της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων για το σχέδιο νόμου για την έρευνα και άλλες διατάξεις που αφορούν την ΠΕ και ΔΕ.
 3. Καλούμε την Τετάρτη στις 2μμ σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση (Τσόχα 15-17, μετρό Αμπελόκηποι), εκεί όπου πρόκειται να βρουν πεδίο εφαρμογής τα σχέδια του Υπουργείου για διάλυση των σχολείων και κόψιμο θέσεων εργασίας. Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις τελευταίες ώρες του πρωινού ή τις ώρες του ολοημέρου.
 4. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη (ή νωρίτερα αν κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή) και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.
 5. Απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα ΟΛΜΕ-ΔΟΕ από το στημένο κυβερνητικό μονόλογο που βαφτίζεται «εθνικός διάλογος για την παιδεία» ρίχνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην κινητοποίηση όλων των συναδέλφων για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών, για την κατάργηση του ν. Διαμαντοπούλου, για αγώνα διαρκείας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που κατεδαφίζουν με το νομοσχέδιο-έκτρωμα την κοινωνική ασφάλιση και δρομολογούν ακόμη μεγαλύτερη φορο-λεηλασία

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να απευθυνθούν στο σύλλογο για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τη δράση μας. Η ενεργή παρουσία μας, η συγκρότηση επιτροπών αναπληρωτών, τα κλιμάκια ενημέρωσης αποτελούν το κύτταρο της συζήτησης που πρέπει να ανοίξει. Αναδεικνύουμε τη Δευτέρα σε μέρα ενημέρωσης. Απευθυνόμαστε πλατιά σε όλους τους συναδέλφους μας και τις συναδέλφισσες μας, σε όλους τους γονείς και τους καλούμε σε κινητοποίηση.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ –ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Συλλόγου

Συνέχεια ανάγνωσης Απόσυρση του νομοσχεδίου – μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

έβγαλε ανακοίνωση η πανελλαδική επιτροπή αγώνα των αναπληρωτών

Ανακοίνωση της πανελλαδικής συνέλευσης αγώνα

16/4/2016

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε, μετά την κινητοποίηση, στο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Αθήνας. Στο κάλεσμα για συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ευρυτανία, Κρήτη, Πελοπόννησο, Έβρο, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων (Π.Ε. και Δ.Ε.) της Αττικής, των Μολάων, του Ηρακλείου, του Έβρου και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

Συνέχεια ανάγνωσης έβγαλε ανακοίνωση η πανελλαδική επιτροπή αγώνα των αναπληρωτών

Να αποσυρθεί το έκτρωμα-πρόταση ανεργίας εκπαιδευτικών

Μόνη λύση: μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

Υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα εργασιακά δικαιώματα και δημόσιο σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε την Παρασκευή 8/4 σε κοινοποίηση ενός κατάπτυπτου σχεδίου-διάταξης για το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών της επόμενης χρονιάς, προκαλώντας τεράστιο κύμα αντιδράσεων στον κόσμο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και όχι μόνο.

Η εν λόγω διάταξη εξαπολύει μια βίαιη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, αποτελεί προπομπό για το κοινό σύστημα διορισμών/προσλήψεων και τρανή απόδειξη της «συνέχειας» ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων χρόνων. Αναφανδόν επιχειρείται η εφαρμογή του Ν.3848 της Διαμαντοπούλου και στους πίνακες των αναπληρωτών, καθώς προκρίνεται η επιτυχία στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ του 2008 και του 2006 με αριθμό μορίων που ακυρώνουν κάθε άλλο κριτήριο, ενώ τίθεται πλαφόν απαξίωσης της προϋπηρεσίας (60 μήνες προϋπηρεσία: 16,8 μόρια). Ταυτόχρονα, εισάγεται για πρώτη φορά η μοριοδότηση του βαθμού του πτυχίου (5 μόρια), σε μια απόπειρα εφαρμογής αξιολογικών κριτηρίων στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Το υπουργείο Παιδείας με την πρότασή του για το νέο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών ανατρέπει αντιδραστικά όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το νέο σύστημα πρόσληψης θα είναι κινούμενη άμμος. Στόχος είναι να μη γνωρίζει κανείς εκπαιδευτικός πια θα είναι η θέση του στους πίνακες της κάθε χρονιάς. Το κυνήγι των προσόντων και του επαγγελματικού προφίλ που θα εισάγει ο ΑΣΕΠ, θα είναι ο ατομικός δρόμος διεκδίκησης μιας θέσης στην ελαστική εργασία. Η ακύρωση της προϋπηρεσίας επιδιώκει να αφαιρέσει κάθε σταθερότητα και σχετική ασφάλεια. Μέχρι τώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είχαν μια σχετική βεβαιότητα ότι θα εργαστούν την επόμενη χρονιά αν οι προσλήψεις παραμείνουν αριθμητικά ίδιες. Τώρα πρέπει να εμπεδωθεί στους εκπαιδευτικούς ότι όσα χρόνια και να δουλεύεις δεν κατοχυρώνεις δικαίωμα στην εργασία ούτε το κράτος έχει υποχρέωση να προσλάβει αυτόν που έχει πολλά χρόνια και καλύπτει πάγιες ανάγκες. Και η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο δε βρίσκεται ακόμα σε πλήρη ανάπτυξη. Όπως δηλώνει το Υπουργείο, οι νέες διατάξεις είναι μεταβατικές. Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι το σχέδιο αφορά μόνο τις προσλήψεις αναπληρωτών αποτελεί ομολογία του Υπουργείου ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού. Το επικοινωνιακό παιχνίδι των 20.000 διορισμών και η κατάθεση σχετικής μελέτης στους «θεσμούς», αποδεικνύεται αντιπερισπασμός και στάχτη στα μάτια.

Είναι πια απολύτως φανερό ότι αντί για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς το υπουργείο θα επιδιώξει χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και εφαρμογή του προγράμματος για κλείσιμο, συμπτύξεις συγχωνεύσεις σχολείων (θυμίζουμε ότι το σχέδιο Αρβανιτόπουλου που δεν εφαρμόστηκε λόγω του εκπαιδευτικού κινήματος προέβλεπε το κλείσιμο 1.600 σχολείων). Τα νούμερα το αποδεικνύουν: Το Υπουργείο έχει χρησιμοποιήσει μόνο για φέτος το 40% των χρημάτων του ΕΣΠΑ (160 εκ. σε σύνολο 340 εκ.) που υπάρχουν ως το 2020!!!

Δε χωρά αμφιβολία ότι για να μπορέσει να τα περάσει όλα αυτά, το Υπουργείο επιδιώκει τη διάσπαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τον περιορισμό των αιτημάτων τους σε προτάσεις εντός του ισχύοντος νομικού πλαισίου, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο η πολιτική μηδενικών διορισμών, ο περιορισμός των θέσεων εργασίας, η περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων. Αποκρύπτεται σαφώς ότι οι φετινές απολύσεις του Ιούνη θα σημάνουν χρόνια ανεργία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και τεράστια χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των μονίμων οι οποίοι θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με χιλιάδες λιγότερους αναπληρωτές.

Τίποτα φυσικά από τα παραπάνω δεν πατά στο κενό. Το Υπουργείο μέσα από διαδοχικές τροπολογίες υλοποιεί τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου με γνώμονα πάντα τις κατευθύνσεις Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο διορισμών των αναπληρωτών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στην επίθεση που “κατά τη διάρκεια του διαλόγου” ετοίμασε  το Υπ Παιδείας ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Η μείωση του κόστους και η ευθυγράμμιση αριθμού μαθητών/εκπαιδευτικών επιχειρούνται μέσα από τη μείωση του αριθμού των αναπληρωτών σε πρώτη φάση, αλλά και τη συνολική αναδιάρθρωση των εργασιακών όρων μόνιμων και αναπληρωτών. Αύξηση της διδακτικής ώρας, αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, κατάργηση δομών (τμήματα ένταξης, ολοήμερα-λειτουργία πρωινού έως 1.15, τραγική συρρίκνωση προσλήψεων σε παράλληλες στηρίξεις, κλάδους και ειδικότητες), μείωση διδακτικών αντικειμένων και ωρών, μετακινήσεις εκπαιδευτικών συνθέτουν το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο, ώστε να «διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικό με τον πλέον αποδοτικό τρόπο». Το αυτόνομο σχολείο των δήμων δεν αναγνωρίζει μορφωτικά δικαιώματα στους μαθητές, ούτε εργασιακά δικαιώματα στους δασκάλους τους. Διαλύει δομές του δημόσιου σχολείου, για να τις μεταφέρει εν είδει πρόσκαιρης καινοτομίας στους δήμους, ενώ ανοίγει τον δρόμο για προσλήψεις μέσα από κοινωφελή προγράμματα «απασχόλησης» κι όχι εργασίας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα σχέδια του Υπουργείου αποτελούν casus belli. Ο «εθνικός διάλογος» έχει αποδείξει προ πολλού τον προσχηματικό χαρακτήρα του. Άλλωστε όλα τα σοβαρά μέτρα που νομοθέτησε ή θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση (κατάργηση ΤΕ, τρόπος διορισμού των αναπληρωτών, διπλασιασμός των μαθητών από 7 σε 14 για τα ΤΕ στα Νηπιαγωγεία κλπ) ποτέ δεν τα έθεσε για διάλογο έστω και “για τα μάτια”.  Με βάση και αυτές τις εξελίξεις η ΔΟΕ οφείλει να αποχωρήσει ΤΩΡΑ από το διάλογο, διαφορετικά συμμετέχει απροκάλυπτα πια στο επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπουργείου σε βάρος των εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό κίνημα δε θα συναινέσει στη διάλυση του δημόσιας εκπαίδευσης και τον καταποντισμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Μαχητικά, ανυποχώρητα θα υπερασπιστούμε το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας!

Καλούμε σε συμμετοχή:

 • Στη Συνέλευση του Συντονιστικού των Αναπληρωτών, την Τρίτη 12/4, 6.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ
 • Στη συνέλευση συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ την Πέμπτη για την οργάνωση της απάντησής μας
 • Στην κινητοποίηση στο Υπουργείο την Παρασκευή 15/4 κηρύσσοντας 3ωρη επιπλέον στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού ή του απογευματινού ωραρίου

ΔΟΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

Την Παρασκευή 8/4/2016 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών…

Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

 • Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση
 • Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.
 • Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει μέσα στον κλάδο οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ. με αιτήματα:

 • Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση
 • Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα
 • Κατάργηση του Ν.3848/10

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο.

Να αποσυρθεί το έκτρωμα!

Στηρίζουμε το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Αυτή είναι η ανακοίνωση της 9/4/2016

160414_anapl

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

Ανακοινώθηκε χθες η πρόταση-σχέδιο που τόσο καιρό κρατούσε καλά φυλαγμένη το Υπουργείο. Αφού για καιρό εξήγγειλαν 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, για να αποκρύψουν ότι ταυτόχρονα έκοβαν θέσεις εργασίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τροπολογία για τα τμήματα ένταξης… Αφού πολυδιαφήμισαν τη «μελέτη προς τους θεσμούς», για να μας δείξουν ότι έκαναν το χρέος τους, αλλά έχασαν στη «διαπραγμάτευση»… Αφού πια ανακοινώνουν μέσω στελεχών ότι δε θα γίνουν διορισμοί, προχωρούν σε σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να εφαρμόσουν και στους πίνακες των αναπληρωτών τον νόμο-λαιμητόμο της Διαμαντοπούλου.

Συνέχεια ανάγνωσης Να αποσυρθεί το έκτρωμα!

Επιχείρηση στοχοποίησης, φίμωσης και τρομοκρατίας στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, σήμερα Τρίτη 5/4/2016 βρέθηκε, όπως και κάθε μέρα, μαζί με τους πρόσφυγες στο Λιμάνι, με τις ανακοινώσεις και τα υλικά του. Η μέρα ήταν ήσυχη, παρά την εικόνα που παρουσιάζουν συνεχώς τα ΜΜΕ για συμπλοκές των προσφύγων.

Στην πύλη Ε3 στη διάρκεια του μοιράσματος ανακοίνωσής μας στους πρόσφυγες στα αγγλικά (http://syprome.blogspot.gr/2016/04/blog-post_5.html), δύο γυναίκες που δήλωσαν εθελόντριες, προσπάθησαν να μας εμποδίσουν, άρπαξαν από τα χέρια μας τις ανακοινώσεις, τις κατέστρεψαν και άρχισαν να φωνάζουν, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ότι θα καλέσουν το λιμενικό, γιατί αναστατώνουμε τους πρόσφυγες.

Το λιμενικό έφτασε,  μας ζήτησαν να τους δώσουμε την ανακοίνωση και να τους τη μεταφράσουμε. Στη συνέχεια μας απαγόρευσαν τη μετακίνηση και μας κράτησαν στον εξωτερικό χώρο της Ε3 για περίπου 20 λεπτά. Οι «εθελόντριες», που δεν δήλωναν από ποια οργάνωση προέρχονται, συνέχιζαν να φωνάζουν ότι δεν μπορεί ο καθένας να απευθύνεται στους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες μας δήλωναν τη συμπαράστασή τους και την ανησυχία τους. Όταν οι αξιωματικοί του Λιμενικού κατάλαβαν ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κράτησή μας περαιτέρω, μας άφησαν.

Συνέχεια ανάγνωσης Επιχείρηση στοχοποίησης, φίμωσης και τρομοκρατίας στο λιμάνι του Πειραιά

Αντιπολεμικές ΑντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις Κυριακή 10/4

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ FRONTEX ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στηρίζει το κάλεσμα των φοιτητών του  Πολυτεχνείου Κρήτης για αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στα Χανιά της Κρήτης την Κυριακή 10 Απρίλη και χαιρετίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στο 3ο σώμα στρατού με πορεία προς το χώρο διαμονής προσφύγων στο Λιμάνι και σε άλλες περιοχές.

 

Ταυτόχρονα, ο Συντονισμός παίρνει πρωτοβουλία και καλεί όλους τους φορείς του εργατικού, νεολαίστικου και λαϊκού κινήματος και τις πολιτικές οργανώσεις και φορείς να οργανώσουν και να στηρίξουν αντίστοιχη κινητοποίηση στην Αττική.

 

Αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική, αντινατοϊκή διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Κυριακή 10/4 ώρα 12 το μεσημέρι.

Αφετηρία τα γραφεία της Frontex στο Λιμάνι του Πειραιά, άντρο των δυνάμεων της Ε.Ε. για τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης, των προσφύγων,  σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ συγκέντρωση.

Η πορεία που θα περάσει από τους χώρους διαμονής των προσφύγων και θα φτάσει στο κέντρο του Πειραιά.

 αφισα συντονισμου 10_04 Συνέχεια ανάγνωσης Αντιπολεμικές ΑντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις Κυριακή 10/4