Όλα τα άρθρα του/της Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση λόγω καύσωνα: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ με ανεμιστήρες και κλιματισμό, με τους/τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο όχι πίσω από κάμερες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εκπαίδευση που δεν αποκλείει αλλά αντίθετα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών μας.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία όλων από τις έντονες καιρικές συνθήκες.

Ενώ η χώρα πλήττεται από καύσωνα με ακραίες θερμοκρασίες, για ακόμη μία φορά κυβέρνηση – ΥΠΑΙΘ έδωσε την ευθύνη στους δήμους και στις διευθύνσεις να αποφασίσουν σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ανακοινώνοντας μόνο γενικές συστάσεις για ελαφρύ και ανοιχτόχρωμο ρουχισμό(!!), διαλείμματα στις τάξεις χωρίς ανεμιστήρες ή κλιματισμό! Την ίδια στιγμή γονείς και εκπαιδευτικοί εισέπραξαν από το δήμο Φυλής απίστευτες απαντήσεις: «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πηγαίνετε στο υπουργείο για κλιματιστικά και ανεμιστήρες, δεν έχουμε χρήματα για νερά, αυτά τα λέει το υπουργείο, που να βρούμε τα χρήματα».

Συνέχεια ανάγνωσης Σχετικά με την τηλεκπαίδευση λόγω καύσωνα: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ με ανεμιστήρες και κλιματισμό, με τους/τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο όχι πίσω από κάμερες!

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ

Την Δευτέρα 27/5/24 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του συλλόγου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Ευχαριστούμε θερμά τις συναδέλφισσες που ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής κράτησαν όλη την εκλογική διαδικασία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Συνέχεια ανάγνωσης Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχουν τέλος!

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων! Κατάργηση της δόκιμης περιόδου

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων! Κατάργηση της δόκιμης περιόδου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Καμία δίωξη στα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα

Κάτω τα χέρια  από το προεδρείο της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και το Β. Μορέλλα που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις και του ΔΣ και τη ΓΣ της ΕΛΜΕ που αποφάσισε τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – Καμία δίωξη στα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – για διώξεις εκπαιδευτικών

Η λογοκρισία, ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Αγώνας ανυποχώρητος για να παρθούν πίσω όλες οι πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις

Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας  συνεχίζουν με ένταση το  κρεσέντο αυταρχισμού, καταστολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος. Για δωδέκατη φορά προσέφυγαν στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη η ΑΠΕΡΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης που είχε μεγάλη συμμετοχή.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – για διώξεις εκπαιδευτικών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η 93η ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ διεξάγεται στο φόντο ενός πολύχρονου, αποφασιστικού  και μαχητικού αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση, που αποτελεί κεντρικό εργαλείο για την επιβολή του σχολείου της αγοράς, της ανταγωνιστικότητας, της κατηγοριοποίησης και της ταξικής επιλογής, της εργασιακής εξουθένωσης και της στέρησης της παιδαγωγικής ελευθερίας. Η δημόσια εκπαίδευση εξακολουθεί να βομβαρδίζεται από τις προσπάθειες Κυβέρνησης/ΕΕ/ ΟΟΣΑ για να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ενίσχυσης της ιδιωτικοποίησης/εμπορευτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Η ειδική εκπαίδευση αποτελώντας διαχρονικά ένα «πεδίο φιλέτο» για το κεφάλαιο,  βρίσκεται αντιμέτωπη με  την  “εθνική στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2024-2030”’ που χαρακτηρίζεται από μια συνεκτική και εφ’ όλης της ύλης  δέσμευση της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ/ΟΟΣΑ/ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

Το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικεί και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλες/ους τις/ους εκπαιδευτικούς, για όλους τους εργαζόμενους. Υπερασπίζεται το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ψήφισμα για ωράριο νηπιαγωγών

Το ωράριο των νηπιαγωγών ενώ νομοθετήθηκε ώστε υποτίθεται να υπολογίζεται κατά τρόπο ανάλογο με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, τελικά λόγω των σημαντικών διαφορών/ζητημάτων στη λειτουργία του νηπιαγωγείου όχι απλώς δεν εξασφαλίζεται η μείωση του ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, αλλά αντίθετα το ωράριο των νηπιαγωγών είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλες/ους τους εκπαιδευτικούς. Επισημαίνουμε  ότι πρόκειται  για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων  και για αμοιβές συναδέλφων που κανένας δεν έχει δικαίωμα είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, να τις στερεί.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ψήφισμα για ωράριο νηπιαγωγών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Με τις/τους εργαζόμενες/ους και τη νεολαία ενάντια στην αυταρχική αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Για τα δικαιώματα μας στον μισθό, στην εργασία, σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για αξιοπρέπεια και παιδαγωγική ελευθερία

Για να νικήσουμε εμείς και οι ανάγκες μας!

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 24/5/2024 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ