ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Σχολεία του Δήμου Φυλής στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι έμειναν δύο μέρες χωρίς πετρέλαιο, ενώ δεν έχει γίνει ούτε η απαραίτητη συντήρηση καυστήρων. Η πολλά υποσχόμενη δημοτική αρχή παρόλο που γνώριζε την κακοκαιρία αποφάσισε να κινητοποιηθεί όταν τα παιδιά έκαναν ήδη μάθημα μέσα στις παγωμένες αίθουσες.

Όμως, η κατάσταση στα σχολεία μας είναι εκρηκτική από πολλές πλευρές. Ακόμα λείπουν βιβλία και εκπαιδευτικοί. Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα ούτε για να βάλουν πετρέλαιο. Τεράστια είναι τα χρέη των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ. Εταιρεία παροχής φυσικού αερίου έκοψε το φυσικό αέριο σε σχολείο της Δραπετσώνας μέσα στο καταχείμωνο. Μαθητές μας υποσιτίζονται, έρχονται χωρίς μπουφάν στο σχολείο.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Τα χαράτσια έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, ο Φ.Π.Α. είναι στο 23%, οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί από αυτήν την πολιτική και απαιτούν την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πληρώνουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, αν θέλουν και βέβαια όσο θέλουν. Η ανεργία βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, σε πολλές περιπτώσεις ένα μόνο μέλος της οικογένειας προσπαθεί να συντηρήσει όλα τα υπόλοιπα. Τα παιδιά αυτών των οικογενειών μας είναι οι μαθητές μας.

Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ, με την στήριξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, οδηγεί το λαό στην πλήρη χρεοκοπία. Επιβάλλουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, για να στηρίξουν τα κέρδη των βιομηχάνων-τραπεζιτών και κερδοσκόπων, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καπιταλιστικό σύστημα. Τα μέτρα αυτά δεν παίρνονται μόνο για την περίοδο της κρίσης, είναι μέτρα που αφορούν κυρίως την περίοδο της ανάκαμψης. Είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ μαζί με τους γονείς, τους μαθητές μας και όλο το λαό να ορθώσουμε φράγμα στη βαρβαρότητα, να χτίσουμε τείχος αλληλεγγύης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

·Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη – ·Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών τους.

·Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Άμεση επανασύνδεση της παροχής φυσικού αερίου όπου αυτή κόβεται. Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων (δεν είναι δυνατόν να έχουν απαλλαγή ΦΠΑ οι πρεσβείες και όχι τα σχολεία). Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ’ όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος.

·Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.

·Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.

Άμεσα προχωράμε σε:

·Κλεισίματα δρόμων, καταλήψεις, διαδηλώσεις σε Δημαρχεία, κλείσιμο σχολείων μαζί με γονείς, μαθητές, όλο το λαό, μόλις διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο, ρεύμα, νερό.

·Άμεση κινητοποίηση κάθε σχολείου σε κάθε κρούσμα υποσιτισμού, σε κάθε κρούσμα κοψίματος ρεύματος σε σπίτι μαθητή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *