Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων!

Το μοναδικό μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ που είναι νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, παραμένει με ευθύνη του Υπουργείου και σιγή της Ομοσπονδίας, χωρίς άδεια από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα

Ο Μάνθος  Κυριακόπουλος, νεοδιόριστος δάσκαλος βρίσκεται τη φετινή χρονιά στο ΔΣ της ΔΟΕ. Όπως και τα υπόλοιπα 10 μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, μόνιμοι εκπαιδευτικοί, έπρεπε να έχει πλήρη απαλλαγή από τα διδακτικά του καθήκοντα. Αντ΄ αυτού  υπηρετεί κανονικά στη σχολική μονάδα του νομού Ρεθύμνου, όπου ανήκει και εξαναγκάζεται στη χρήση συνεχών αδειών και απανωτών πολύωρων μετακινήσεων για να ανταποκρίνεται στις συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο που εδώ και δύο μήνες καθυστερεί την υπογραφή της απαλλαγής του από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα στερώντας το ΔΣ της ΔΟΕ από ένα μέλος του και υποχρεώνοντας τον ίδιο σε μια εξουθενωτική ταλαιπωρία.

Κι ενώ συμβαίνει αυτό, το ΔΣ της ΔΟΕ σιωπά! Γιατί; Γιατί το προεδρείο της ΔΟΕ δεν έχει προβεί ούτε σε μια ανακοίνωση ούτε καν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τη σαφή μεροληπτική στάση του ΥΠΑΙΘ απέναντι στο μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας;

Η σφοδρή επίθεση που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να κάνει στον κλάδο και στο δημόσιο σχολείο συνοδεύεται και από την επίθεση στα σωματεία, στη συλλογική έκφραση και στοχοποιεί εκλεγμένους εκπροσώπους που δεν υπηρετούν τον συνδικαλισμό της υποταγής και της συναίνεσης. Υπενθυμίζουμε την άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εκλέγονται στα ΔΣ των συλλόγων και των ΕΛΜΕ τους, με το κόψιμο προϋπηρεσίας αναπληρωτριών εκλεγμένων το 2018 στα ΔΣ της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής που έκαναν χρήση των συνδικαλιστικών αδειών τους. Το ΥΠΑΙΘ με τις ενέργειες αυτές επιδιώκει να κάμψει την αποφασιστικότητα όσων επιλέγουν την συλλογική δράση και την άμεση εμπλοκή τους στις διαδικασίες των σωματείων τους, που απαιτούν την ενεργό παρουσία, τον λόγο και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην πράξη!

Ο Μάνθος Κυριακόπουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων παλεύει ενάντια στην αξιολόγηση, πρότεινε και προτείνει την προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ και από τα πρωτοβάθμια σωματεία ενώ ΔΕΝ ψήφισε το Ενιαίο κείμενο ως απόφαση της Ομοσπονδίας.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να σταματήσει να σιωπά απέναντι σε αυτή τη φανερότατη παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων απέναντι στο μοναδικό μέλος του που είναι νεοδιόριστος εκπαιδευτικός και όπως οφείλει:

Να καταγγείλει το Υπουργείο για αυτή την τιμωρητική καθυστέρηση και να απαιτήσει την άμεση εξασφάλιση της συνδικαλιστικής άδειας του συναδέλφου, άδεια την οποία έχει όλο το υπόλοιπο ΔΣ της ΔΟΕ.

ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *