Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

160510_aimodosia

1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

 

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων και ο  Σύλλογος Π.Ε. Δήμου Φυλής, γνωρίζοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας, προχώρησε στην ίδρυση τράπεζας αίματος.

Διοργανώνει σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ε. Θριασίου Νοσοκομείου Νοσοκομείου και με την υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φυλής, την 1Η εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου μας, με το σύνθημα «ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ, ΧΑΡΙΖΩ ΖΩΗ», στη μνήμη της αγαπημένης μας δασκάλας, συναδέλφου Αργυρώς Καλογήρου.

Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών μας και της τοπικής κοινωνίας, στην πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να επισημάνουμε ότι εθελοντές είναι και όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν αίμα, αλλά ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη διάδοση της ιδέας.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.

Το αίμα, ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται… Μόνο προσφέρεται… Μη διστάζεις… Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης… έλα κι εσύ στην παρέα μας να δώσουμε ελπίδα ζωής, να γίνουμε εθελοντές ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ. Μην αφήνεις κάτι τόσο σημαντικό για αύριο, ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα. Οι άνθρωποι που χρειάζονται το αίμα δεν μπορούν να περιμένουν.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 21 Μαΐου, 10.00΄-13.30΄,  και την Τρίτη 24 Μαΐου από τις 9.30΄-13.00΄, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *