Ψήφισμα συμπαράστασης στον Άρη Τσίτσο

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (ραδιοφωνικές εκπομπές και ιστοσελίδες) με κατηγορίες για «Bullying  προς μαθητές» εναντίον του εκπαιδευτικού Άρη Τσίτσου, από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας.

Ο Άρης Τσίτσος είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής. Είναι γνωστό σε όλους ότι ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπεράσπιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Έχει πρωτοστατήσει και συνεχίζει να αγωνίζεται από κάθε μετερίζι για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου αλλά και κάθε δημόσιου αγαθού, για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Η δράση του αυτή αναγνωρίζεται τόσο από τους συναδέλφους του, όσο και από την τεράστια πλειονότητα των γονέων. Επίσης, η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του συγκεκριμένου σχολείου, καταμαρτυρεί ότι όλες οι τερατολογίες που ακούστηκαν είναι ψευδολογίες και μυθεύματα.

 

Θεωρούμε ότι η επίθεση στο συνάδελφό μας Άρη Τσίτσο αφορά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι εκπαιδευτικοί με τους καθημερινούς αγώνες μέσα και έξω από την τάξη, συμβάλουμε καθοριστικά στη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε δίπλα μας και τους γονείς των μαθητών μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιλύουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις και τα προβλήματα που ανακύπτουν πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από το διάλογο και την προσπάθεια αμοιβαίας κατανόησης. Η σπίλωση των εκπαιδευτικών και η καλλιέργεια απαξιωτικού κλίματος απέναντί τους οδηγεί στη διάλυση του τόσο απαραίτητου παιδαγωγικού κλίματος και διαρρηγνύει τη σχέση δασκάλου- μαθητή σε εγκληματικό βαθμό.

 

Στηρίζουμε απερίφραστα το συνάδελφό μας στην άδικη επίθεση που δέχεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *