Είμαστε στο πλευρό των Αγωνιστών Δασκάλων του Συνδικάτου Egitim Sen

Είμαστε στο πλευρό των Αγωνιστών Δασκάλων του Συνδικάτου Egitim Sen απέναντι στις μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν!

Σε μια πρωτοφανή (ακόμα και για την Τουρκία) αντιδημοκρατική κατρακύλα, η κυβέρνηση Ερντογάν, δια στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νουρετίν Τζανικλί, εξήγγειλε τις απολύσεις 28.000 εκπαιδευτικών, όλων των βαθμίδων, μελών του Συνδικάτου Egitim Sen. Η κατηγορία που τους «βαραίνει» είναι η συμμετοχή τους στο εν λόγω συνδικάτο, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση  κατηγορεί για υποστήριξη στο φιλοκουρδικό κόμμα PKK, το οποίο ονομάζει τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται οι δάσκαλοι, οι συνάδελφοι μας, ο ανθός της εκπαίδευσης γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί τόλμησαν να διαφωνούν με τον σουλτάνο Ερντογάν, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Είναι ξεκάθαρο ότι με πρόσχημα την πρόσφατη «απόπειρα πραξικοπήματος», στην Τουρκία έχουν ξεκινήσει μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης κι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών!

Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen, στους λαούς της Τουρκίας, στο δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κίνημα, στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα, κατασχέσεις διαβατηρίων και συντασσόμαστε μαζί τους στο κάλεσμα για ανάπτυξη της πάλης σε όλη την περιοχή, για τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα, για απελευθέρωση από τα δεσμά του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.  Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις δυνάμεις του στην περιοχή, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δυναμώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών μας ενάντια σε κάθε δυνάστη και εξουσία που καταπιέζει τους εργαζόμενους και τους λαούς. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ που στηρίζουν το τουρκικό καθεστώς με κάθε τρόπο, ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής!

Δεν ξεχνάμε την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του συνδικάτου Egitim Sen στην πόλη της Ούρφα προς τα Εκπαιδευτικά Σωματεία που βρέθηκαν εκεί το Φλεβάρη του 2015 στα πλαίσια της καμπάνιας «Χτίζουμε στο Κομπάνι το σχολείο της ελευθερίας των λαών». Τότε βρεθήκαμε μαζί στη Ροζάβα, στους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι. Στη συνέχεια οι συνάδελφοι και συναγωνιστές από το Egitim Sen βρέθηκαν στην Ελλάδα για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας στα πλαίσια της ίδιας καμπάνιας.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους στον τόπο μας, τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους υπογράφοντας ψηφίσματα συμπαράστασης, και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα. Υπάρχει ήδη και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών https://secure.avaaz.org/el/petition/smetyilmaztbmmgovtr_Na_akyrothoyn_oi_apolyseis_ton_ekpaideytikon_toy_syndikatoy_Egitim_Sen/?cWldhlb
  • Καλούμε τα Εκπαιδευτικά Σωματεία, καθώς και τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα

Δε θα επιτρέψουμε την απόλυση των αγωνιστών δασκάλων. Υποσχόμαστε στους συναδέλφους και συναγωνιστές μας ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους με αλληλεγγύη και αγώνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *