…άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για το μήνα Νοέμβριο.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο.

  • Δευτέρα 7/11 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – στάση εργασίας 11.30 – 13.15 και συγκέντρωση 11.00 πμ στα Προπύλαια  
  • Τρίτη 15/11 διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.
  • Πέμπτη 17/11 πορεία για τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
  • Πέμπτη 24/11 απεργία και συγκέντρωση 11.00 πμ στο Μουσείο

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση ο πρωθυπουργός Τσίπρας προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο ορισμός του Κώστα Γαβρόγλου ως νέου υπουργού Παιδείας σημαίνει επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των πορισμάτων του «εθνικού διαλόγου» των προηγούμενων μηνών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξουν μια σειρά από ζητήματα όπως η σχολική αυτονομία, η αξιολόγηση καθώς και η νέα δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να περάσει στην πρακτική υλοποίηση των πλευρών που αναδείχθηκαν από τον «εθνικό διάλογο».

Αναμένουμε να δούμε εάν τελικά θα κατατεθεί το πόρισμα “Λιάκου”, που ζήτησε ο απερχόμενος υπουργός παιδείας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το συγκεκριμένο πόρισμα προβλέπει ένα σχολείο-έκτρωμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων και θα το ζήλευαν σίγουρα η Διαμαντοπούλου, ο Αρσένης, η Γιαννάκου και ο Αρβανιτόπουλος. Ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο, με μαζική στροφή των μαθητών στην πρόωρη κατάρτιση κι εκπαιδευτικούς που πρέπει να παραιτηθούν από κάθε παιδαγωγικό ρόλο, αλλιώς θα αντικατασταθούν από άλλους, πρόθυμους να υλοποιήσουν το νέο μοντέλο σχολείου που ετοιμάζουν.

Την ίδια στιγμή, η τοποθέτηση στη θέση του υφυπουργού Παιδείας  του ακροδεξιού Κώστα Ζουράρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, τη στιγμή μάλιστα που παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της ένταξης των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, την απουσία διορισμών για 7η συνεχόμενη χρονιά, τη συρρίκνωση της ειδικής αγωγής, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών καθώς και την ακραία κινητικότητα δασκάλων και ειδικοτήτων, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στη δημόσια εκπαίδευση.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο… μαζί με γονείς, μαθητές και φοιτητές. Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 έως τις 13.15 και καλούμε σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στις 12:00, στα Προπύλαια, διεκδικώντας:

  • Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το «νέο σχολείο», δημοτικό και νηπιαγωγείο. Να μην κατατεθεί το πόρισμα Λιάκου.
  • Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή, με ενιαίο παιδαγωγικό/μορφωτικό σχέδιο για ένα σχολείο ζωντανό και δημιουργικό, σχολείο της μορφωτικής ισότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα. Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του – κανένας συνάδελφος να μη μετακινηθεί.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής
  • Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Τρίτη 15/11 φτάνει στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα. Αν και θα είναι λίγο «ληγμένος» από πρόεδρος των ΗΠΑ, η παρουσία του στην Αθήνα δεν παύει να αποτελεί πρόκληση για την εργαζόμενη πλειοψηφία, τη νεολαία και το αντιπολεμικό κίνημα. Φτάνει στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων για τη ζωντανή μνήμη της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών.

Η παρουσία του Ομπάμα στην περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πολεμικές συγκρούσεις στη λεκάνη της Μεσογείου καθώς και στη Μέση Ανατολή. Θα τον «υποδεχτούμε» όπως αρμόζει σε έναν μακελάρη των λαών. Θα είμαστε τρεις μέρες στο δρόμο τιμώντας τους νεκρούς της επταετίας, τους εκτοπισμένους και τους βασανισμένους στα κολαστήρια της χούντας. Ταυτόχρονα θα φωνάξουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στη χούντα ΕΕ & ΔΝΤ, των πλουσίων, των αγορών και των τραπεζών τους, που βάζουν χέρι στη μία χώρα μετά την άλλη, καταστρέφουν τη ζωή μας και αρπάζουν το ΨΩΜΙ μας. Οι άνεργοι είναι κοντά ενάμισι εκατομμύριο και οι εργαζόμενοι με μισθό κάτω από 500 ευρώ είναι κοντά μισό εκατομμύριο…

Ένα ηχηρό ΟΧΙ στη χούντα της αμάθειας και της διαλυμένης παιδείας. Τιμούμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με αγώνες μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας.

Ένα ηχηρό ΟΧΙ στο καθεστώς που πριονίζει δικαιώματα και ελευθερίες και μας σπρώχνει στη φτώχεια και την αμάθεια. Παλεύουμε για πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κόντρα σε όσους θέλουν να μας κάνουν φτωχούς κι αμόρφωτους, υποτακτικούς και δούλους του κάθε εκμεταλλευτή. Κόντρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει η Τουρκία και οι χώρες της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα. Απεργία την ίδια μέρα έχουν κηρύξει και ορισμένες ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Εντείνουμε τις πιέσεις μας στους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα ούτως ώστε η κινητοποίηση να πάρει πανεργατικό και πανελλαδικό χαρακτήρα.

Ο σύλλογός μας δίνει τη μάχη όλες αυτές οι κινητοποιήσεις να έχουν ενοποιητικό χαρακτήρα και να αποτελέσουν την αφετηρία ενός νέου γύρου αγώνων κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μόνο οι μαζικοί, συντονισμένοι και συλλογικοί αγώνες ενταγμένοι σε ένα σχέδιο παρατεταμένης σύγκρουσης μπορούν να φέρουν την ανατροπή. Αντίθετα οι αποσπασματικοί αγώνες σκορπούν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο σύλλογος θα δώσει αυτήν τη μάχη για να ανέβει ο πήχης της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες να στηρίξουν και να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις. Καθένας και καθεμία από εμάς να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά ώστε το μήνυμα του αγώνα να φτάσει σε κάθε γραφείο, σε κάθε τάξη, σε κάθε σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *