Ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση και το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση και το εκλογικό αποτέλεσμα

Η “Πλευση στην Eκπαίδευση” χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες παρευρέθηκαν στη Γ.Σ. του συλλόγου, που συνεχίζουν να μετέχουν στους συλλογικούς αγώνες και δίνουν τις μάχες ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε.- ΔΝΤ και των εντολοδόχων τους στην χώρα μας, τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι σημαντικό που οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί του συλλόγου συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται δίνοντάς μας την αυτοδυναμία στο Διοικητικό Συμβούλιο για ακόμη μία χρονιά. Ταυτόχρονα όμως, βλέπουμε να βαθαίνει η αίσθηση της ήττας και η απουσία ελπίδας για ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που διαλύουν ανθρώπους, οικογένειες, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και που ξεπουλούν όλη τη χώρα στους ” εταίρους” μας. Το κλίμα αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές από την απουσία των συναδελφισσών και συναδέλφων από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου αλλά και από τις προηγούμενες έκτατες συνελεύσεις.

Η διάψευση των ελπίδων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που περίτρανα αποδείχτηκε πως μόνο αριστερή δεν είναι, έχει δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα  ηττοπάθειας και παραίτησης για ένα μεγάλο κομμάτι του εργαζόμενου κόσμου γεγονός που έχει επιδράσει αρνητικά και στη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου.

Εμείς, στην Πλεύση στην εκπαίδευση, πιστεύουμε ότι η διάψευση του κυβερνητισμού (όλα θα λυθούν μέσα από μία καλή κυβέρνηση που θα πείσει με τα τρανταχτά της επιχειρήματα τους δανειστές) δεν βγάζει την αριστερά και τα κινήματα από το προσκήνιο. Αντίθετα, αποδεικνύει την αναγκαιότητα ενός κινήματος ταξικού που θα έχει ως προμετωπίδα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του εργαζόμενου κόσμου. Τώρα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα δε βγαίνει, χρειάζεται να τους δείξουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι και διατεθειμένες να αποτελέσουμε τα πιόνια στη σκακιέρα διαχείρισης της διεθνούς κρίσης. Εμείς σας καλούμε  να φτιάξουμε μαζί ένα σύλλογο ζωντανό και μαχητικό, που θα αγωνίζεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και θα υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα , που θα ενώνει τη φωνή του με τις φωνές των άλλων εργαζόμενων. Ένα σύλλογο που θα συντονίζεται με άλλα σωματεία και συλλόγους, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και θα θέτει τους όρους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

 Δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου συνεχίζει να δίνει δύναμη στη φωνή της ΔΑΚΕ, της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου υπερασπιστή των μεγάλων συμφερόντων, του πιο κυνικού εκφραστή αυτών που θέλουν να διαλύσουν το δημόσιο τομέα μαζί και τα σχολειά μας. Μαζί με τη ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) ελέγχουν και καθορίζουν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αποφάσεις που δεν θέτουν ένα αγωνιστικό σχέδιο ανατροπής της επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, αποφάσεις που σπέρνουν την ηττοπάθεια και την απογοήτευση και μεταθέτουν της ευθύνη της απουσίας αγωνιστικής προοπτικής στον κόσμο «που δεν ακολουθεί», αποφάσεις που στηρίζουν την κάθε φορά κυβερνητική πολιτική και διευκολύνουν την υλοποίηση των μέτρων. Ενδεικτικό είναι ότι οι δυνάμεις τους με περισσό θράσος ζητούν την στήριξη των ελαστικά εργαζόμενων, την ώρα που στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την απρόσκοπτη συμμετοχή των συμβασιούχων στα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στηρίζουν την ύπαρξη τους στο πελατειακό καθεστώς και τα ρουσφέτια που τους δίνει η από τα μέσα πρόσβαση στους διαδρόμους Υπουργείου και διοίκησης.

Όσο για το ΠΑΜΕ , δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις τακτικές που ακολουθεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προσπαθεί να μας καταγράψει στη συνείδηση των συναδελφισσών και συναδέλφων ως υπερασπιστών της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να αυξήσει την πολική του επιρροή στο σύλλογο και να εστιάσει την πολική του αντιπαράθεση. Δυστυχώς, συνεχίζει την παράδοση του συγκεκριμένου χώρου στη λασπολογία και στα αθέμιτα μέσα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του. Οι ανακοινώσεις μας και η δράση μας δείχνουν πολύ καλά σε ποια μεριά βρισκόμαστε με ή χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να βγάλουν τα παραμορφωτικά γυαλιά που κραυγάζουν «ένα είναι το κόμμα, μία η αλήθεια» και να ξαναδιαβάσουν όσα γράφουμε. Από την άλλη, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με τη δυνατότητα του κινήματος να ανακάμψει και να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις της περιόδου. Να βγούμε μπροστά με το σύνολο των αιτημάτων μας για τη δουλειά, την παιδεία και τα δικαιώματα της σύγχρονής εποχής. Σε αυτόν τον αγώνα το ΠΑΜΕ εγκλωβίζει την κινηματική και αγωνιστική διάθεση του κόσμου σε αγώνες διαμαρτυρίας και «συμπερασμάτων», την ώρα που στην πραγματικότητα το σχέδιο του υλοποιείται από τις ξεπουλημένες ομοσπονδίες των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Εκεί βρίσκονται «οι αρνητικοί συσχετισμοί» που διαπιστώνουν οι συνάδελφοι, και εκεί με κοινή δράση και αγώνα πρέπει να παλέψουμε μέχρι την ανατροπή των μνημονίων, της διαρκούς λιτότητας, της καταστολής και της αφαίρεσης δικαιωμάτων, των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ, για την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Πρέπει επιτέλους το ΠΑΜΕ να καταλάβει ότι ο εχθρός δε βρίσκεται μεταξύ μας. Εμείς τους καλούμε να δυναμώσουμε το σύλλογο, να βρούμε κοινές συνιστώσες, να συγκροτήσουμε ένα προεδρείο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας και ενός κοινού προγράμματος δράσης που θα το παλέψουμε μαζί. Τώρα που με το νέο μνημόνιο η αξιολόγηση και οι απολύσεις  είναι προ των πυλών χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σύλλογος είμαστε…  εγώ, εσύ, ο καθένας μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η συλλογικότητα είναι ακόμη πιο αναγκαία. Μπορούμε να την κτίσουμε. Μόνο έτσι βάζουμε τις προοπτικές  για ανατροπή  των πολιτικών τους.

Δυναμώνουμε το σωματείο.

Παίρνουμε θέσεις μάχης για τη νέα επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *