Νέο «ψαλίδι» στους ήδη τσακισμένους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων!

Χθες κυκλοφόρησε η αναμενόμενη ερμηνευτική εγκύκλιος Γ. Χουλιαράκη για τις νέες κρατήσεις στην κύρια σύνταξη και τον νέο συντάξιμο μισθό. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη νέα χρονιά ετοιμάζει νέα επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει συνυπογράψει εν’ όψη και της 2ης αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση επιβάλλει από την 1 Ιανουαρίου 2017 νέα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων έως και 83€ (ανάλογα τη θέση και τα χρόνια υπηρεσίας), καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού  των ασφαλιστικών εισφορών για τη κύρια σύνταξη. Η εισφορά αυτή θα ανέρχεται στο 6,67% του συνόλου των αποδοχών των υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο.

Έτσι επιβάλλεται άλλο ένα χαράτσι μαζί με τη φοροκαταιγίδα των έμμεσων και άμεσων φόρων, τα ματωμένα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, την παραπέρα μισθολογική καθήλωση, την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, την καθιέρωση της εργασιακής ζούγκλας.

Οι πλαστές κοινοβουλευτικές αψιμαχίες δεν μπορούν να κρύψουν το αντιλαϊκό πλαίσιο στο οποίο κινούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι οποίοι δίνουν διαπιστευτήρια για την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η 2η αξιολόγηση, να εφαρμοστούν δηλαδή γρήγορα τα νέα σκληρά μέτρα.

Στον αντιλαϊκό αρμαγεδώνα που προσπαθούν να επιβάλουν Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΟΟΣΑ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της εξουσίας, οι εργαζόμενοι να μη δείξουμε καμία ανοχή στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να δυναμώσουμε την οργάνωση στα σωματεία και τις εστίες αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να δώσουμε αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η διέξοδος για τους εργαζόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *