Ωμή επίθεση σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ

Καταγγελία για την ωμή επίθεση σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και μέλους του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταδικάζει την άνανδρη επίθεση του επιχειρηματία Μαυράκη Ηρακλή σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μπροστά στα μάτια του Προϊστάμενου της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια τριμερούς διαδικασίας.

Η τριμερής είχε οριστεί από το ΣΕΠΕ μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν έχει πληρώσει κανένα από τα τρία δώρα του 2016, έχει απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες και ανάγκαζε τους υπαλλήλους να υπογράφουν ψευδώς ότι έχουν πληρωθεί.

 Αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία συνολικά αποθρασύνεται με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεωνΕιδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» ανοίγει το θέμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του συνδικαλιστικού νόμου, που ως ένα βαθμό κάλυπτε τους συνδικαλιστές από την εργοδοσία, ενώ παράλληλα βάζει πλάτη για να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς ενώ οι εργοδότες δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, το μισθό του, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του μπροστά σε αυτήν την αντεργατική επίθεση που εντείνεται. Να ενώσει τη δύναμη του με τους συναδέλφους του, να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά μέσα από το σωματείο του. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *