Καταγγελία για μη προσμέτρηση κενού

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΚΕΝΟΥ ΠΕ70                                        ΣΤΟ 9Ο ΔΣ Ά. ΛΙΟΣΙΩΝ

Καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Π. Σπύρου που επιλεκτικά αποφάσισε να μην καταμετρήσει το κενό που υπήρχε στο 9ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων και μάλιστα έδωσε προφορική εντολή στο διευθυντή του σχολείου να καλύψει ένα ολόκληρο τμήμα με τις ώρες που περισσεύουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Εμείς του απαντάμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις πιέσεις κανενός εντολοδόχου της κυβέρνησης που αδιαφορεί για τις ανάγκες των μαθητών μας προκειμένου να εξυπηρετήσει την πολιτική των περικοπών και των μνημονίων.

Είναι γνωστό ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης βρίσκονται σ’ αυτήν τη θέση για να εξυπηρετήσουν πολιτικές που στην ουσία διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Γιατί τι άλλο πέρα από διάλυση είναι η κάλυψη ενός κενού με εκ περιτροπής εκπαιδευτικούς που θα μπαίνουν στην τάξη; Πώς αλλιώς να θεωρήσουμε τη διακοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας όταν και όποτε κρίνεται “αναγκαίο”;

Μάλιστα ο κύριος Σπύρου δεν κράτησε κανένα πρόσχημα καθώς ενημέρωσε το σχολείο ότι δε θα έρθει εκπαιδευτικός πριν τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και πριν αποφασιστούν στο υπηρεσιακό συμβούλιο οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Και αναρωτιόμαστε: ο διευθυντής εκπαίδευσης έχει καταργήσει το ΠΥΣΠΕ ή οι συννενοήσεις με κάποια μέλη και οι αποφάσεις προηγούνται των συνεδριάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου;

Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε και τη στάση των υπολοίπων μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου που με εξαίρεση τον αιρετό εκπρόσωπο εκλεγμένο με τις παρατάξεις “πλεύση στην εκπαίδευση”, “αυτόνομη παρέμβαση” και “ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών” ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του Διευθυντή Εκπαίδευσης και εξαίρεσαν το συγκεκριμένο κενό. Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να κάνουμε για την αναπληρώτρια αιρετό εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ (ταυτόχρονα και προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων) που ακολούθησε τη διοίκηση και ψήφισε υπέρ, γεγονός που μόνο σε εκπρόσωπο του κλάδου δεν αντιστοιχεί.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών των Άνω Λιοσίων στηρίζει το σύλλογο εκπαιδευτικών του 9ου δημοτικού σχολείου και το σύλλογο γονέων του σχολείου που διεκδικούν το αυτονόητο: να υπάρξει δάσκαλος για το συγκεκριμένο τμήμα. Θα δώσουμε τη μάχη για τη δημόσια εκπαίδευση κόντρα στα σχέδια του κάθε διευθυντή εκπαίδευσης και του κάθε υπουργείου που βρίσκονται στις θέσεις αυτές με τη ματιά τους στραμμένη όχι στους μαθητές μας και στις ανάγκες τους αλλά στους δανειστές και την Ε.Ε.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να βάλουν φρένο στα σχέδια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *