ΔΤ για τη συνάντηση με πρόεδρο σχολ. επιτροπής ΠΕ του Δ. Φυλής

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φυλής.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής συναντήθηκε την Παρασκευή 10/2/2017 με τον πρόεδρο της ΕΣΕ (ενιαία σχολική επιτροπή) πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φυλής, κ. Κρεμμύδα. Η συνάντηση έμοιαζε να είναι βγαλμένη από το παρελθόν μιας και οι απαντήσεις που πήραμε στα θέματα που θέσαμε δεν άλλαξαν από την τελευταία μας συνάντηση, το Δεκέμβριο του 2015.

Πετρέλαιο – θέρμανση

Θέσαμε το θέμα ότι η τροφοδοσία των σχολείων με πετρέλαιο «γίνεται με το σταγονόμετρο» (300-500 λίτρα τη φορά σε δεξαμενές 5 και 6 τόνων) και ορισμένες φορές σε ώρες που δεν μπορεί να παρίσταται ο/η διευθυντής/ντρια του σχολείου ή η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου. Επίσης, επισημάναμε ότι ορισμένα σχολεία έμειναν για δυο μέρες χωρίς πετρέλαιο, γεγονός που αποδεικνύεται από έγγραφα που απέστειλαν στο δήμο. Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως τα πετρέλαια των σχολείων προϋπολογίζονται στα «πετρέλαια του δήμου» μέσω διεθνή ανοικτού διαγωνισμού, ο οποίος όμως μέσα Φλεβάρη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα! Άραγε πότε θα ολοκληρωθεί; Το καλοκαίρι; Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣΕ αρνήθηκε πως έχει ξεμείνει κάποιο σχολείο από πετρέλαιο έστω και για μία μέρα ενώ έκανε και λόγο για καθυστερημένη ειδοποίηση από τους διευθυντές μεταθέτοντας την ευθύνη στις σχολικές μονάδες και στους διευθυντές.

Χρηματοδότηση

Θέσαμε το γεγονός πως αν και έχουν έρθει χρήματα στο δήμο για τα σχολεία και έχει γίνει η κατανομή τους στα σχολεία μέσω της ΔΕΠ, εντούτοις τα χρήματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των σχολείων. Χρήματα τα οποία τα σχολεία έχουν άμεση ανάγκη.  Ζητήσαμε δέσμευση για την άμεση πίστωσή τους στα σχολεία, που όμως δεν δόθηκε. Μας ειπώθηκε πως τα οικονομικά του δήμου ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και αναμένεται πόρισμα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι αρκετά σχολεία κρατάνε τα χρήματα στην τράπεζα και δε τα χρησιμοποιούν για τη σχολική κοινότητα. Επιμείναμε στην ερώτηση γιατί δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα αφού έχουν κατανεμηθεί, χωρίς να πάρουμε απάντηση. Τέλος, ζητήσαμε να ενημερώνονται οι διευθυντές των σχολείων για το κόστος των εργασιών που πραγματοποιούνται από αναθέσεις του δήμου.

Κτιριακό

Θέσαμε για πολλοστή φορά το κτιριακό πρόβλημα. Το υπουργείο παιδείας έχει εδώ και δέκα περίπου χρόνια ιδρύσει το 11ο νηπιαγωγείο καθώς και το 8ο δημοτικό των Άνω Λιοσίων και ο δήμος δεν έχει κάνει απολύτως καμιά ενέργεια για την ανέγερσή τους. Εισπράξαμε για μια ακόμη φορά τη διαβεβαίωση πως αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2017, κάτι το οποίο το ζούμε τα τελευταία 8 χρόνια. Η ίδια δημοτική αρχή τότε, μέσω του τότε αντιδημάρχου εκπαίδευσης, είχε δεσμευτεί κι αυτή για άμεση έναρξη διαδικασιών ανέγερσης σχολικών κτιρίων. Εμείς καταθέσαμε την πάγια θέση μας για την άμεση ανέγερση 2 δημοτικών και 2 νηπιαγωγείων στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Για το ζήτημα διαμόρφωσης των αυλών των νηπιαγωγείων (εκκρεμεί πάνω από 1 χρόνο), το πότε δηλαδή θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί, πήραμε την απάντηση πως εξελίσσεται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Η απάντηση αυτή μας εμπαίζει αφού είναι ακριβώς η ίδια απάντηση που είχαμε πάρει το Δεκέμβρη του 2015.

Ύστερα από αναφορές νηπιαγωγείων της περιοχής πως επίκειται τοποθέτηση κουδουνιών με χρονοδιακόπτη στα νηπιαγωγεία, θέσαμε το ζήτημα. Η απάντηση ήταν πως πρόκειται για «παρεξήγηση», και πως δεν πρόκειται για χρονοδιακόπτη κουδουνιού αλλά για χρονοδιακόπτη φωτισμού που θα τοποθετηθεί με εντολή δημάρχου για τον καλύτερο φωτισμό των περιοχών γύρω από τα σχολεία. Από πλευράς μας ξεκαθαρίσαμε ότι το ΔΣ στηρίζει τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι οι νηπιαγωγοί της περιοχής σε σχέση με τις ανάγκες των μονάδων τους.

 

Η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

  • Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο ούτε για μία μέρα
  • Να πιστωθούν τώρα στους λογαριασμούς των σχολείων τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού. Ούτε μια μέρα καθυστέρηση παραπάνω.
  • Να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες διαμόρφωσης των αυλών των νηπιαγωγείων.

Άμεση έναρξη διαδικασιών ανέγερσης 2 δημοτικών και 2 νηπιαγωγείων στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *