Καλωσορίζουμε τα παιδιά από την προσφυγική δομή Ελευσίνας

Καλωσορίζουμε στα σχολεία μας τα παιδιά που διαμένουν στην προσφυγική δομή της Ελευσίνας.

 

Δευτέρα 27 Μαρτίου

στις 14:00

υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε με την παρουσία μας τους/τις νέους/νέες μαθητές/τριες των σχολείων μας

στο 10o Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Ρ.Φεραίου&Φουτρή)

και

στο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας (Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας)

 

Αναχώρηση από τα Α. Λιόσια τη Δευτέρα στις 13.20 από το περίπτερο που βρίσκεται πάνω στη λ. Φυλής στο ύψος του Αγ. Δημητρίου.

 

Το   Υπουργείο   Παιδείας   για   πάνω   από   7   μήνες   στερεί   την   εκπαίδευση   από εκατοντάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας. Για   άλλη   μια   φορά,   δηλώνουμε την   αντίθεσή   μας   στο   να   λειτουργούν τμήματα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα (θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου) εκτός των διδακτικών ωραρίων που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους μαθητές μας. Διαδικασία που απομονώνει τα παιδιά αυτά, στερώντας τα από την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

 

Ταυτόχρονα, η απομόνωση των μαθητών αυτών προκαλείται από, αλλά και προκαλεί, ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά στους μαθητές μας, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού και  της ξενοφοβίας.

Χρόνια   τώρα   το   εκπαιδευτικό   κίνημα   παλεύει   για   την   ομαλή   ένταξη   όλων   των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα.

 

Στο   σχολείο,   στη   γειτονιά,   στην   κοινωνία,   ο   διάλογος   των   πολιτισμών,   είναι αναγκαία   πολιτική   και   πολιτισμική   συνθήκη.   Είναι   η   μοναδική   ευκαιρία   για κατανόηση, επικοινωνία, σύμπλευση, σε μια κοινωνία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Στηρίζουμε  με  όλες μας τις δυνάμεις  τον ερχομό των  παιδιών στα  σχολεία  μας, δάσκαλοι, γονείς, μαθητές.

Κάνουμε τα σχολεία μας μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ

ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΥΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *