Καταγγελία για εκδήλωση ΓΣΕΕ με πρώην και νυν υπουργούς παιδείας

Η ΓΣΕΕ σε ρόλο γεφυροποιού Κυβέρνησης – ΝΔ για την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ετοίμασαν μαζί με την ΕΕ και ΟΟΣΑ

 

Την Τρίτη 25 Απριλίου πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης εκδήλωση – συζήτηση για την παιδεία που διοργανώνει το ΚΑΝΕΠ -ΓΣΕΕ στην οποία θα παρουσιασθεί η ετήσια έκθεσή του για την εκπαίδευση. Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαμε ότι το Δελτίο Τύπου του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι θα συμμετέχουν στη συζήτηση ο Υπ Παιδείας Γαβρόγλου, η υπεύθυνη Παιδείας της ΝΔ Κεραμέως, και οι πρώην υπ Παιδείας Γιάννακου και Φίλης!

Η ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά έρχεται να δράσει ως γέφυρα για να επιτευχθεί και επισήμως η συνεύρεση και η πολυπόθητη για το πολιτικό σύστημα συνεννόηση για την πολιτική τους στην εκπαίδευση.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θέλει να επιταχύνει την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (με τις υποδείξεις του ΣΕΒ), που άλλωστε καταγράφονται στα πορίσματα του περίφημου διαλόγου για την Παιδεία, η ΓΣΕΕ έρχεται ως “από μηχανής θεός” να διευκολύνει την προσέγγιση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Πρέπει διακαώς να συναινέσουν και να συμφωνήσουν στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου.

Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν το εκπαιδευτικό κίνημα και τα εμπόδια που αυτό βάζει τόσα χρόνια στην επιβολή της συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της προώθησης της επιχειρηματικοποίησης, της ιδιωτικοποίησης και προώθησης της παιδείας της αγοράς σε όλα τα επίπεδα.

Επιχειρούν με την ομπρέλα της ΓΣΕΕ να κάνουν το βήμα που επιχείρησαν πριν από ένα μήνα περίπου να κάνουν με την περίφημη εκδήλωση στο Γκάζι με ανάλογο πάνελ ομιλητών.

Η ΓΣΕΕ έχει χάσει κάθε πρόσχημα και απροκάλυπτα πια – όπως άλλωστε κάνει και στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα και στο εργατικό κίνημα – βρίσκεται στο γήπεδο του αντίπαλου και απέναντι στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και στην περίπτωσή μας απέναντι στα συμφέροντα της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας, μαθητών και εκπαιδευτικών και απροκάλυπτα προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και ως συνδικάτο που τυπικά λέγεται. Δεν καλεί ούτε τυπικά, για τα μάτια, τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συνδικάτα (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) ως συνομιλητές στο πάνελ παρότι θα ήταν δεδομένα  τα όριά τους με δεδομένη την επιλογή τους για συμμετοχή στους διαλόγους.

Καλούμε τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αυτά και να καταγγείλουν τη στάση της ΓΣΕΕ.

Τους συλλόγους και ΕΛΜΕ να καταγγείλουμε από κοινού αυτές τις μεθοδεύσεις και να συντονίσουμε τον αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καμιά νομιμοποίηση καμιά ανοχή στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και σε όσους τα προωθούν και τα στηρίζουν

Να ξέρουν καλά όλοι τους ότι θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

 

Οι σύλλογοι ΠΕ : : Κ. Σωτηρίου, Περικλής, Αριστοτέλης, Αθηνά,                                    Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Οι ΕΛΜΕ :   Άνω Λιόσιων – Ζεφύρι – Φυλής,  Δυτ. Αττικής (Ελευσίνας), Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *