Μαζική συμμετοχή των σχολείων του συλλόγου μας στην απεργία-αποχή

O  αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται.

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που έδωσαν σήμερα τη μάχη κόντρα στη νέα προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης. Μία μάχη νικηφόρα αφού 13 από τα 15 δημοτικά σχολεία της περιοχής μας (όλα, εκτός από το 9ο ΔΣ Άνω Λιοσίων και το Ειδικό ΔΣ Ζεφυρίου) έσπασαν και δε νομιμοποίησαν τον «διαχωρισμό» των συλλόγων διδασκόντων σε μόνιμους-αναπληρωτές, δεν συμμετείχαν στην πρώτη απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης, καθώς δεν συμπλήρωσαν φύλλα αποτίμησης του έργου των διευθυντών και απέστειλαν στη δ/νση ΠΕ Δ. Αττικής σχετική δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας και την απεργία-αποχή που είχε προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ. Αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση για απεργία-αποχή ήταν ομόφωνη στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων μας.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας που μέσα στον πανικό τους και μπροστά στη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αποχή, έστειλε σήμερα έγγραφο στις περιφέρειες και στις διευθύνσεις ΠΕ καλώντας οι «Ειδικές Συνεδριάσεις» να πραγματοποιηθούν ακόμα και με την συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού, προσφεύγοντας σε αίολα επιχειρήματα, που δεν μπορούν καν να αντέξουν στον έλεγχο της λογικής. Είχαν προηγηθεί άλλου τύπου απειλές και παραπληροφόρηση όπως για παράδειγμα ότι θα περικοπεί ο μισθός, η απεργία-αποχή είναι παράνομη κτλ. Καταγγέλλουμε και τους «καλοθελητές» διευθυντές, που κόντρα στις αποφάσεις του κλάδου, σε εντεταλμένη υπηρεσία φρόντισαν να σπείρουν την παραπληροφόρηση και τον πανικό προκειμένου να περάσει απρόσκοπτα η επιδίωξη του υπουργείου.

Όλες τους οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Σήμερα η μαχόμενη εκπαίδευση έδωσε μια πρώτη απάντηση στην αλαζονεία του υπουργείου παιδείας. Όπως το καλοκαίρι του 2014 έτσι και σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πείσμα, επιμονή και αποφασιστικότητα μπλόκαραν τα σχέδια του υπουργείου.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων συνεχίζεται. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως ο Σεπτέμβρης θα μας βρει και πάλι ενωμένους και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *