… ανακοίνωση για τα γεγονότα στη μαθητική παρέλαση της Σαντορίνης

Το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει τη φασιστική-ναζιστική ιδεολογία και πρακτική της Χ.Α., που εκφράστηκε για άλλη μια φορά με άθλιο τρόπο στο χωριό Εμπορειό της Σαντορίνης τη μέρα της 28ης του Οκτώβρη.

Καταδικάζουμε το γεγονός ότι 20 περίπου άτομα της Χ.Α. κινήθηκαν ομαδικά και προσυνεννοημένα με φωνές, ύβρεις και απειλές ενάντια σε μαθητές γυμνασίου και στους καθηγητές τους, προκειμένου να αποσπάσουν τη σημαία από την ανήλικη μαθήτρια σημαιοφόρο.

Καταδικάζουμε το γεγονός ότι διάλεξαν να αμαυρώσουν την ημέρα που ο ελληνικός λαός, όπως και άλλοι λαοί του κόσμου, είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στο φασισμό. Την ημέρα που τιμούμε τους ήρωες του μετώπου και τους χιλιάδες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Καταδικάζουμε ακόμα το γεγονός ότι ενώ η αστυνομία ήταν ενήμερη εκ των προτέρων, οι αστυνομικοί που παρευρίσκονταν εκεί, αντί να τους απομονώσουν τα μέλη της Χ.Α. και να περιφρουρήσουν την παρέλαση, άρχισαν να διαπραγματεύονται μαζί τους, δεν τους απομάκρυναν και έκαναν συστάσεις προς όλους για ψυχραιμία και διάλογο!!!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους, να καταδικάσουν τη φασιστική-ναζιστική ιδεολογία, όπου κι αν εμφανίζεται.

Τους καλούμε να μη ξεχνούν ότι όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν αφήνουν τη χώρα τους από δική τους επιλογή, αλλά γιατί τους αναγκάζουν οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις.

Η φασιστική-ναζιστική ιδεολογία δεν έχει θέση στο χώρο της εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, έχουμε χρέος με οργανωμένη και μαζική πάλη να απομονώνουμε τέτοια φαινόμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *