Κινητοποίηση την Παρασκευή 2/3

Στις 2/3 όλοι-όλες στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ.

Την ίδια μέρα στις 5μ.μ. συμμετοχή στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα στο ΠΤΔΕ ( Ναυαρίνου 13Α )

24ωρη απεργία εδώ και τώρα!

Ο Σύλλογος κηρύττει από 1-4 ώρες στάση εργασίας, ανάλογα με το διδακτικό ωράριο του καθενός για τη συμμετοχή των συναδέλφων/ισσων στην κινητοποίηση

Συναδέλφισσες,συνέδελφοι,

Οι πολιτικές επιλογές των ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας κατά την τελευταία δεκαετία έχουν φέρει το δημόσιο σχολείο, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κατάσταση ασφυξίας. Η πολιτική μηδενικών διορισμών διαιωνίζει σκόπιμα την παράδοξη κατάσταση της μόνιμης αναπλήρωσης με ανυπολόγιστα καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, το μορφωτικό δυναμικό των μαθητών μας και τη ζωή των αναπληρωτών συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι η “λύση” της ελαστικής εργασίας και της μόνιμης επαναλαμβανόμενης αναπλήρωσης δεν αποτελεί μια δημοσιονομική “αναγκαιότητα”, αλλά μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του συστήματος: Χρειάζονται και θέλουν εκπαιδευτικούς αναπληρωτές εργαζόμενους – λάστιχο, φθηνούς, ευέλικτους για τις ανάγκες της αγοράς, εξαρτημένους από προγράμματα ΕΣΠΑ. Υποτακτικούς, δουλοπρεπείς, οικονομικά εξαθλιωμένους, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μας θέλουν συμβιβασμένους με την ιδέα του να αρκούμαστε και μόνο με μια “θέση” πρόσληψης “και φέτος”, και ας είναι στην άλλη άκρη από τον τόπο κατοικίας μας, και ας αφήνουμε κάθε χρόνο πίσω μας οικογένειες, παιδιά συντρόφους και όνειρα – δεν έχουν σημασία αυτά. Αλλά πάνω από όλα μας θέλουν διασπασμένους – κατακερματισμένους με διαφορετικά δήθεν συντεχνιακά συμφέροντα, να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας για “περισσότερα προσόντα” και καλύτερες θέσεις διορισμού.

Το μνημόνιο για την εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και ενόψει της τελικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, προβλέπει μεταξύ άλλων συγχωνεύσεις σχολείων, 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο στην προοπτική αύξησης του διδακτικού ωραρίου και αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης. Τα παραπάνω αρκούν για να υπολογίσει κανείς μερικές χιλιάδες απολυμένους και άνεργους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μια μάχη που καλούμαστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξαναδώσουμε, αφού αυτή τη φορά θα επιχειρηθεί η εφαρμογή της ως ένα από τα καθήκοντά μας, εντός της 30ωρης παραμονής μας.

Με τον όρο «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου» επιχειρούν, λοιπόν, να ανοίξουν και πάλι, το ζήτημα και της δικής μας αξιολόγησης, αφού ως απόλυτα συνδεδεμένες και αλληλοσυμπληρούμενες διαδικασίες, όπως και το παράδειγμα εφαρμογής τους σε άλλες χώρες αποδεικνύει, έχουν ως μοναδικό σκοπό την πλήρη μετάθεση της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων και επίδοσης των μαθητών μας, μέσω εξετάσεων, στις πλάτες μας, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων, τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις που θα ψάχνουν χορηγίες για να επιβιώσουν, την απόλυση εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών), τον καθημερινό εκφοβισμό με αποτέλεσμα την πρόωρη εγκατάλειψη του επαγγέλματος, την ποσοτικοποίηση μέσω δεικτών κάθε πτυχής της σχολικής ζωής και της μαθησιακής διαδικασίας, τη διάλυση, δηλαδή, του δημόσιου σχολείου και των όποιων εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων ως τώρα γνωρίζαμε. Ένα σχολείο που δε μας χωρά όλους και όλες και που όσοι πετάγονται εκτός, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα είναι με την «νομιμοποίηση» της λιγότερης τους αξίας και ακολούθως με το κλείσιμο/συγχώνευση του σχολείου τους.

Απέναντι στις επιδιώξεις τους σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δημόσιου σχολείου και νηπιαγωγείου, των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας! Η επιδίωξη του Υπουργείου να δημιουργήσει εκ νέου όρους διάσπασης εντός του κλάδου θα μας βρει συσπειρωμένους! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία, δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό κανενός, δεν παζαρεύουμε τον αριθμό των μορίων, ούτε συνδιαλεγόμαστε με την προσπάθεια μοιράσματος των αναγκαίων διορισμών σε μια πίτα που δεν μας χωρά όλους-όλες!

Ο Σύλλογος Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καλεί:

  1. Στην πανελλαδική μέρα δράσης στις 2/3 στο Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε το προεδρείο της Δ.Ο.Ε. – έστω και την ύστατη στιγμή – να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προκηρύξει 24ωρη απεργία με κεντρικό ζήτημα τους μόνιμους διορισμούς. Ο Σύλλογος κηρύττει από 1-4 ώρες στάση εργασίας, ανάλογα με το διδακτικό ωράριο του καθενός, για τη συμμετοχή των συναδέλφων/σων.

  2. Στην Πανελλαδική συνέλευση αγώνα στις 2/3 (σωματείων της εκπαίδευσης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/ συλλογικοτήτων αναπληρωτών) μετά το πέρας των κινητοποιήσεων στην Αθήνα, στις 5μ.μ. στο ΠΤΔΕ (Ναυαρίνου 13Α).

  3. Σε νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών-τριών Πέμπτη 1/3 στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων.

Απαιτούμε:

  1. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών-τριών, με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανείς/καμιά δεν περισσεύει! Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι του διαχωρισμού και της διάσπασης.

  2. Εξίσωση – προς τα πάνω – των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών. Πλήρης προστασία της μητρότητας. Επίδομα ανεργίας για όλους.

  3. Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί, όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές. Μείωση αριθμού παιδιών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/ κατάργηση.

  4. Να δυναμώσουμε τη φωνή μας, συσπειρωνόμαστε με επιτροπές αγώνα αναπληρωτών, συμμετέχουμε στο συντονισμό επιτροπών και συλλόγων, δυναμώνουμε μέσα από τα σωματεία μας.

Στη βάση των συλλογικών μας αποφάσεων θα υπερασπιστούμε και θα δώσουμε ανυποχώρητα των αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *