ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16, 13.00

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3 ώρα 13.00

3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ ΚΑΙ 3ωρη στάση εργασίας από το σύλλογο

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στις 9/3

Σε συνέχεια της προηγούμενης Παρασκευής 2 του Μάρτη και της απόφασης της πανελλαδικής συνέλευσης αγώνα πραγματοποιήθηκε και στις 9/3 μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο παιδείας, 18 συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. και 10 ΕΛΜΕ της Αττικής με το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπ/κών και με επιτροπές αναπληρωτών, με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων εδώ και τώρα!

Η μαχητική παρουσία του εκπαιδευτικού κινήματος, που την προηγούμενη Παρασκευή έσπασε στην πράξη την τρομοκρατία παρά την εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας με τα οποία η πολιτική ηγεσία επέλεξε να μας αντιμετωπίσει, άνοιξε το δρόμο του αγώνα.

28 εκπαιδευτικά σωματεία (ΠΕ και ΔΕ) επέμειναν να υλοποιήσουν την απόφαση της συνέλευσης αγώνα και η μεγάλη συμμετοχή αναπληρωτών αλλά και πολλών μόνιμων συνάδελφων που ήταν εκεί δείχνουν ότι το εκπαιδευτικό κίνημα είναι αποφασισμένο να δώσει συνέχεια στον αγώνα. Έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα και ανανέωσαν το ραντεβού στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη αποφασισμένοι να κάνουν τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση – το κλείσιμο όλων των σχολείων – και τη συγκέντρωση δικιά τους υπόθεση.

Κόντρα σε όσους προσπάθησαν να απαξιώσουν και να αγνοήσουν την απόφαση των 1000 συναδέλφων που κατέλαβαν το Υπ. Παιδείας στις 2 Μάρτη που καλούσε σε συνέχεια και κλιμάκωση με απεργία στις 9 Μάρτη.

Κόντρα σε όσους θέλουν να αφήσουν το χρόνο να κυλάει με την ελπίδα ότι οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι αναπληρωτές θα απογοητευθούν και το κίνημα θα ξεφουσκώσει.

Την Παρασκευή 9/3 λοιπόν μπροστά στην πίεση του συντονισμένου εκπαιδευτικού και φοιτητικού κόσμου, αντιπροσωπεία εκπροσώπων σωματείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, επιτροπών αγώνα-συλλογικοτήτων αναπληρωτών και φοιτητικών συλλόγων συναντήθηκε με τον υφυπουργό παιδείας κο Μπαξεβανάκη. Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία, θέτοντας τα αιτήματα όπως ακριβώς διαμορφώθηκαν από την πανελλαδική συνέλευση αγώνα, απαίτησε την ακριβή ημερομηνία και τον ακριβή αριθμό των διορισμών όλων, χωρίς κριτήρια και προσόντα, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων μας. Απαιτήθηκε να γίνουν τουλάχιστον 25.000 διορισμοί, εδώ και τώρα και δηλώθηκε πως ο κόσμος της εκπαίδευσης θα είναι εκεί κάθε Παρασκευή μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά, θα σταθεί απέναντι στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου που δρομολογεί, απέναντι στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Κατήγγειλε την καταστολή των ΜΑΤ και τα χημικά που παρέταξε το υπουργείο απέναντι στους εκπαιδευτικούς στις 2/3 και την άνευ προηγουμένου απόφαση τους να κόψουν το ρεύμα στις 9/3, ώστε να εμποδίσουν τη συγκέντρωση να εκφράσει με μικροφωνική τα αιτήματά της!

Από την πλευρά του ο κύριος Μπαξεβανάκης απάντησε χαρακτηρίζοντας το εκπαιδευτικό κίνημα, που μάτωνε μέσα και έξω από το υπουργείο από την άγρια καταστολή, «εισβολείς», νομιμοποιώντας απροκάλυπτα τη βία σε βάρος του κόσμου της εκπαίδευσης, παρά την εν συνεχεία δήλωσή του πως καμιά ευθύνη δεν έχει η πολιτική ηγεσία γι’ αυτό, και κατέληξε προκλητικά να θεωρεί τους εκπαιδευτικούς υπεύθυνους για τα έκτροπα! Δήλωσε ακόμη πως οι απαντήσεις πάνω στα αιτήματα των μόνιμων διορισμών, δόθηκαν την Τετάρτη σε μέρος της ομοσπονδίας της ΟΛΜΕ, η οποία συναντήθηκε με μόλις 6 από 11 μέλη της και παρά την καταγγελία που δέχτηκε και από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. για να μην παραβρεθεί.

Σε ότι αφορά τα αιτήματα και παρά την πίεση της αντιπροσωπείας να δοθούν τώρα ακριβείς αριθμοί και απαντήσεις, ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα. Είπε ανοιχτά πως ο αριθμός των διορισμών που θα ανακοινωθεί από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη της επόμενης σχολικής χρονιάς, θα εξαρτηθεί από το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης! Δηλώνοντας ανοιχτά πως η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται μόνο στους θεσμούς, στους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ και την ΕΕ που τσακίζει τις ζωές και τα σχολεία μας και όχι στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στους μαθητές και στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Σε ότι αφορά το σύστημα πρόσληψης δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο πως ακριβώς επειδή δε γίνεται να δουλέψουν όλοι όσοι δηλώνουν κάθε χρόνο, η προϋπηρεσία είναι ένα μόνο από τα κριτήρια που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, κρύβοντας μάλιστα την πολιτική τους ευθύνη πίσω από τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, περί κριτηρίων για τους διορισμούς. Στην απάντηση της αντιπροσωπείας πως το ΣτΕ γνωμοδοτεί με βάση τους νόμους και πως σήμερα κιόλας το υπουργείο μπορεί να νομοθετήσει τη λειτουργία των σχολείων από τη νέα χρονιά με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ο υφυπουργός απάντησε πως τα σχολεία λειτουργούν τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς κενά, δείχνοντας πως η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν, όχι μόνο μας έχει κηρύξει τον πόλεμο μα και ότι μας εμπαίζει ανοιχτά, παρουσιάζοντας μια πραγματικότητα ξένη από αυτή που ζει καθημερινά ο μάχιμος κόσμος της εκπαίδευσης.

Τέλος, στα ζητήματα που έθεσαν οι φοιτητές για το ζήτημα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει στο αν θα νομοθετηθεί η πρόταση του ΙΕΠ και τάχθηκε υπέρ της απόσπασης του επαγγελματικού δικαιώματος στην διδασκαλία από τα πτυχία. Δήλωσε αδιαφορία για τις επιπτώσεις των συγχωνεύσεων τμημάτων και απέφυγε να απαντήσει για την εξίσωση των Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ με τις ιδιωτικές και μη δραματικές σχολές σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση, παρακάμπτοντας στην ουσία το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Απέναντι σε όλα αυτά η δική μας απάντηση είναι πως και αυτήν την Παρασκευή όπως και την επόμενη και όσο χρειαστεί, δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε έναν συνάδελφό μας! Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας και τις ανάγκες των μαθητών μας! Το επόμενο διάστημα συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας, στις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και δυναμώνουμε τη φωνή μας μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσά μας την επόμενη σχολική χρονιά να είναι διορισμένοι στα σχολεία τους! Μέχρι όλα τα σχολεία να λειτουργούν με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες!

Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας παντού για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!

Όλοι ενωμένοι μέχρι τη νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *