Συγκέντρωση Σωματείων και Φορέων της περιοχής, 14 Μάρτη, στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου

«Όταν βρέχει πνιγόμαστε….. και όταν δεν βρέχει μας «πνίγει» η αδικία, η φτώχεια και η υποβάθμιση»

Τα σωματεία και οι φορείς των Δήμων Αχαρνών και Φυλής που όλο το προηγούμενο διάστημα πήραμε πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας της περιοχής, απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση, με τη μίζερη ζωή.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία Κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δημοτικών Αρχών που στήνουν κάθε τόσο φιέστες στην περιοχή μας. Λανσάρουν ότι δήθεν νοιάζονται για τα βάσανα του λαού μας. Επιχειρούν να τον καθησυχάσουν γιατί φοβούνται ότι η συσσωρευμένη αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθει, μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα και τότε δεν θα τους γλιτώνουν ούτε τα ψεύτικα δάκρυά τους.

Μας τσακίζουν το σύνολο της ζωής μας.

Οι ίδιοι που μας «πνίγουν» στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, είναι που μας πνίγουν και στο βούρκο της υποβάθμισης μιας εργατικής – λαϊκής περιοχής.

Είναι αυτοί που μας αφήνουν να πνιγόμαστε, να χάνουμε ζωές και περιουσίες γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν το απαιτούμενο κέρδος για τους κατασκευαστικούς ομίλους. Για τους ίδιους λόγους δεν έχουν κάνει ούτε καν αντισεισμικό έλεγχο σε δημόσια κτίρια και στα σχολεία της περιοχής μας, παίζοντας με τις ζωές μας.

Είναι αυτοί που μας επιβάλλουν ένα υποβαθμισμένο και ταυτόχρονα πανάκριβο δίκτυο συγκοινωνιών, γιατί έτσι συμφέρει το ιδιωτικό κεφάλαιο που υπηρετούν.

Είναι αυτοί που μας καταδικάζουν στον «καρκίνο της χωματερής» γιατί δε θέλουν να δώσουν λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού.

Είναι αυτοί που έχουν επιβάλλει μια άθλια κατάσταση στα σχολεία της περιοχής μας, που αντικειμενικά βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας, τους στερεί την ουσιαστική μόρφωση, τα εξαντλεί σε ένα καθημερινό τρέξιμο.

Είναι αυτοί που μας καταδικάζουν να ζούμε με τα εγκληματικά κυκλώματα που έχουν –αν όχι τη στήριξη- την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς. Στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες σύμφωνα και με τα δικά τους στοιχεία. Το σάπιο σύστημά τους, είναι νύχι – κρέας με το έγκλημα γιατί υπηρετεί το κέρδος.

Τα κέρδη τους….. απαιτούν τη φτώχεια μας

Στην περιοχή μας υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις που βγάζουν υπέρογκα κέρδη από τη δουλειά τη δική μας. Την ίδια στιγμή είμαστε «πρωταθλητές» στη φτώχεια, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.

Δίνουν ζεστό χρήμα σε τράπεζες και σε επιχειρηματικούς ομίλους, τους φοροαπαλλάσουν, τους παρέχουν τζάμπα ρεύμα, δίνουν τζάμπα πετρέλαιο στους εφοπλιστές και την ίδια στιγμή τα λαϊκά νοικοκυριά παγώνουν, οι οικογένειες τρέμουν μπροστά στις απειλές για την εξόφληση λογαριασμών όπως της ΔΕΗ και άλλων.

Νομοθετούν να μας παίρνουν το βιος ή και ένα σπίτι που με τόσο κόπο και αίμα φτιάξαμε, ακόμα και για ελάχιστα χρέη προς το δημόσιο. Και αυτό, όταν από την άλλη μεριά χαρίζουν χρέη σε επιχειρηματικούς ομίλους, αναλαμβάνουν να πληρώσει το δημόσιο (δηλαδή ο λαός) χρέη που δημιούργησαν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο όνομα της εξυγίανσης των επιχειρήσεων.

Αυτές είναι οι «ευεργετικές επενδύσεις», το «καλό επενδυτικό περιβάλλον» και η «δίκαιη ανάπτυξη» που όλοι μαζί, παλιοί και νέοι διαχειριστές μάς τάζουν.

Δεν ανεχόμαστε τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν διάφορες δυνάμεις μέσα στον εργατικό – λαϊκό κόσμο της περιοχής μας και στόχο έχουν να τον απογοητεύσουν και να τον αδρανοποιήσουν.

Τώρα, χρειάζεται συστράτευση και αγώνας όλου του λαού της περιοχής, κάθε τίμιου ανθρώπου. Η δύναμή μας, είναι στον αγώνα μας. Κριτήριό μας είναι το σύνολο της ζωής μας. Δεν αναθέτουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας σε αυτούς που μας οδήγησαν ως εδώ. Παίρνουμε την τύχη μας, στα δικά μας χέρια.

Η προσμονή της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης» που ξεδιάντροπα προπαγανδίζει η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας στην περιοχή μας και διάφορους πρόθυμους ντελάληδες όπως είναι οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, δεν μπορεί να ξεγελάσει το λαό και τη νεολαία που πλέον έχει συσσωρευμένη πείρα.

Όχι άλλος χρόνος χαμένος

Δεν έχουμε δύο ζωές, για να τους χαρίσουμε αυτή. Είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με σταθερή δουλειά, με ελεύθερο χρόνο, με σύγχρονα δικαιώματα. Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να προσμένουμε από αυτούς που μας «έπνιξαν». Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι στον αγώνα για να τους ανατρέψουμε.

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ όλα τα αυτονόητα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας:

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Κοινωνική ασφάλιση και προστασία στη δουλειά.

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ

  • Αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις.

  • Κατάργηση τώρα του ΕΝΦΙΑ και όλων των απαράδεκτων χαρατσιών.

  • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

  • Τώρα να φτιαχτεί Κέντρο Υγείας στην περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.

  • Δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία κα)

  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα για να θωρακιστεί η περιοχή.

  • Τώρα να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα στα σχολεία.

  • Να αντιμετωπισθεί η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής. Να ικανοποιηθούν τώρα όλα αιτήματα του Υπομνήματος που έχουν καταθέσει τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής σε Υπουργείο Παιδείας και Δημοτικές Αρχές.

  • Τώρα να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις που θα είναι ανοιχτές και δωρεάν για το λαό και τη νεολαία της περιοχής.

  • Να κλείσει τώρα ο «καρκίνος» της χωματερής. Διαχείριση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού.

  • Σύγχρονο και φτηνό δίκτυο συγκοινωνιών που θα συνδέει εσωτερικά την περιοχή μας αλλά και με το κέντρο της Αθήνας.

ΟΛΟΙ στις 14 Μάρτη στη μεγάλη Συγκέντρωση των Σωματείων και Φορέων της περιοχής στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *