… συμμετέχουμε στην αποστολή εκπαιδευτικών σωματείων στη Λωρίδα της Γάζας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Το Μάρτιο του 2009 και με αφορμή τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, 12 Σύλλογοι ΠΕ και 6 ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα πήραμε την πρωτοβουλία να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ξεκινήσαμε λοιπόν την καμπάνια «ένα σχολείο για τη Γάζα» με σκοπό να ανοικοδομήσουμε ένα βομβαρδισμένο σχολείο. Οργανώσαμε μαθήματα με τους μαθητές μας, αναδείξαμε το ζήτημα στους συναδέλφους μας και στην τοπική κοινωνία και συγκεντρώσαμε χρήματα για το σκοπό αυτόν.

Το τελικό ποσό που συγκεντρώσαμε ήταν 100.000 ευρώ (αναλυτικά ο οικονομικός απολογισμός με παραστατικά τράπεζας στο enasxoleiogiatigaza.blogspot.gr). Την ίδια χρονιά οργανώθηκε η 1η αποστολή εκπαιδευτικών σωματείων στη Γάζα. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες που συμμετείχαν τότε παρέδωσαν χέρι με χέρι 20.000 ευρώ. Σκοπός ήταν να ακολουθήσουν κι άλλες αποστολές, η όξυνση όμως της πολεμικής αναμέτρησης δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Τα υπόλοιπα χρήματα τελικά και επειδή έπρεπε να γίνει κλείσιμο και δημόσιος απολογισμός της καμπάνιας παραδόθηκαν πριν από ένα περίπου χρόνο στον πρέσβη της παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα. Με τα χρήματα χτίστηκαν τελικά 2 σχολεία. Όμως τη νύχτα της Δευτέρας 9 του Απρίλη 2018, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατεδάφισαν το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi» στο Παλαιστινιακό χωριό Zanuta, νότια της Χεβρώνας, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής εκπαίδευσης. Το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi» χτίστηκε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα μέσα από την πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ». Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε το Μάρτη του 2018 και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες αργότερα.

Η σοβαρή αυτή εξέλιξη καθώς και ο νέος γύρος διαδηλώσεων που άρχισαν την Παρασκευή 30 Μάρτη και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή για να κορυφωθούν στις 15 Μαΐου, οπότε οι Παλαιστίνιοι γιορτάζουν τη Νάκμπα ( ή αλλιώς Καταστροφή, όπως αποκαλούν την μαζική εισβολή Εβραίων στην παλαιστινιακή γη το 1948) κάνουν επιτακτική την οργάνωση 2ης αποστολής των εκπαιδευτικών σωματείων από την Ελλάδα στη Γάζα.

Εφτά στον αριθμό συνάδελφοι/ισσες από Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ θα βρεθούν στη Λωρίδα της Γάζας το διάστημα από 8/5/2018 έως 12/5/2018. Θα συμμετάσχει συνάδελφος και από το σύλλογό μας.

Η αποστολή θα επισκεφτεί σχολεία στη Γάζα, θα έχει επαφή με εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας της Γάζας. Όπλα μας θα είναι η αλληλεγγύη μας με τον παλαιστινιακό λαό, οι ζωγραφιές, οι εργασίες τα μολύβια και οι μαρκαδόροι των μαθητών μας που θα δωρίσουμε στους μικρούς Παλαιστίνιους και στις μικρές Παλαιστίνιες.

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να αναδείξουν το θέμα στους μικρούς μαθητές κι αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν ζωγραφιές που θα ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Χεβρώνα και θα κρεμαστούν στους τοίχους παλαιστινιακών σχολείων.

Παράδοση εργασιών – ζωγραφιών έως και τη Δευτέρα 7/5/2018.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 – 2473816 ΚΑΙ 694 4214517

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *