… κινητοποίηση ενάντια στην ελαστική εργασία Παρασκευή 11/5

Παρασκευή 11/5

Κινητοποίηση ενάντια στην ελαστική εργασία.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων

Ο σύλλογος κηρύσσει από 1 έως 4 ώρες στάση εργασίας επιπρόσθετα στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ή της ΔΟΕ

Ο σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών στην πανελλαδική μέρα αγώνα ενάντια στην μαύρη και ελαστική εργασία – για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Συγκεντρωνόμαστε από τις 12μ.μ. στην πλατεία Κοραή να δηλώσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στην κατασκήνωση των απολυμένων συμβασιούχων από τους ΟΤΑ. Στη συνέχεια ενωνόμαστε με τους υπόλοιπους συμβασιούχους στη 1μ.μ. στα Προπύλαια και διαδηλώνουμε προς τη Βουλή και το Υπ. Διοικητικής ανασυγκρότησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια μεγάλη μάχη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Οι κινητοποιήσεις μας τάραξαν τα νερά της αδράνειας, της απογοήτευσης και της απραξίας και ξαναέβγαλαν στο δρόμο τους αναπληρωτές και τον κόσμο της εκπαίδευσης, με συγκεντρώσεις στις Περιφέρειες, μεγάλα αποφασιστικά συλλαλητήρια στο Υπουργείο (με διπλή κατάληψή του και μαζικές πανελλαδικές Συνελεύσεις Αγώνα), στο κέντρο της Αθήνας και το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλώσαμε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη δουλειά και το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Από την πλευρά του Υπουργείου η απάντηση ήταν από τη μια η καταστολή και το βίαιο χτύπημα των κινητοποιήσεών μας και από την άλλη οι παραπλανητικές και άκρως επικίνδυνες προτάσεις με βάση τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση. Το νέο «τυράκι» που μας καλούν να τσιμπήσουμε είναι η αποδοχή των μηδενικών διορισμών με προτάσεις για 5ετείς συμβάσεις, μεταξύ άλλων. Το δημοσιευμένο κείμενο είναι περίληψη της ολοκληρωμένης έκθεσης, τα ΜΜΕ και το Υπουργείο πανηγυρίζουν για την αλλαγή στάσης των Θεσμών διαλαλώντας διορισμούς το αμέσως επόμενο διάστημα. Αν διαβάσει κανείς όμως το πρωτότυπο κείμενο η αλήθεια αποκαλύπτεται και χτυπά καμπανάκι κινδύνου.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβραβεύει, όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, για τον πολλαπλασιασμό των αναπληρωτών, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δεν στοιχίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό αφού δεν αμείβονται το καλοκαίρι και πληρώνονται μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ). Επιπλέον, επισημαίνεται πώς η επιστροφή σε μια προηγούμενη κατάσταση (των μόνιμων διορισμών) θα ήταν καταστροφική και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξεταστούν νέες προτάσεις προσλήψεων και συμβάσεων. Οι πιο επικίνδυνες αυτών των προτάσεων είναι οι 5ετείς συμβάσεις χωρίς να καθορίζεται το πλαίσιο (12μηνες; στο ίδιο σχολείο; στην ίδια περιφέρεια;), η «μονιμότητα» -καθώς ρητά δηλώνουν ότι ο πρόσληψη σε μια θέση δεν πρέπει να νοείται ως δια βίου- πρέπει να αφορά οργανικά και όχι λειτουργικά κενά, η πρόσληψη των εκπαιδευτικών από διευθυντές manager που θα επιλέγουν το προσωπικό τους (στα πλαίσια της σχολικής αυτονομίας) και οι part time συμβάσεις στα χνάρια της παλιάς ωρομισθίας, σφραγίζοντας τις περικοπές ωρών σε μαθήματα, τις πλεονάζουσες ώρες, με άλλα λόγια το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων, το σχολείο που δουλεύει με ώρες και όχι με μαθησιακές ανάγκες και εργασιακά δικαιώματα.

Η στάση αναμονής, βουβής παρακολούθησης και ατομικής διεκδίκησης πρέπει να γίνει στάση αγώνα και συλλογικής διεκδίκησης. Καλούμε όλες και όλους να συσπειρωθούν στις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου, να συζητήσουμε και να χαράξουμε αγωνιστικό σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του καθένα και της καθεμιάς να γίνουν συλλογική υπόθεση, να αποκαλύψουμε τα σχέδια τους και μαχητικά να δώσουμε τη δική μας απάντηση: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

Στη μάχη χρειάζεται να μπει όλη η εκπαίδευση αντιπαλεύοντας το ν/σχέδιο για τις αλλαγές στις δομές στην εκπαίδευση, που φέρνει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση, υπονομεύει την ειδική αγωγή και συρρικνώνει – περικόπτει ότι έχει απομείνει από ορισμένες διαδικασίες στήριξης του δημόσιου σχολείου.

Να δώσουμε κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο, ενάντια στην ελαστική εργασία, για την απόκρουση της δραματικής επέκτασης των κάθε είδους ελαστικών μορφών απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με προγράμματα ΕΣΠΑ, συμβάσεις 2μηνων, 5μηνων, 8μηνων κλπ, ενάντια στη μαύρη και απλήρωτη εργασία που επιβάλουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και η εργοδοσία περιορίζοντας και χτυπώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μόνο ο αποφασιστικός ενωμένος αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μπορεί να σπάσει στην πράξη τα Μνημόνια και την επιβολή της φτηνής εργασίας και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σπάσει η αδιοριστία και η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημοσίου ευρύτερα που επιβάλουν τα Μνημόνια, η ΕΕ και η κυβέρνηση. Διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών, για δημόσιες παροχές και υπηρεσίες για όλους και όχι διορισμούς μόνο σε ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως αυτές στους ΟΤΑ.

Ίσα δικαιώματα σε αναπληρωτές συμβασιούχους με τους μόνιμους. Καθολική ίση συμμετοχή στα συνδικάτα με πλήρη δικαιώματα όπως γίνεται στην εκπαίδευση.

O σύλλογος προκηρύσσει από 1 έως 4 ώρες συμπληρωματική στάση εργασίας την οποία ο κάθε συνάδελφος μπορεί κατά δήλωσή του να κάνει χρήση όσων ωρών θέλει από το πρωί ώστε να καλύψει όλο το διδακτικό του ωράριο είτε το ωράριο του στο ολοήμερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *