… οι αναπληρωτές στο 4ο Άνω Λιοσίων, Τρίτη 13:30

 

1Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 25/9, ΣΤΙΣ 13:30 στο 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε,

Ο φετινός Σεπτέμβρης μας βρίσκει για μια ακόμη χρονιά, αναπληρωτές του εαυτού μας, περιπλανώμενους και εξαντλημένους από τα χρόνια αδιοριστίας και εργασιακής ανασφάλειας, να συρρέουμε στις πρωτοβάθμιες την ίδια μέρα ανακοίνωσης των προσλήψεων, την ίδια στιγμή που το υπουργείο λίγες ώρες πριν τις προσλήψεις, έπλεκε τον διθύραμβό του περί «κανονικότητας» και μαζικότητας των προσλήψεων, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων.

Όλη αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση με εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα για διορισμούς σε βάθος τριετίας, χωρίς να δεσμεύεται για το χρονοδιάγραμμα και την έγκριση κονδυλίου στον προϋπολογισμό του Οκτώβρη. Διατείνεται προκλητικά μάλιστα ότι οι διορισμοί θα αφορούν κατά προτεραιότητα την ειδική αγωγή (4500 διορισμούς ειδικής αγωγής-εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ), την ίδια στιγμή που δίνει εντολή για κατακερματισμό των ωρών παράλληλης στήριξης με σκοπό το αριθμητικό μαγείρεμα κενών και τη μη κάλυψη των πραγματικών αναγκών, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Εξαγγελίες διορισμών με την προϋπόθεση να θεσμοθετηθεί ένα σύστημα πρόσληψης/διορισμών πιστό στις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ, βάζοντας τους εκπαιδευτικούς σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης κριτηρίων (να μετράνε χαρτιά, επιμορφώσεις, μεταπτυχιακά κλπ) κάτι το οποίο ευτελίζει εντελώς το πτυχίο και την προϋπηρεσία, αποτελώντας την αρχή του αλληλοσπαραγμού και της απόλυσης των εκπαιδευτικών.

Ο φετινός Σεπτέμβρης όμως έχει διαφορά! Είναι πασιφανές ότι το αποτύπωμα των μαχητικών κινητοποιήσεων του περσινού Μάρτη δεν έχει ξεθωριάσει με αποτέλεσμα να μας βρίσκει οργισμένους, έτοιμους και αποφασισμένους να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πρωτοβάθμιες κόντρα στην αδιαφάνεια, τα μαγειρέματα κενών, τα μοιράσματα ωρών στις παράλληλες κ.α.

Πώς λοιπόν θα ανατρέψουμε την «κανονικότητα» και τον εμπαιγμό του Υπουργείου που τόσα χρόνια παίζει με τις ζωές μας;

  • Ο σύλλογος Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής σε καλεί να συμμετέχεις  ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες ξεκινώντας από το σχολείο, το σύλλογο, τις γενικές συνελεύσεις. Η φωνή σου είναι  σημαντική και χρειάζεται να ακουστεί.
  • Σε καλούμε να συμμετέχεις στις επιτροπή αγώνα αναπληρωτών του συλλόγου μας που πέρσι έδωσε δυναμικό παρόν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα στις κινητοποιήσεις του Μάρτη! Αναπληρώτριες/ες και μόνιμοι να δείξουμε ότι οι αγώνες του Μάρτη ήταν μόνο η αρχή!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ όλων των αναπληρωτών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας!

Δεν τους αφήνουμε να παίζουν με τις ζωές μας! Κανείς αναπληρωτής/τρια  απέναντι στον άλλον/η μόνος/η!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *