Συλλαλητήριο στο Υπουργείο, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στη 1

Τέρμα στον εμπαιγμό του Υπ Παιδείας

Κανένας διάλογος με το Υπ Παιδείας για το σύστημα πρόσληψης και για προσοντολόγιο

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 5/10, 1.00μμ

στο Υπουργείο Παιδείας

(στάση εργασίας από ΔΟΕ και από το σύλλογο)

 • Άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ

 • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί (άμεσα 25000) για την κάλυψη όλων των αναγκών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών

 • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (2018) για 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2019!! έρχεται ο Υπ. Παιδείας στις 25/9 να συνεχίσει την καλλιέργεια εντυπώσεων και προσδοκιών για διορισμούς στους αναπληρωτές με εξαγγελία 15000 διορισμών σε βάθος 3ετίας και συγκεκριμένα 4.500 διορισμούς για το Σεπτέμβριο του 2019 και 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021!!

Είναι φανερό ότι κάτω από την πίεση των μεγάλων κινητοποιήσεων των αναπληρωτών πέρσι το Μάρτιο, με την υπομονή των χιλιάδων αναπληρωτών να εξαντλείται αναγκάζεται σε νέες εξαγγελίες προκειμένου να προλάβει ένα νέο ξέσπασμα αγώνων, να πουλήσει ελπίδα και να καθησυχάσει τους αναπληρωτές αλλά και κυρίως στο όνομα των υποτιθέμενων μελλοντικών διορισμών να εκβιάσει για την αποδοχή του νέου συστήματος πρόσληψης ΤΩΡΑ!

 1. ο Γαβρόγλου παίζει με τη νοημοσύνη μας καθώς εξαγγέλλει διορισμούς σε βάθος 3ετίας όταν είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε εκλογές πριν από το Σεπτέμβρη του 2019 και άρα δεν θα κληθεί να υλοποιήσει ούτε μέρος των εξαγγελιών του. Οι 15000 διορισμοί του Γαβρόγλου θα έχουν ακριβώς την ίδια αξία με τους 10000 διορισμούς του Λοβέρδου(2013), τις 25.000 των Μπαλτά -Κουράκη (2015), τις 20.000 του Φίλη (2016).
 2. Στις εξαγγελίες δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός όπως ο αριθμός των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας, της ειδικής και γενικής παιδείας, του ειδικού επιστημονικού προσωπικού κλπ
 3. Κυρίως όμως δεν επιβεβαιώνει ότι θα υπάρχει κανένα συγκεκριμένο δεσμευτικό κονδύλι στον προϋπολογισμό. Η προνομοθέτηση της αναγκαιότητας διορισμών είναι “ευχές” αν δεν υπάρχουν κονδύλια.

Το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά με δυναμικό αγώνα για να εξασφαλίσει τους μόνιμους διορισμούς. Μόνο έτσι μπορεί να ανατρέψει την αδιοριστία και την χειροτέρευση των όρων για δουλειά για τους αναπληρωτές συναδέλφους που θα συντελεστεί αν επιτρέψουμε στο Υπουργείο να εισάγει το νέο σύστημα πρόσληψης με το προσοντολόγιο που απαιτεί η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ.

Διαφωνούμε ριζικά με τη στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ καθώς αντί

 • να καταγγείλει τον εμπαιγμό

 • να προβάλει συγκεκριμένο αίτημα για τον αριθμό διορισμών και τον άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών και όχι σε βάθος χρόνου

 • να απαιτήσει δεσμευτικό κονδύλι στον προϋπολογισμό

 • να κόψει κάθε διάλογο για τα προσόντα, να υπερασπίσει αδιαπραγμάτευτα διορισμούς μόνο με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία και καμία ανατροπή των πινάκων και να καλέσει σε αποφασιστικό αγώνα όλο τον κλάδο

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τη συνάντηση με τον Γαβρόγλου :

 • ανακάλυψε και θετικό στις εξαγγελίες Γαβρόγλου ότι όπως αναφέρει : “ανακοινώνονται διορισμοί στην ειδική αγωγή” – λες και δεν ήταν όλοι οι προηγούμενοι Υπ. Παιδείας που το έλεγαν αυτό για να μην κάνει κανένας κανέναν διορισμό και λες και το θέμα μας είναι να ανακοινωθούν και όχι να γίνουν ΤΩΡΑ οι διορισμοί!!!

 • μιλάει γενικά για τους αναγκαίους διορισμούς και δεν τεκμηριώνει καθαρά το αίτημα για άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών με τουλάχιστον 25000 διορισμούς ΤΩΡΑ όταν είναι κοινή παραδοχή ότι χωρίς τις 20000 προσλήψεις αναπληρωτών δε θα μπορούσαν καν να ανοίξουν τα σχολεία που συνεχίζουν να έχουν κενά!.

 • ανταποκρίνεται σε “διάλογο” με το Υπουργείο για νέο σύστημα πρόσληψης και για προσόντα καθώς ανακοινώνει ότι κατέθεσε τη θέση για νέο σύστημα «με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού».

Δηλαδή ζητάει να είναι “κυρίαρχο” ανάμεσα σε άλλα κριτήρια!!! Και μάλιστα δηλώνει ότι περιμένει τις θέσεις του Υπουργείου για να τοποθετηθεί “δίνοντας του πάσα” να προχωρήσει τη συζήτηση για το νέο σύστημα πρόσληψης.

Δεν νομιμοποιείται κανένας να μπει σε διάλογο με το υπουργείο για τα προσόντα, την ανατροπή των πινάκων και της προϋπηρεσίας για να καθορίσει τελικά το ποιοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα και ως αναπληρωτές και ποιοι όχι.

Δεν παζαρεύουμε την προϋπηρεσία – Δεν παζαρεύουμε τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Καλούμε τη ΔΟΕ

 • να σταματήσει τώρα τη διευκόλυνση στο Υπουργείο και να κόψει κάθε διάλογο για προσόντα και νέο σύστημα πρόσληψης, μαζί του
 • να οργανώσει αποφασιστικό αγώνα όλου του κλάδου που θα ενώνει τον αγώνα για διορισμούς με τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα και αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Να ενώνει αναπληρωτές και μόνιμους στον αγώνα.
 • να προχωρήσει σε αποφασιστική κλιμάκωση με 24ωρη απεργία και συνέχεια και να μη συνεχίσει την τακτική των στάσεων εργασίας.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές και όλους του συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη στις 1.00μμ στο Υπ Παιδείας

Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε με τίποτα λιγότερο από :

 • Άμεσο διορισμό ΤΩΡΑ – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση
 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς -25000 διορισμούς στην εκπαίδευση άμεσα – με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
 • Όχι στο προσοντολόγιο όχι στον ΑΣΕΠ – καμία ανατροπή των πινάκων.
 • Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών
 • Ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης ΕΕ και ΟΟΣΑ – όχι στις περικοπές, στο νέο Λύκειο, την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση. Κάλυψη όλων των κενών και των εκπαιδευτικών αναγκών, άμεση ανακοίνωση της υποχρεωτικής 2χρονης προσχολικής αγωγής παντού.
 • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα με κατάργηση όλων των αντιασφαλσιτικών νόμων (αναλυτικά όλα τα αιτήματα στο κάλεσμα του συλλόγου στις 22/9).

Στην τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ο σύλλογος προκηρύσσει επιπρόσθετα έως 3 ώρες στάση για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων. Ο κάθε συνάδελφος με δήλωσή του ανάλογα με το πρόγραμμά του μπορεί να χρησιμοποιήσει από μία έως 3 ώρες εργασίας για να καλύψει μέρος ή και όλο το ωράριό του πρωινού πρωινού κύκλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *