ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18.00!

Η πολιτική της καταστροφής εργασιακών θέσεων, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, το πολυκατακερματισμένο, φθηνό σχολείο της ευελιξίας, της αγοράς και της αποσπασματικής πληροφορίας όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν όπως όπως το ωράριο τους, την ουσιαστική διάλυση της ειδικής αγωγής και όλων των υποστηρικτικών δομών του δημόσιου σχολείου, οδηγεί στην καταστρατήγηση κάθε μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Η υπεράσπιση της θέσης μας και της δουλειάς μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στο σχολείο της αγοράς.

Το σύστημα πρόσληψης/διορισμών που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο -υποταγμένο στις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ- επιδιώκει να υποτιμήσει-ακυρώσει την προϋπηρεσία και να ανακυκλώσει την ανεργία πετώντας πολλούς συναδέλφους που ήδη δουλεύουν εκτός δουλειάς. Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕ είναι η προϋπηρεσία και το πτυχίο να μην κατοχυρώνουν αυτονόητο δικαίωμα μόνιμης εργασίας.

Η αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και τελικά η απαξίωση του, το αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) που θα αποδεικνύουν ποιος είναι «άξιος ή καταλληλότερος» για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σαν άλογα κούρσας στον αλληλοσπαραγμό. Οι εργαζόμενοι θα καλούνται ατομικά να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον επισφαλές καθώς η μονιμότητα αποτελεί τροχοπέδη.

Την ίδια στιγμή  το Υπουργείο επιδιώκει να αμφισβητήσει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών! Η προϋπηρεσία είναι τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας των αναπληρωτών και ως τέτοια ούτε παραγράφεται ούτε μπαίνει στο ζύγι της μοριοδότησης ή σε «ταβάνια»! Είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος που απονομιμοποίησαν τον ΑΣΕΠ και την αξιολόγηση και υποχρέωσαν σε προσλήψεις και χωρίς αυτόν. Κάθε σκέψη για «ταβάνι», μειωμένη μοριοδότηση (κι όχι στη λογική 1 μήνας 1 μόριο) κάθε απόπειρα προώθησης του κοινωνικού αυτοματισμού που θα θέτει τους νέους-άνεργους συναδέλφους μας απέναντι στους αναπληρωτές, θα μας βρει απέναντι! Δε τους χαρίζουμε ούτε μία μέρα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο. Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και τις πενταετείς συμβάσεις μειωμένης απασχόλησης. Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας
  • Ίδρυση και απόδοση οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Επιπλέον οργανικές κάθε ΠΕ για δυνατότητα κάλυψης έκτακτων απουσιών και για την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία.
  • Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου. Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα σε 20 μαθητές προς 1 σε Γ’-Στ’ τάξεις, 15 προς 1 σε νηπιαγωγείο και Α’-Β’ τάξη
  • Έναν/μία δάσκαλος/α ανά τμήμα  και έναν/μία υπεύθυνος/η για κάθε 2 τμήματα ολοήμερου.
  • Έναν εκπαιδευτικός για κάθε Τμήμα Ένταξης και έναν/μία εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη.
  • Ένα δάσκαλος για κάθε τμήμα Υποδοχής (ΖΕΠ). Ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό σχολείο με πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού, πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Κάθε παιδί που δεν γνωρίζει τη γλώσσα να υπολογίζεται ως τρία παιδιά ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών σε αυτά τα τμήματα αντίστοιχα.
  • Επαναλειτουργία με ουσιαστικούς  όρους της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6, σε όλη τη χώρα αποκλειστικά στο δημόσιο, δίχρονο, υποχρεωτικό, Νηπιαγωγείο με όλες τις υποστηρικτικές Δομές σε πλήρη ανάπτυξη.
  • Όχι μισή δουλειά, ούτε μισή ζωή!Μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής τους!Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

Καλούμε τους συναδέλφους στη κινητοποίηση της Δευτέρας  10/12 στα Προπύλαια στις 18:00 και πορεία στη Βουλή

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη μέρα  σε περίπτωση ανακοίνωσης του συστήματος προσλήψης που θα συνιστά κλοπή προϋπηρεσίας και τρόπο απαξίωσης των πτυχίων.

Καλούμε τους συλλόγους , τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν τον αγώνα για την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *