πανεκπαιδευτικός αγώνας διαρκείας ενάντια στο ν/σ

Πανεκπαιδευτικός αγώνας διάρκειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών – ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών» και ανακύκλωσης της ανεργίας-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με πτυχίο/προϋπηρεσία

Ύστερα από τις καταιγιστικού χαρακτήρα εξελίξεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ), το οποίο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, εισάγεται σήμερα (7/1/2019) στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 11/1/2019, αποφασίζουμε:

  1. τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/1/2019 στις 14:00 στη Βουλή. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία Συλλόγους και ΕΛΜΕ καθώς και το Δ.Σ. της ΔΟΕ να οργανώσουμε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 8/1/2019 στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.
  2. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο συμμετέχουμε στη σύσκεψη συντονισμού που καλεί ο Α’ Σύλλογος Αθηνών.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

– να υλοποιήσει άμεσα την εισήγησή του προς τις ΓΣ για «τουλάχιστον 48ωρη απεργία» με απεργία Πέμπτη-Παρασκευή 10-11/1 και πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα, με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από τις άλλες περιοχές της χώρας, από τις Ομοσπονδίες.

– Να ανακοινώσει ολομέλεια Προέδρων για το Σάββατο 12/01 για την απόφαση των επόμενων βημάτων μας, στη λογική της αποφασιστικής κλιμάκωσης και νέου γύρου ΓΣ.

(Δείτε την πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *