συλλαλητήριο το Σάββατο 26/1/19 στις 12μ στα Προπύλαια

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26/1/19 στις 12μ στα Προπύλαια και στη νέα Συνέλευση Αγώνα στο Παιδαγωγικό (Ναυαρίνου 13α)

Ο αγώνας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ – ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Tην Πέμπτη 17/1, ένα ακόμη πιο συγκλονιστικό συλλαλητήριο με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, με εκπαιδευτικά και όχι μόνο σωματεία αλληλέγγυα στον αγώνα των εκπαιδευτικών, δημιούργησαν ένα ορμητικό «ποτάμι» εκπαιδευτικών που έδωσε τη μάχη με πολύωρη περικύκλωση της Βουλής για να ΜΗΝ ψηφιστεί το Ν/σχέδιο ΕΚΤΡΩΜΑ!

Με 149 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών» (σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο-λαιμητόμος των χιλιάδων απολύσεων, της εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, του ανταγωνισμού και ανθρωποφαγίας,  της αξιολόγησης!

Η παρουσία του συλλόγου μας ήταν για άλλη μια φορά μαζικότατη και μαχητική μέχρι το τέλος της κινητοποίησης, ενώ στο μπλοκ του σωματείου μας βρέθηκαν να διαδηλώνουν δεκάδες συναδέλφισσες/οι, κάτω από το αίτημα για μόνιμη εργασία για όλους και απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος. Συμμετείχαμε στη συνέλευση Αγώνα στην κατάληψη της Πρυτανείας αμέσως μετά το συλλαλητήριο όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση και πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.

Η συγκλονιστική εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσοντολόγιο διέψευσε όσους προσδοκούσαν ότι οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι νεότεροι και αναπληρωτές θα παρέμεναν στην απογοήτευση, την ατομισμό και τη «μέτρηση μορίων» αδύναμοι να αντιδράσουν. Ο συλλογικός αγώνας, η αποφασιστικότητα και η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς συναδέλφων αλλά και σημαντικού μέρους των μονίμων συνέβαλε στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που είχε πολλά χρόνια να κάνει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο μεγαλειώδης αγώνας για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ συνεχίζεται με αίτημα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ. Τίποτα δεν τελείωσε. Μια νέα περίοδος μόλις άρχισε και θα δούμε πολύ σύντομα τις επόμενες σκηνές τόσο στην προσπάθεια εφαρμογής του προσοντολόγιου όσο και στις άλλες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που θέλουν να προωθήσουν άμεσα. Με πανεκπαιδευτική διεύρυνση, ενάντια συνολικά στις αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία παντού, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ότι από τον ΑΣΕΠ του 98 παρά τους νόμους και τις προσπάθειές τους μέχρι τώρα – επί 20 χρόνια – χάρη στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος – συνέχισαν να δουλεύουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με βάση μόνο το πτυχίο και την προϋπηρεσία και ο νόμος Αρσένη άρχισε να ξηλώνεται από την πρώτη μέρα, ενώ ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ο αγώνας για μόνιμη δουλειά θέλει αντοχή, υπομονή και επιμονή,  πείσμα και αποφασιστικότητα. Έτσι κέρδισαν οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών και οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί τη μόνιμη δουλειά. Ένα τέτοιο ανένδοτο αγώνα θα συνεχίσουμε και μείς μέχρι την τελική ΝΙΚΗ. Αυτό το κίνημα δεν νικιέται! Και θα το συνειδητοποιήσει πολύ σύντομα η κυβέρνηση και ο Γαβρόγλου.

Το Υπουργείο  σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει από το κύριο μέτωπο και να κατευνάσει τις αντιδράσεις δήλωσε ότι θα θεσμοθετήσει ζητήματα που αφορούν χρόνιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Ανακοίνωσε :

  • την χορήγηση άδειας λοχείας 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες (χωρίς βέβαια να υιοθετεί την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτριών και μονίμων, χωρίς καμία αναφορά στις υπόλοιπες αναρρωτικές και συνδικαλιστικές άδειες),
  • τη μείωση σε 22 του αριθμού των μαθητών για το Νηπιαγωγείο και την Α΄ δημοτικού αλλά όχι σε όλες τις τάξεις και με την αίρεση του αν υπάρχει δυνατότητα… καθώς και
  • την μετατόπιση για έναρξη της αυτοαξιολόγησης (προγραμματισμού, υλοποίησης-αποτίμησης σχολικής μονάδας) από τη νέα χρονιά για να μην αποτελέσει λόγο ενίσχυσης των αντιδράσεων και του κίνηματος που είναι σε εξέλιξη.

Αυτά ενισχύουν την ανάγκη για συνέχιση και δυνάμωμα των κινητοποιήσεων μας!

 Ο αγώνας για ΜΟΝΙΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι μόνο για τώρα, μόνο για κάποιους! Είναι αγώνας ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ! Είναι αγώνας ΑΡΧΩΝ!

 Ο σύλλογός Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής  καλεί σε μαζική συμμετοχή :

  • στο συλλαλητήριο Σάββατο 26 /1 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια όπου καλεί η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ και
  • σε συμμετοχή στη νέα συνέλευση Αγώνα που θα το συλλαλητήριο στο Παιδαγωγικό (Ναυαρίνου 13α)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *