14/3 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Με ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

14/3 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Με ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
στο κέντρο της Αθήνας στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 13: 00
και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ»

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΣΕΠ, με βασικό αίτημα την κατάργηση και μη εφαρμογή του ν. 4589 για το προσοντολόγιο. Κατά την διάρκεια της, εκπρόσωποι από τα σωματεία και το Συντονιστικό συναντηθήκαμε με τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Παπαιωάνου και την υποδιευθύντρια κ.Στάγκα.

Στη συνάντηση δηλώσαμε τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας για κατάργηση και μη εφαρμογή του προσοντολόγιου – νόμου 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών και ζητήσαμε ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διεργασίες του ΑΣΕΠ.

Με βάση τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση, εκτίμησή μας είναι ότι το εκπαιδευτικό κίνημα με τους αγώνες του έχει οδηγήσει σήμερα σε αδιέξοδο την κυβέρνηση. Ο αγώνας όλου του προηγούμενου χρόνου με αποκορύφωμα τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του Γενάρη άσκησαν ασφυκτική πολιτική πίεση και υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε σοβαρές καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα: Ο κ. Παπαιωάννου και η κ. Στάγκα μας δήλωσαν ότι την περασμένη Δευτέρα 25/2 ήρθε αίτημα από το Υπουργείο στον ΑΣΕΠ για την ανακοίνωση προκήρυξης για την Ειδική Αγωγή. Μας ξεκαθάρισαν ότι ΔΕΝ υπάρχει αίτημα από το Υπουργείο προς τον ΑΣΕΠ για ανακοίνωση προκήρυξης για τη Γενική Αγωγή και θεωρούν αδύνατον να τρέξουν φέτος τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου και για την Γενική Αγωγή! Επίσης, επισήμαναν ότι για την ταχύτητα εφαρμογής της προκήρυξης, υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις που χρειάζεται να εκδοθούν. Το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη έχει σαν στόχο την έκδοση των οριστικών πινάκων της ειδικής αγωγής μέχρι την οριζόμενη από το νόμο ημερομηνία (15 Ιουλίου). Οι υπεύθυνοι του ΑΣΕΠ δήλωσαν ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της 15ης Ιουλίου ο ΑΣΕΠ κάνει προσπάθεια να εκδώσει την προκήρυξη την επόμενη εβδομάδα. Ύστερα να δοθεί διορία 15 ημερών για να αιτηθούν οι ενδιαφερόμενοι ηλεκτρονικά δηλώνοντας όλα τα προσόντα που διαθέτουν καθώς και την προϋπηρεσία τους στον ΑΣΕΠ. Παράλληλα με 20ήμερη διορία θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι από την υπηρεσία τους (Περιφέρειες) να καταθέσουν τα χαρτιά τους που βεβαιώνουν τα προσόντα τους. Στη συνέχεια θα χρειαστεί ο ΑΣΕΠ να συγκρίνει τις δηλώσεις των αιτούντων με τα χαρτιά που κατέθεσαν στην Υπηρεσία τους για επιβεβαίωση τους. Έπειτα θα ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες, θα δοθεί διορία ημερών για ενστάσεις και θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις ώστε να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Αυτά τα 8 στάδια αποτελούν από μόνα τους υπερβολικά χρονοβόρα διαδικασία με απροσδιόριστο χρόνο για την εξέταση των προσόντων των ενδιαφερόμενων σε συνεργασία με τις περιφέρειες καθώς και την διαδικασία των ενστάσεων και την εξέτασή τους. Με βάση το Σύνταγμα επίσης, σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών ορίζεται ότι παγώνουν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ για προσλήψεις. 

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται πως υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, το Υπουργείο προχωρά με σοβαρές δυσκολίες και καθυστερήσεις την υλοποίηση του νόμου. Οι μεγάλοι αγώνες ένα χρόνο τώρα και ο εξεγερτικός απεργιακός Γενάρης απονομιμοποίησαν το «προσοντολόγιο» και υποχρέωσαν σε συνεχείς αναβολές τόσο της δημοσίευσης του ν/σ όσο και της ψήφισης του νόμου και πλέον της προκήρυξης. Το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί  την επόμενη χρονιά το προσοντολόγιο σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκε και θα καθοριστεί από τις δικές μας μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις. Το ζήτημα της οριστικής κατάργησης του νόμου, βέβαια, με πρώτο βήμα τη μη εφαρμογή του φέτος, παραμένει ανοιχτό καθώς είναι ακόμη ορατός ο κίνδυνος να αποτελέσει η Ειδική Αγωγή το πρώτο πεδίο εφαρμογής του. Επομένως, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μέχρι τη νίκη! Να οξύνουμε την κινηματική αντιπαράθεση! Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει να οργανώσουμε νέους μαζικούς αγώνες με στόχο το συνολικό μπλοκάρισμα της εφαρμογής του!

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε σε πανελλαδική μέρα δράσης την Πέμπτη 14 Μαρτίου και σε πανεκπαιδευτικό μεσημεριανό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας,με τη στήριξη και συμμετοχή μαθητών, φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων. Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, να εγκαταλείψουν τη στάση συναίνεσης και απραξίας απέναντι στο προσοντολόγιο και αυτή την κρίσιμη ώρα να κηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζοντας έμπρακτα τα αιτήματα του κλάδου. Καλούμε όλους τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να συνεχίσουμε αποφασιστικά με την κινητοποίηση στις 14/3 και νέα σύσκεψη συντονισμού στις 20/3. Καλούμε τα σωματεία του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 14ης Μάρτη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων, την αποσύνθεση της Ειδικής Αγωγής, το «νέο» αντιπαιδαγωγικό και ταξικά άνισο Λύκειο, την αξιολόγηση, τη μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας που δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο στο οποίο το πανεκπαιδευτικό μέτωπο οφείλει και μπορεί να απαντήσει συνολικά και ενωτικά.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Στάση εργασίας από 1-4 ώρες ανάλογα με το διδακτικό ωράριο του κάθε συναδέλφου/ισσας

Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Όλοι Όλες στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
στις 14/3 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
στις 13:00!

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *