ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου, μετά την τελευταία συνεδρίαση του στις 6/3/2019, αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εκπροσώπων της ΑΚΕ (Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών) στο ΔΣ.

Στις 14/1/2019 μετά από την έκτακτη ΓΣ ακολούθησε την επόμενη μέρα η παραίτηση από το ΔΣ του συνάδελφου Ν. Ματαράγκα. Η παράταξη της ΑΚΕ δεν ενημέρωσε το ΔΣ για το μέλος που θα τον αναπληρώσει. Παντελής ήταν και η απουσία της παράταξης σε mail, sms και τηλέφωνα που αφορούσαν θέματα που έτρεχαν εκείνη την περίοδο (κινητοποιήσεις για το προσοντολόγιο, σεμινάρια συντονιστών, ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης, παρουσία Ελληνικής Αυγής σε σχολείο, συνάντηση με διευθυντή εκπαίδευσης και υπεύθυνο ΚΕΣΥ).

Στις 6/2/2019, στο τακτικό ΔΣ του Συλλόγου ενημερωθήκαμε ότι ο συνάδελφος Γ. Κανέλλος δεν θα παρευρίσκεται για 3η συνεχή φορά (2 τακτικά και 1 έκτακτο ΔΣ) και ότι η 2η θέση της ΑΚΕ στο ΔΣ θα αναπληρωνόταν από το συνάδελφο Θ. Φυτιλάκο.

Στις 6/3/2019 στο τακτικό ΔΣ, ο Γ. Κανέλλος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ, αφού ήρθε στη συνεδρίαση με 45 λεπτά καθυστέρηση, αρνήθηκε να πάρει θέση σε οποιοδήποτε θέμα δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να πω τίποτα, κάντε ό,τι θέλετε». Όταν ρωτήθηκε τι θέση παίρνει η παράταξη της ΑΚΕ και τι να γράψει η Γραμματέας στο βιβλίο πρακτικών της συνεδρίασης η απάντηση του ήταν: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα γράψετε, πείτε ό,τι θέλετε. Απών, λευκό, δεν με ενδιαφέρει». Ο Θ. Φυτιλάκος, ενώ συμμετείχε στην έως τότε διαδικασία, κράτησε αντίστοιχη θέση.

Στη συνέχεια τέθηκε συνολικότερα το θέμα της παρουσίας της ΑKΕ. Συγκεκριμένα ότι για το διάστημα 14/1 – 6/3:

  • Υπήρξε παντελής απουσία από αποφάσεις που πάρθηκαν ηλεκτρονικά, παρόλο που η ΑΚΕ στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου ΔΣ συμφώνησε ότι θα επικοινωνούμε και θα αποφασίζουμε και μέσω mail, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γίνονται έκτακτα ΔΣ σχεδόν εβδομαδιαία καθώς τα θέματα είναι συνεχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο mail στο οποίο απάντησε ο Γ. Κανέλλος ήταν για να δηλώσει τη συμμετοχή 3 ατόμων για την εκδήλωση της κοπής πίτας.
  • Απείχαν από τις συναντήσεις με τον διευθυντή εκπαίδευσης και με τον υπεύθυνο του ΚΕΣΥ ενώ οι ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης ήταν υπό διαπραγμάτευση και δινόταν η μάχη για να τις ανατρέψουμε και να εξασφαλίσουμε παράλληλη στήριξη για τα σχολειά μας τον επόμενο χρόνο.
  • Ήταν απόντες στις παρεμβάσεις στα σεμινάρια συντονιστών όταν εκπαιδεύονταν για την αξιολόγηση – αποτίμηση και όταν διαφήμιζαν στελέχη επιχειρήσεων και χορηγίες.
  • Ήταν απόντες και από την ενημέρωση των σχολείων που είχαν δεσμευτεί ότι θα έχουν στην ευθύνη τους.

Σε όλα αυτά οι δηλώσεις του Γ. Κανέλλου ήταν: «Δεν έχω να δώσω λόγω σε κανέναν, θα κάνω ό,τι θέλω», «Δεν έχω χρόνο και δεν μπορώ να ενημερώνω κανένα σχολείο». Όταν του υπενθυμίσαμε ότι μπορούσαμε να συνεργαζόμαστε αναφορικά με τη λειτουργία του συλλόγου και ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση των μελών του ΔΣ στις κινητοποιήσεις που καλεί και τις στάσεις που κηρύττει να τις στηρίζουν πρώτα και κυρία τα ίδια τα μέλη του ΔΣ, απάντησε: «Δεν ανήκω πουθενά, ούτε με ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλοι, θα κάνω ότι θέλω εγώ». Στη συνέχεια αποχώρησε από το ΔΣ, ενώ τον ακολούθησε και ο Θ. Φυτιλάκος.

Ως ΔΣ του συλλόγου λειτουργούμε, παρά τις πολιτικές ή συνδικαλιστικές διαφωνίες, στηρίζοντας την ύπαρξη και τη δράση αυτού του συλλόγου. Ενός συλλόγου που χρόνια τώρα βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, που έδωσε το παρόν στις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις, που έδωσε και κέρδισε τη μάχη μαζί με τους άλλους συλλόγου ενάντια στην αξιολόγηση, που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του κάθε μέλους του αλλά και όλων των εργαζομένων, που συγκρούστηκε με το φασισμό και το ναζισμό και οργάνωσε μια σειρά δράσεις για την υποστήριξη των προσφύγων, για ένα σύλλογο που δε σταμάτησε να παλεύει και να διεκδικεί δασκάλους και σχολειά για τα παιδιά μας και που δεκάδες φορές μπλόκαρε μετακινήσεις και άδικες διώξεις συναδέλφων. Για ένα σύλλογο που υπερασπίστηκε τις θέσεις των ειδικοτήτων σε αυτό το σχολείο και αντιπάλεψε την διάλυση των τμημάτων ένταξης και της παράλληλης στήριξης, για αυτόν τον σύλλογο που μετρά 95 απεργούς 3 ημερών, πολλούς ακόμη με 2 μέρες απεργίας και που είχε δεκάδες εκπαιδευτικούς στον δρόμο τον Γενάρη. Αυτόν τον σύλλογο όπως και τη λογική της συλλογικότητας και του αγώνα δηλώνουμε ότι θα τον υπερασπιστούμε και ότι θα αντιταχθούμε σε οποιονδήποτε προσπαθεί να τον απαξιώσει και μαζί να απαξιώσει τις συλλογικές διαδικασίες.

Είναι σαφές ότι κάθε μέλος του ΔΣ έχει υποχρεώσεις που αφορούν: στις αποφάσεις σχετικά με θέματα της συγκυρίας αλλά και ευρύτερα πολιτικά θέματα, στη θέση του στις κινητοποιήσεις και δράσεις του συλλόγου, στην επαφή με τους συναδέλφους, τις συναδέλφισσες και την ενημέρωση των σχολείων. Όπως σαφές είναι ότι αυτή η θέση απαξίωσης των συναδέλφων της ΑΚΕ Γ. Κανέλου και Θ. Φυτιλάκου δεν είναι τυχαία αλλά κι ούτε μπορεί να είναι ανεκτή. Περιμένουμε τη θέση της ΑΚΕ ως παράταξης που εκπροσωπείται στο ΔΣ σχετικά με τα τεκταινόμενα, αλλά και με τη λειτουργία του ΔΣ και του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *