όχι στο Νέο Λύκειο – κινητοποίηση την Παρασκευή

​​​​​​​Μαζί με τους καθηγητές να μετατρέψουμε την Παρασκευή σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις δικές μας ανάγκες!

  Όχι στο νέο Λύκειο, διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση των αναπληρωτών με επικαιροποίηση των παλιών πινάκων με τη φετινή προϋπηρεσία,  όχι στο προσοντολόγιο

Συναδέλφισσες/οι

  1. Βρισκόμαστε στα μέσα Απρίλη και κανένα νεότερο για τις πολλά υποσχόμενες μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή με την εφαρμογή του νόμου εκτρώματος-προσοντολόγιο.  Δεν έχει βγει η προκήρυξη και είναι εξόφθαλμο ότι ούτε στην ειδική αγωγή δεν θα προλάβουν να οριστικοποιηθούν οι πίνακες. Ο Υπουργός   μιλάει για οριστικοποίηση των πινάκων το φθινόπωρο. Απαιτούμε το Υπουργείο να χρησιμοποιήσει τους περσινούς πίνακες, επικαιροποιημένους με τη φετινή προϋπηρεσία – με ένταξη όλων των συναδέλφων που δούλεψαν πρώτη φορά φέτος ως αναπληρωτές και να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών – μονιμοποίηση τους όλων με έστω και μία σύμβαση – με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία και με αυτούς τους πίνακες να γίνουν οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών για την σχολική χρονιά 2019-2020.
  2. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις πιέσεις μέσω των ΠΕΚΕΣ για την εφαρμογή του νόμου για τις νέες δομές είτε με τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξηςείτε προπαγανδίζοντας και καλλιεργώντας κλίμα αποδοχής της περιγραφικής αξιολόγησης μαθητών, μέσω επιμορφώσεων.

 Αλλαγή καθηκοντολογίου για την ειδική αγωγή που επικυρώνει  και στην ειδική εκπαίδευση το γενικό προσανατολισμό για εκθέσεις προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου, βραχύχρονο πρόγραμμα για την υποστήριξη μαθητών από ΤΕ με στόχο καθυστερήσεις γνωματεύσεων και περικοπή παράλληλων στηρίξεων.

  1. Υπηρεσιακά συμβούλια που δίνουν οργανικά κενά και ελλείψεις βασιζόμενα σε οργανικές θέσεις του παρελθόντος παραβλέποντας τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων και τον αριθμό αναπληρωτών αλλά και μονίμων (χωρίς οργανική θέση)  που τις καλύπτουν.
  2. Καθιέρωση της Δίχρονη προσχολικής αγωγής που  βραδυπορεί .Κανένα σοβαρό μέτρο για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της Σχ. Στέγης  που παραμένει αποκλειστικά εξαρτημένη από του δήμους  και τις ενέργειές τους. Η εμπλοκή των οποίων είναι καθοριστική για τη στέγαση νεοϊδρυόμενων σχ. μονάδων,  αλλά και για τη στέγαση δεκάδων νεοεισερχόμενων προνηπίων  αλλά και τη στέγαση των νέων τμημάτων ένταξης.
  3. Με άδεια ανατροφής τέκνου  παρωδία 3,5 μηνών καθώς καλύπτει ελάχιστες περιπτώσεις και στο ελάχιστο των αναγκών των   αναπληρωτριών  συναδελφισσών .
  4. Με τη 12χρονη εκπαίδευση μειώνεται στα 11 έτη καθώς η Γ΄Λυκείου γίνεται προπαρασκευαστική-φροντιστηριακή τάξη προετοιμασίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθιερώνονται νέες διπλές ασφυκτικές πανελλαδικού τύποι εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου και εισόδου στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση για όσα παιδιά αντέξουν τον ανταγωνισμό, την εξαντλητική προετοιμασία και τα τεράστια οικονομικά βάρη που προϋποθέτει η επιτυχία στις εξετάσεις

Με ικανοποίηση  μεταθέσεων  εκπαιδευτικών Π.Ε. στο 26%  καθώς τα υποτιθέμενα πλεονάσματα προσωπικού σε συνδυασμό με τη συνταξιοδότηση στα 67 οδηγούν στην  καθήλωση των μεταθέσεων.

 Όλα κατευθυνόμενα στα πλαίσια του νέου σχολείου που οραματίζεται Κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ και διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

 Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το ν/σ για το Νέο-Λύκειο

     Απαιτούμε να επικαιροποιηθούν οι παλιοί πίνακες με την φετινή προϋπηρεσία και όλους τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν φέτος πρώτη φορά!

    Απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση και μη εφαρμογή του προσοντολόγιου – νόμου   4589/2019για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Να βγει εδώ και τώρα προκήρυξη με το παλιό σύστημα και να γίνει μονιμοποίησή όλων με τον άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών μονίμων. Με την καμπάνια για την μητρότητα κινητοποιούμαστε το Σάββατο 13/4 στην Ερμού μαζί με μητέρες και τα παιδιά τους, σωματεία της εκπαίδευσης και του ιδιωτικού τομέα και κάθε μορφής ελαστικά εργαζόμενες/ους.

Θα συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που προγραμματίζεται  για το θέμα των αδειών της ανατροφής τέκνων στους ελαστικά εργαζόμενους.

Προκηρύσσουμε 1-5 ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο στις 1μμ στα Προπύλαια . Τη στάση εργασίας μπορεί να κάνει χρήση κάθε συνάδελφος – όσες ώρες χρειάζεται – ανάλογα με το διδακτικό του πρόγραμμα (π.χ. τελευταίες ώρες στο πρωινό πρόγραμμα ή πρώτες στο ολοήμερο) προκειμένου να διευκολυνθεί για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση.

       Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/4 και συμμετοχή στην κινητοποίηση

Όλες και όλοι την Παρασκευή 12/4 στην κινητοποίηση

Τη Δευτέρα 15/4 στις 13:30 Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 4ο ΔΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *