Πανεργατική απεργία 27/11

Πανεργατική απεργία 27/11,
συγκέντρωση Μουσείο,
10.30 π.μ. με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία 

Απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ευρώπης οι μαζικές διαδηλώσεις εργαζόμενων, ανέργων, φοιτητών, μαθητών, στέλνουν μήνυμα ελπίδας, αγώνα και αντίστασης ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν κυβερνήσεις, εργοδότες, ΕΕ και ΔΝΤ σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα! Να «φυσήξει κόντρα» και στην Ελλάδα στην πανεργατική απεργία στις 27/11!

doe141114

adedy141114


Οι αυταπάτες περί εξόδου από το Μνημόνιο και «ανάκαμψης» της οικονομίας, καταρρέουν με γρήγορους ρυθμούς. Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του αντιδραστικού προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ, που προβλέπει πρωτόγνωρη φορολεηλασία του λαού, προωθούνται βαθιές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, όπως στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο ασφαλιστικό… Αξιολόγηση, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, νέο ασφαλιστικό, παραπέρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος αντιαπεργιακός/αντισυνδικαλιστικός νόμος, ξεπούλημα ΔΕΗ, ύδρευσης, απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα με «κόκκινα δάνεια» και χρέη, είναι τα καυτά μέτωπα της περιόδου που έρχεται. Σε ολόκληρη την ΕΕ εγκαθιδρύεται νέο καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας που στην ούγια τους γράφουν φτώχεια και ανεργία!

Απέναντι στο σύγχρονο μεσαίωνα που αναδύεται από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ο αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά των εθελοντών, απλήρωτων εργατών, στην εξαφάνιση του δικαιώματος, στην κατίσχυση του ολοκληρωτισμού, της φτώχειας, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της υποταγής, είναι αγώνας επιβίωσης για το λαό!
Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία, στο καθιερωμένο ημερολόγιο. Χρειάζεται να αποτελέσει σταθμό στην αναγκαία εργατική αντεπίθεση ώστε να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και να καθορίσει τις εξελίξεις, κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη ενός κινήματος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει την επίθεση. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην απεργία στις 27/11 και στην απεργιακή διαδήλωση.

Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε!

Είναι ανάγκη να σαλπίσουμε συνολικό αγώνα με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια, αγώνα ανατροπής!

Για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας
Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *