ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  1. ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
  2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
  3. Για την αλλαγή καταστατικού του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ
  4. Ψήφισμα για την περικοπή προϋπηρεσίας των συναδελφισσών αναπληρωτριών Δινοπούλου-Μαργαρίτη
  5. Ψήφισμα για τον αυταρχισμό και την καταστολή/άσυλο, συλλήψεις κ.λπ.
  6. Ψήφισμα ενάντια στο εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000€, με αφορμή πανό και αφίσες, στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία/Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό
  7. Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους για τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη
  8. Πρόταση για την 6η Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου
  9. Ψήφισμα – καταγγελία για τις απλήρωτες καθαρίστριες του δήμου Φυλής
  10. Ψήφισμα για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ
  11. Ψήφισμα για προσφυγόπουλα και εκπαίδευση
  12. Ψήφισμα για διορισμούς – αναπληρωτές

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Με βάση την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου με ότι αφορά για τις εργασιακές σχέσεις σε ιδιωτικό τομέα, την απελευθέρωση για τις επιχειρήσεις κ.λπ. και οι αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του, οι ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό και οι κυβερνητικές δηλώσεις για νέα αντεργατικά μέτρα, την πολυετή αδιοριστία και το προσοντολόγιο, το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και το ζήτημα της αξιολόγησης που με χίλιους δυο τρόπους έχει ανακοινώσει ότι θα φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα συνεχή κατασταλτικά μέτρα, κι όλα αυτά σε περιβάλλον όξυνσης των πολεμικών και οικονομικών ανταγωνισμών και της εμπλοκής της χώρας σε αυτούς με τις βάσεις, τις εξορύξεις, ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ, με την πολιτική Ε.Ε./ΟΟΣΑ/ ΔΝΤ/ΣΕΒ με τα σύμφωνα σταθερότητας, τα διαρκή μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα, πάνω στα δεκαετή μνημόνια όλων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, θεωρούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σοβαρές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

H «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» δεν συνοδεύτηκε από μέτρα αποκατάστασης των απωλειών των οκτώ μνημονιακών χρόνων ούτε από υποσχέσεις. Αντίθετα, η επιτροπεία, η φοροληστεία, η αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η λεηλασία μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, η πλήρη απαξίωση των κοινωνικών αγαθών στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, η τεράστια ανεργία καθώς και όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού υπέρ των εργοδοτών και του κεφαλαίου την εποχή της πιο βαθιάς συστημικής κρίσης είναι η σύγχρονη αφήγηση της εθνικής μνημονίων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και όλων όσων στήριξαν και υπέγραψαν μνημόνια. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη των αντιλαϊκών πολιτικών. Η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ και ο ΣΕΒ με τα σύμφωνα σταθερότητας, τα διαρκή μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα και τα πάγια προγράμματα λιτότητας επιβάλλουν τις συνεχείς περικοπές, τους αυτόματους κόφτες, με τελικό στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και στον πλούτο της χώρας.

Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς επίθεσης ενός παγκόσμιου καπιταλισμού, που θέλει να διασφαλίσει και να διευρύνει τα κέρδη του, από την οικονομική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε. Μιας επίθεσης που τσαλαπατά χώρες και λαούς, δικαιώματα και ζωές, με στόχο την επιβολή μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα επαναφέρει τους λαούς, τις κοινωνίες και τους ανθρώπους, σε ένα νέο μεσαίωνα. Βρισκόμαστε στη δίνη των μεγάλων καπιταλιστικών ανταγωνισμών για την πολιτική οικονομική και γεωγραφική κυριαρχία. Σε συνθήκες όπου οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στα Βαλκάνια και στους δρόμους του πετρελαίου, η εμπλοκή της χώρας μας εγκυμονεί ολοένα και περισσότερους κινδύνους.  Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ αλωνίζουν το Αιγαίο για να εμποδίσουν τις προσφυγικές ροές αλλά, κύρια, για να είναι σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα.

Την ίδια στιγμή εθνικιστικές και φασιστικές, ναζιστικές οργανώσεις επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το μίσος εναντίον των άλλων λαών και μεταξύ των λαών. Τα κρούσματα εθνικιστικής υστερίας με πρόσχημα την Μακεδονία, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ναζιστικά συνθήματα, η επίθεση στους εκπαιδευτικούς για τις γιορτές του Πολυτεχνείου και της αντιφασιστικές τους απόψεις. Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό κίνημα απάντησε με μαζικές κινητοποιήσεις, οι οποίες χρειάζεται να ενταθούν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις επεμβάσεις του, καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ειρήνη, για την αποτροπή του πολέμου και την αλληλοσφαγή των λαών, για το απαραβίαστο των συνόρων, ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό και για την ανάπτυξη πολιτικών και κινημάτων φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, στο πλάι των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας. Καλούμε όλους να συστρατευτούν στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό κι αντιεθνικιστικό κίνημα. Τα σχολεία μας να γίνουν μετερίζι της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών. Να απαιτήσουμε, « Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ», « Έξω οι αμερικάνικες βάσεις του θανάτου», «Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών», «Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα».

Την ίδια ώρα με το δόγμα «νόμος και τάξη» η κυβέρνηση καταργεί το Πανεπιστημιακό άσυλο και με τη σκλήρυνση της πολιτικής ασύλου οξύνει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές που θωρακίζουν τα σύνορα της Ευρώπης – φρούριο και επιβάλλουν, με ένα μίγμα εθνικισμού και ρατσισμού, κλειστά σύνορα στον Έβρο, πνιγμένους ανθρώπους στο Αιγαίο, βίαιες εκκαθαρίσεις προσφύγων στην Αθήνα, στοίβαγμα στα στρατόπεδα – κρατητήρια και επερχόμενες απελάσεις.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων βασικών για το λαό υπηρεσιών, η μείωση των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, είναι το δώρο της κυβέρνησης στους «θεσμούς» και σε αυτούς που κατέχουν τον πλούτο. Οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ πανηγυρίζουν αφού όπως λένε τα μέτρα αυτά «αποτελούν τη θετική όψη των μνημονίων». Όπως και να ονομάζονται,  μνημόνια ή εποπτεία, δημοσιονομικό πλεόνασμα ή επιτήρηση, η ουσία είναι η ίδια: το «έκτακτο καθεστώς» μετατρέπεται σε  καθημερινότητα και «κανονικότητα». Η χώρα δεσμεύεται για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και 2% έως το 2060, αναδιαμορφώνουν το πλαίσιο της σιδερένιας οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται από το μνημονιακό καθεστώς στον κόσμο της εργασίας.

Η κυβερνητική πολιτική στην Εκπαίδευση

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές τους, συνεχίζουν να χτυπούν το χώρο της εκπαίδευσης. Υπονομεύουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, προβάλλει χωρίς προσχήματα το νεοφιλελεύθερο πολιτικό της πρόγραμμα εδραίωσης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και των αντιεκπαιδευτικών και αντικοινωνικών της επιλογών: εργασιακός μεσαίωνας με 7ήμερη εργασία και ελαστικά ωράρια, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, αποθέωση της καταστολής και του εργοδοτικού αυταρχισμού, ιδιωτικοποίηση της υγείας και της περίθαλψης, πλήρης ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη ή κυβέρνηση της Ν. Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έδωσαν τα πρώτα δείγματα γραφής, όταν μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2019 με νόμους και υπουργικές αποφάσεις κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο και περιέστειλαν την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης σε 13 Δήμους της χώρας, υποχωρώντας στις ορέξεις της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Δημάρχων και ανοίγοντας το δρόμο για τη χορήγηση κουπονιών στους γονείς των προνηπίων του Δημόσιου Νηπιαγωγείου στη βάση της δήθεν «γονεϊκής επιλογής» στοχεύοντας στην καταστροφή του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και ενισχύοντας τους ιδιώτες σχολάρχες και τη λογική της ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Από την πρώτη λοιπόν στιγμή η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ της κυβέρνησης της ΝΔ μίλησε και έπραξε πεντακάθαρα για την πολιτική που θα ασκήσει. Παράλληλα με την αναστολή την υποχρεωτικής δίχρονης σε 13 δήμους και την κατάργηση του ασύλου, έκλινε τη λέξη αξιολόγηση σε όλες τις πτώσεις, αμφισβήτησε την ανάγκη διορισμών.

Παλεύουμε για:

  • Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.
  • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια. Όλα τα νήπια-προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Αυτή τη θέση θα υπερασπίσουμε σε κάθε περίπτωση και σε κάθε πρωτοβουλία μας. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Δήμων και Υπουργείου Παιδείας για να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο όλα τα προνήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία. Να ιδρυθούν άμεσα παραρτήματα νηπιαγωγείων και να συγκροτηθούν τμήματα με βάση τις θέσεις του κλάδου (15 νήπια στο τμήμα, αναλογία νηπίων/τετραγωνικών μέτρων κλπ.) Να δοθούν άμεσες λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων με ενοικίαση κατάλληλων χώρων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός/προγραμματισμός για εύρεση οικοπέδων και ανέγερση κτιρίων. Κανένα κοντέινερ σε ακατάλληλα προαύλια σχολείων.

Το εκπαιδευτικό κίνημα βρέθηκε αυτή τη χρονιά στην πρώτη γραμμή του αγώνα και υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία όχι μόνο για τον εκπαιδευτικό αλλά και για όλο τον λαό. Υπερασπίστηκε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Η ψήφιση του νόμου με το νέο σύστημα προσλήψεων, που οδηγεί σε απολύσεις, δεν μας σταματά. Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον Αγώνα και τη σύγκρουση

Απέναντι στη «μία και μοναδική αλήθεια» των αναδιαρθρώσεων που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση -κεφάλαιο – ΕΕ – ΟΟΣΑ και όλο το μαύρο αστικό μπλοκ για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελός τους, εμφανίζοντάς τες ως «φυσικούς νόμους», είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαραθέσουμε Αγώνα μαζικό, ταξικό, γενικευμένο. Αγώνα για σύγκρουση και ανατροπή της πολιτικής και των μέτρων που έφεραν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Αγώνα με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, θα ενοποιεί και θα συντονίζει την πάλη τους, θα στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, θα αποφασίζεται και θα είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

  • Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.
  • Ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των εργαζομένων
  • Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
  • Απαγόρευση των απολύσεων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα/αύξηση του ταμείου ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα ανεργίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υπεράσπιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας από το μισθό μας. Αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 5ετίας. Τώρα επαναφορά του μισθού του νεοδιόριστου στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθούΑκώλυτη  βαθμολογική  και μισθολογική  εξέλιξη και άμεσο ξεπάγωμα των βαθμολογικών προαγωγών. Ενιαία συλλογική σύμβαση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης. Κατάργηση του νόμου για το μισθολόγιο και την εφεδρεία στο δημόσιο.
  • Άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και στη μείωση των εφάπαξ. Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά Ταμεία. Να δώσει το Κράτος τα χρήματα που δεν έχει αποδώσει για χρόνια στα Ταμεία του δημοσίου. Ο έλεγχος των ταμείων να περάσει άμεσα στα χέρια των εργαζόμενων. Να ακυρωθούν-καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που έγιναν με τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και νόμους την τελευταία δεκαετία. Δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με εργατικό έλεγχο, που να καλύπτει πλήρως και ποιοτικά τις ανάγκες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Άμεση παροχή όλων των ιατρικών εξετάσεων και πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους –ες.
  • Φραγμός στη φοροεπιδρομή και την φοροληστεία του εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαρατσιού στους εργαζομένους. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Άμεση μείωση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής – ένδυσης καθώς και των τιμών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες (φως, νερό, τηλέφωνο) με τη δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας και την κατάργησή της για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Εκπαιδευτικά:

  • Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου.
  • Καμιά μείωση οργανικών θέσεων – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού.
  • Υποστηρίζουμε την κάλυψη όλων των αναγκών με:

-Έναν/μία δάσκαλος/α ανά τμήμα  και έναν/μία υπεύθυνος/η για κάθε 2 τμήματα ολοήμερου

-Αναλογία 20 μαθητές προς 1 σε Γ’-Στ’ τάξεις, 15 προς 1 σε νηπιαγωγείο και Α’-Β’ τάξη

-Ίδρυση και απόδοση οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες

-Ένα δάσκαλος για κάθε τμήμα Υποδοχής (ΖΕΠ)

-Έναν εκπαιδευτικός για κάθε Τμήμα Ένταξης και έναν/μία εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη

-Επιπλέον οργανικές κάθε ΠΕ για δυνατότητα κάλυψης έκτακτων απουσιών και για την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία

  • Επαναλειτουργία με ουσιαστικούς  όρους της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό σχολείο με πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού, πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Κάθε παιδί που δεν γνωρίζει τη γλώσσα να υπολογίζεται ως τρία παιδιά ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών σε αυτά τα τμήματα αντίστοιχα.
  • Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
  • Όχι στο «πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας». Όλες οι απαραίτητες σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και τα επιστημονικά πεδία να ολοκληρώνονται εντός του κύκλου των βασικών προπτυχιακών σπουδών και να εξασφαλίζουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6, σε όλη τη χώρα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και αποκλειστικά στο δημόσιο, δίχρονο, υποχρεωτικό, Νηπιαγωγείο  με όλες τις υποστηρικτικές Δομές σε πλήρη ανάπτυξη.
  • Κατάργηση του ΠΔ 79
  • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, εσωτερικής, εξωτερικής, σχολείων και εκπαιδευτικών.  Κατάργηση της ΑΔΙΠΔΕ. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εργαζομένους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης για διορισμούς, προσλήψεις, ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων, για σίτιση,  υγεία, μεταφορά των μαθητών. Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.  5% του ΑΕΠ – 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση για ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων, για σίτιση,  υγεία, μεταφορά των μαθητών.
  • Άμεση κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού θεσμικού πλαισίου, του νόμου 3848/2010 της Διαμαντοπούλου. Όχι στο σχολείο που σκοτώνει τη γνώση και επιβάλλει την εφήμερη κατάρτιση και τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.
  • Καθιέρωση του ενιαίου, 12χρονου, δημόσιου, και δωρεάν σχολείου, με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στα πλαίσια του. Δημοκρατική λειτουργία, στήριξή του με  δαπάνες, δομές,  κτηριακές υποδομές, εργαστήρια, περιεχόμενο, κ.ά. Όχι στη μαθητεία – τζάμπα εργασία για τους εργοδότες.

Σε τοπικό επίπεδο:

Έχουμε σταθεί απέναντι και θα συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε την πολιτική της νυν δημοτικής αρχής, όπως και των προηγούμενων, σε ότι αφορά το εκρηκτικό κτηριακό πρόβλημα στο δήμο Φυλής, τη διανομή των σχολικών επιχορηγήσεων και την διαχείριση των εκάστοτε προβλημάτων και αναγκών που προκύπτουν.

Αγωνιζόμαστε για:

  • ανέγερση 3 νέων σχολικών μονάδων και 5 νηπιαγωγείων
  • για άμεση καταβολή των δόσεων της κρατικής επιχορήγησης
  • για κάλυψη των αναγκών σχετικά με τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.
  • ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε καθαρίστριες που θα πληρώνονται τα δεδουλευμένα και δε θα εργάζονται μήνες απλήρωτες, και σε σχολικούς φύλακες

Διεκδικούμε:

  • ουσιαστικές διαδικασίες ένταξης των Roma στα σχολεία με προσλήψεις διευκολυντών, 15μελή τμήματα μαθητών, τμήματα ΖΕΠ κι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς επιφορτισμένους με δουλειά πεδίου, παρουσία του ΚΕΣΥ στη σχολική κοινότητα και ανάπτυξη διαδικασιών υποστήριξης, αναπροσαρμογές προγράμματος όταν κι όπου κρίνεται αναγκαίο από τη σχολική κοινότητα.

Κενά – διορισμοί – αναπληρωτές

  • Κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων, της τιμωρητικής αξιολόγησης των αναπληρωτών και της ανθρωποφαγίας του ν.4589/19.
  • Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών/Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση (δάσκαλοι, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής).
  • Ίδρυση οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Εξασφάλιση πιστώσεων τώρα για προσλήψεις. Όχι στην ελαστική εργασία.

Εργασιακά – Μισθολογικά

  • Όχι σε μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Διπλασιασμό του μισθού του πρωτοδιόριστου. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Άμεση βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών για οικονομική ανακούφιση.
  • Να καταργηθούν όλοι οι σχετικοί νόμοι και όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης – «αποτίμησης» εσωτερικής, εξωτερικής, σχολείων και εκπαιδευτικών.  Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εργαζομένους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Ετήσια επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση όλου του πλαισίου που αφορά το ρόλο του διευθυντή καθώς και τον τρόπο επιλογής του που επαναφέρει τη συνέντευξη και εισάγει την αξιολόγηση. Καθιέρωση του Συντονιστή της σχολικής μονάδας
  • Όχι στην κινητικότητα, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και σε ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Οργανικές θέσεις για όλους. Κριτήρια, μόρια και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

 Συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά

  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις. Να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τις ρυθμίσεις του τρίτου και τέταρτου μνημονίου. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες (70 δις έως 2010, δομημένα ομόλογα, PSI, αυτά που άρπαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να πληρώσει το ΔΝΤ).
  • Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους και χωρίς όριο ηλικίας.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ.
  • Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης  αποκλειστικά Δημόσιο.

Δημοκρατικά δικαιώματα

  • Απέναντι στο ιεραρχικό αξιολογικό μοντέλο διοίκησης που προωθεί αντιεκπαιδευτικές επιλογές, αντιπροτείνουμε μια άλλη, δημοκρατική λειτουργία του σχολείου. Όλες οι αποφάσεις να περάσουν στην αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων. Πλήρη πολιτικά δικαιώματα στους δημόσιους υπαλλήλους. Να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων. Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  • Μαζική στήριξη του κοινού κειμένου 63 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Έκδοση κοινής αφίσας Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ με βάση το παραπάνω κείμενο. Συμμετοχή του Συλλόγου μας σε κοινή αφίσα
  • Κινητοποίηση στις 29 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας στη 1μμ με 1-4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας και σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης. Κάλεσμα σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα.
  • Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου Συμμετέχουμε στη  Πανεργατική κινητοποίηση για εργασιακά ζητήματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12μμ, στην πλ. Κοραή.
  • Πέμπτη 5/12 κινητοποίηση για την προστασία της μητρότητας και την εξίσωση των δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων στο Υπ. Εργασίας μαζί με σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
  • Παρασκευή 6/12 συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια ενάντια στην κρατική και αστυνομική βία και καταστολή, στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου.
  • Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα μέσα του Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας.

Στο δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων του Γενάρη, αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων. Απέναντι στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος αγώνων, ένας νέος κύκλος άνθισης των εκπαιδευτικών, των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Γιατί ό,τι εφαρμόζεται δύσκολα ανατρέπεται, γιατί ό,τι χάνεται είναι κομμάτι της ζωής μας. Στη μνημονιακή οχταετία, μόνο η λαϊκή κινητοποίηση έφερε απονομιμοποίηση, ρωγμές, φραγμούς, καθυστερήσεις κι έστω κάποιες νίκες απέναντι στην επίθεση κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ.  Στην εκπαίδευση το ξέρουμε καλά, με το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της αξιολόγησης, τη νίκη του αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, την αποτροπή των υποχρεωτικών μετακινήσεων, την προσμέτρηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής για όλους τους εκπαιδευτικούς. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής για την ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και ρήξη-έξοδος με την ΟΝΕ και την Ε.Ε.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογός μας οργανώνει:

  1. Μέτρα οργάνωσης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης γονιών, μαθητών και τοπικής κοινωνίας (υλικά, αφίσες, ενημερωτικές συναντήσεις, εκδηλώσεις, γράμματα, συνεντεύξεις τύπου κλπ). με οργάνωση και προγραμματισμό κινητοποιήσεων. Συντονιζόμαστε με τις ΕΛΜΕ και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία για κοινές ΓΣ και δράσεις.
  2. Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων με στόχο τη δημιουργία κέντρου αγώνα από τα Σωματεία ικανού να αντιπαλέψει αυτές τις πολιτικές, με βάση το ψηφισμένο από τις ΓΣ πλαίσιο του σωματείου μας.
  3. Συμμετέχουμε στο Συντονισμό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
  4. Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Αναπληρωτών και στις δράσεις του
  5. Λειτουργούμε Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών, με σταθερές συνελεύσεις ανά μήνα όπου προγραμματίζονται δράσεις κλπ.
  6. Συμμετέχουμε στην καμπάνια για τα δικαιώματα στη μητρότητα
  7. Για την αξιολόγηση επιβεβαιώνουμε το πλαίσιο των μέχρι τώρα αποφάσεών μας καθώς και όλα τα μέτρα ενάντια στην αξιολόγηση, τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την αξιολόγηση των διευθυντών (την έκφραση γνώμης των συνυπηρετούντων μονίμων) καθώς και από οποιασδήποτε μορφής αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και ατομικής αξιολόγησης. Καλούμε τους διευθυντές/ντριες να μη συμμετέχουν σε οποιασδήποτε μορφής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
  8. Καμπάνια για το ρόλο της αξιολόγησης στην εκπαίδευση (αφίσα/γράμμα/μύθοι/εμπειρία εξωτερικού). Προτείνουμε κοινή εκδήλωση του Συλλόγου-ΕΛΜΕ με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Backpackfullofcash – σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά», που αποκαλύπτει γλαφυρά της συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ΟΟΣΑ και της αξιολόγησης στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής.
  9. Οργανώνουμε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίηση για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δήμο Φυλής (γράμμα προς τους γονείς, συσκέψεις, συνέντευξη τύπου, αφίσα, ενημερωτικά φυλλάδια κ.ά). Στόχος μια μεγάλη κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων μπροστά στο δημαρχείο μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας. Βγάζουμε το δημόσιο νηπιαγωγείο στην κοινωνία!
  10. Πολιτιστικές ιδέες και προτάσεις για θεατρικά έργα, ταινίες κλπ. τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τα παιδιά των συναδέλφων

Παίρνουμε αποφάσεις για:

  • Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Απέχουμε και μπλοκάρουμε στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που προβλέπονται από το ν/σχ για τις νέες δομές καθώς και τις διαδικασίες με τα φύλλα αποτίμησης των διευθυντών/ντριών-υποδιευθυντών-προϊσταμένων νηπιαγωγείων.
  • Μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του ΠΔ79 και κάθε απόπειρα για υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών «σε όμορα σχολεία» ώστε να δημιουργούνται πληθωρικά τμήματα. Κανένας συνάδελφος να μην συμμετέχει σε αυτές, με συνδικαλιστική κάλυψη από τους Συλλόγους ΠΕ και τη ΔΟΕ. Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή από το σχολείο της γειτονιάς του. Να δώσουμε τη μάχη, μαζί με τους γονείς, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο παιδείας σε κάθε περιοχή και να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών, δημιουργίας πληθωρικών τμημάτων, διαγραφής μαθητών από το ολοήμερο. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις σε κάθε διεύθυνση ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αύξησης των μαθητών ανά τμήμα και υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών – να οργανώσουν καμπάνια ενημέρωσης των γονιών και συγκρότησης κοινού μετώπου αγώνα.
  • Άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε περίπτωση ανακοίνωσης και προσπάθειας εφαρμογής των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, προώθηση αξιολόγησης κλπ.)
  • Μπλοκάρισμαοποιασδήποτε προσπάθειας υποχρεωτικών μετακινήσεων, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, με συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες.
  • Μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα να χρησιμοποιηθούν πλεονάζουσες ώρες για να καλυφθούν ώρες σε παράλληλη στήριξη και σε ώρες ειδικοτήτων. Δίνουμε τη μάχη ώστε να καλύπτονται όλες οι ώρες κάθε ειδικότητας και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων σε ανάθεση των πλεοναζουσών ωρών σε ενισχυτική διδασκαλία.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων να διαμορφώσουν με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες το ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
  • Συμβολή σε πανεργατικό αγωνιστικό- απεργιακό συντονισμό για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών και στήριξη του κινήματος για την προάσπιστή του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό.

Καμιά απολύτως σχέση με κρατικές επιχορηγήσεις, κρατική χρηματοδότηση, προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγίες και οτιδήποτε δύναται να εμπλέξει το συνδικάτο με πολιτικά και οικονομικά σχέδια του κράτους και της Ε.Ε. ενάντια στους εργαζόμενους.

Τροποποιήθηκε το καταστατικό του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ με στόχο την μετατροπή του σε μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ και κάθε είδους κονδυλίων για εκπόνηση προγραμμάτων (επιμορφωτικών κ.λπ.) που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς – μέλη του συνδικάτου.

Είναι φανερό ότι η χρηματοδότηση του συνδικάτου μέσω αυτών των προγραμμάτων είναι μοχλός συναίνεσής του στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Ουσιαστικά με τις τροποποιήσεις του καταστατικού του ΙΠΕΜ, το ΙΠΕΜ και κατ’ επέκταση το ίδιο το συνδικάτο (ΔΟΕ) επιχειρείται να μετατραπεί πλήρως σε κοινωνικό εταίρο μιας πολιτικής που το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός της στρέφεται ενάντια στην δημόσια παιδεία με ανοιχτά εχθρικό τρόπο, επιδιώκοντας την μετατροπή της σε εμπόρευμα.

 Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται ο κατήφορος του συνδικαλισμού. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ δε νομιμοποιείται να προχωρεί σε αποφάσεις που σχετίζονται με την διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ υιοθετώντας τις κατευθύνσεις και τις πολιτικές τις Ε.Ε. αλλά και τις πρακτικές των αμαρτωλών και  ιδιαίτερα κοστοβόρων για τους εργαζόμενους ΜΚΟ. 

Δεν  θα γίνουμε απολογητές για καταστάσεις που αφήνουν το συνδικάτο έρμαιο στους χειρισμούς και τα σχέδια των κυβερνήσεων πάντα, αλλά ειδικά σήμερα, που το κράτος εκμεταλλεύεται ακόμα και τους μηχανισμούς που το ίδιο είχε στήσει  για να διασύρει την έννοια της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε προσπάθεια μετατροπής του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ σε διαχειριστή κονδυλίων προγραμμάτων  ΕΣΠΑ και κάθε είδους προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ μέσω κρατικών ή άλλου είδους επιχορηγήσεων προς το ΙΠΕΜ – ΔΟΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ για την περικοπή προϋπηρεσίας συναδελφισσών αναπληρωτριών

Δεν δεχόμαστε το παζάρεμα κανενός/μιας συναδέλφου/ισσας. Καμιά μέρα χαμένης προϋπηρεσίας!

Διοίκηση και κυβέρνηση συνεχίζουν το παζάρι ελπίδων, το παιχνίδι αποκλεισμού συναδέλφων και περιορισμού των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών. Στη προσπάθειά τους να κάμψουν τις αντιστάσεις και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική-συλλογική δράση, προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να περικόψουν κεκτημένα συλλογικά δικαιώματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δυο συναδελφισσών αναπληρωτριών, που είδαν την προϋπηρεσία τους πετσοκομμένη λόγω συνδικαλιστικών αδειών! Το ΥΠΑΙΘ υπό την ηγεσία του Γαβρόγλου είχε κόψει 1,5 μήνα προϋπηρεσία από την αναπληρώτρια Βαγγελίτσα Δινοπούλου, που ήταν εκλεγμένη στο ΔΣ της ΔΟΕ τη συνδικαλιστική χρονιά 2018-19, ενώ αυτή τη στιγμή επιδιώκεται να κοπούν επιπλέον 4 μήνες προϋπηρεσίας από την συναδέλφισσα, και 3 μέρες προϋπηρεσία από την αναπληρώτρια Μαργαρίτη Ελεάνα η οποία ως γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής έκανε χρήση συνδικαλιστικών αδειών! Γίνεται σαφές ότι θίγεται με αυτό τον τρόπο η ισότιμη συμμετοχή των αναπληρωτών εκλεγμένων στα ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, Χρήστου Παναγιώτου και Αντρέα Καργόπουλο αντίστοιχα.

Τα παραδείγματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες των συναδέλφων που είδαν την προϋπηρεσία τους να χάνεται και οι ίδιοι να τιμωρούνται επειδή χρειάστηκαν αναρρωτικές άδειες ή τις αναπληρώτριες να στερούνται μορίων, ενσήμων και χρημάτων επειδή έγιναν μητέρες!

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και ΕΛΜΕ -ΔΣ και ΓΣ- να πάρουν απόφαση που καταδικάζει τις ενέργειες της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής αττικής και του υπουργείου που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν τη συνδικαλιστική δράση συναδέλφων/ισσων αναπληρωτών.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να πάρει ξεκάθαρη θέση για την προϋπηρεσία των συναδελφώσεων Δινοπούλου-Μαργαρίτη και αποδώσει στις συναδέλφισσες όλη την προϋπηρεσία που δικαιούνται.

Καλούμε την ΔΟΕ να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διεκδικήσουν ουσιαστικά και όχι τυπικά εξίσωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών/τριων με αυτών των μονίμων και απόδοση ολόκληρης της προϋπηρεσίας στις Δινοπούλου- Μαργαρίτη.

Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στις Δινοπούλου-Μαργαρίτη.

Ετήσια συνδικαλιστική άδεια με προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στους Παναγιώτου Χ. και Καργόπουλο Α., εκπροσώπους συναδέλφους αναπληρωτές στο ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντίστοιχα.

Ψήφισμα για τον αυταρχισμό και την καταστολή/άσυλο, συλλήψεις κ.λπ.

Καταδικάζουμε την ακραία καταστολή κι αυταρχισμό που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι σε βασικά δικαιώματα κι ελευθερίες, καταγγέλλουμε την παραβίαση του ασύλου στις 11/11 στην ΑΣΟΕΕ από τις αστυνομικές δυνάμεις, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τον κατασταλτικό παροξυσμό με συλλήψεις, βίαιες και παράνομες προσαγωγές που δεν κρατούν ούτε τις βασικές αρχές της αστικής νομιμότητας. Ξυλοδαρμοί, άκρατος σεξισμός, απειλές, εκβιασμοί είναι πια καθημερινή πρακτική των δυνάμεων καταστολής. Σε αυτά χρειάζεται να προστεθεί η κατά μέτωπο επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα με την ποινικοποίηση των αγώνων, τον αντισυνδικαλιστικό νόμο, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία που επιδιώκει να αποτελειώσει ότι δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 50% για απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Όλα τα παραπάνω εν είναι τυχαία. Συνοδεύονται από επίθεση στα δικαιώματα της χρήσης της κατοικίας και των κατοίκων του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Το δόγμα «Νόμος, Τάξη, Κέρδη» που έχει με πολλούς τρόπους εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί ώστε να εκκενώνονται κτήρια με τη δικαιολογία της πάταξης της εγκληματικότητας, εκδιώχνονται οικογένειες προσφύγων με τα μικρά παιδιά τους, τα Εξάρχεια και γενικότερα το κέντρο μετατρέπονται σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή, κάθε γωνία και κλούβα των ΜΑΤ. Οι κατοικίες μετατρέπονται ταχύτατα σε χώρους βραχυπρόθεσμης μίσθωσης μεγάλων εταιρειών, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί αδυνατούν να βρουν σπίτι να νοικιάσουν, όλα τα καταβροχθίζει η βραχυπρόθεσμη μίσθωση, τα νοίκια γίνονται δυσθεώρητα, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις γειτονιές τους.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ξέρει πως για να περάσει τη σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική της πολιτική, που εμπεδώνει τη φτώχεια και την λεηλασία για δεκαετίες (στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις) χρειάζεται να επιτεθεί στο μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται, να χτυπήσει την νεολαία και τους εργαζόμενους.

Χαιρετίζουμε  τις μεγαλειώδεις σε όγκο και παλμό πορείες σε ολόκληρη τη χώρα για το Πολυτεχνείο, την παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο λοκ άουτ και την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, τις φοιτητικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν. Όλα αυτά αποτελούν μια πρώτη απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό. Η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού και ανασυγκροτημένου κινήματος. Απαντάμε με τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών διαδικασιών, με δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε:

  • Την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή που συνελήφθηκε και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. 
  • Να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις σχολές
  • Καμία παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή των φοιτητικών αγώνων.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε παρόντες, δίπλα στους αγωνιζόμενους φοιτητές, ορθώνουμε νέο πύργο ατίθασο: Οι αγώνες δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται. Υπερασπίζουμε τους διωκόμενους, αγωνιζόμαστε ενάντια στην κρατική καταστολή

Ψήφισμα ενάντια στο εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000€, με αφορμή πανό και αφίσες, στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία/Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό

Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική επιβολή από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό και δύο αφίσες που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες. Η καταγγελία έγινε από το Α.Τ. Σερρών, που προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ενώ κλείνει τα μάτια σε ακριβοπληρωμένες ιλουστρασιόν διαφημίσεις και τοποθετήσεις μπάνερ ισχυρών κομμάτων, παρατάξεων και εταιρειών.

Με την επιβολή του προστίμου επιχειρούν να οδηγήσουν την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» σε οικονομική εξόντωση.Αλλά το υπέρογκο αυτό πρόστιμο δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιφερειακή κίνηση ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με μοναδικό εισόδημα τον πετσοκομμένο από τις μνημονιακές περικοπές μισθό του. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Ποιο κόμμα ή κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα θα αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα με τις θέσεις της για κάποιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα ή απλά για να αναγγείλει μια πολιτική εκδήλωση γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ; Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί στην πράξη οποιαδήποτε πολυφωνία υπάρχει, καθώς μόνο όσοι χρηματοδοτούνται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα μπορούν να έχουν λόγο.

Η πολιτική ευθύνη γι αυτή τη δίωξη και την απόπειρα πολιτικής φίμωσης και εξόντωσης βρίσκεται στις κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται ότι ο «Καλλικράτης», με βάση τον οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο, συγκροτεί ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο, λειτουργώντας ως μοντέλο οικονομικού στραγγαλισμού και ομηρίας κάθε διαφορετικής φωνής και αγωνιστικής δράσης.

  • Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη, υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους
  • Απαιτούμε την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και τον περιφερειακό σύμβουλο, Θανάση Αγαπητό.
  • Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση για την κατάργηση των σχετικών αντιδημοκρατικών διατάξεων και την άρση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί
  • Καλούμε κάθε κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα και πολίτη που νοιάζεται για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να τοποθετηθεί και να καταδικάσει αυτή τη μεθόδευση.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους για τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις νέες δικαστικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στα μέλη του (ΣΥ.Σ.Θ.) Γρηγόρη Σκουλά, συνταξιούχο και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο, τον πρ. πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Μάκη Αναγνώστου, Θανάση Αγαπητό., δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. Β’ Σ.Ε.Π.Ε.Θεσσαλονίκης, Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κ. Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο, γραμματέας Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Δημοτ. Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης με την ΑΝΥΠΑΚΟΗ Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Οι αγωνιστές διώκονται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στους διωκόμενους αποδίδονται κατηγορίες που αντιστρέφουν την πραγματικότητα καθώς μετατρέπονται οι θύτες σε θύματα, ενώ είναι γνωστό ότι οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές αντιμετώπισαν την ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία των αστυνομικών δυνάμεων, στην οποία οφείλεται ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και δύο από τους διωκόμενους.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι σήμερα αντιμέτωπο με τη συνέχιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση που, όπως και η προηγούμενη, όχι μόνο δεν φροντίζει για την οποιαδήποτε προστασία της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας, αλλά διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. και νομοθετεί καθετί που διευκολύνει την αρπαγή της από τις τράπεζες. Ταυτόχρονα, αστυνομία και “δικαιοσύνη” αναλαμβάνουν να τιμωρήσουν όποιους αμφισβητούν το “δικαίωμα” της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας.

  • Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τους διωκόμενους αγωνιστές, που μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη στέγη, εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράταξή του γιατί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αγωνιστούν για να σταματήσουμε το πραγματικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!
  • Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης, κάθε δίωξης εναντίον τους καθώς και την αναστολή των δικών και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος όλων των διωκόμενων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
  • Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
  • Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Πρόταση για την 6η Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκέμβρη του 2019 συμπληρώνονται 11 χρόνια, από την ημέρα που ο 15χρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα» των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει, η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για τα δικαιώματα της νέας γενιάς και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον τη μόνη ελπίδα.

11 χρόνια μετά πολλοί επιθυμούν τη νεολαία φορέα εθνικιστικών μύθων, επιχειρώντας να επιβάλλουν στους νέους ανθρώπους το μίσος για τους άλλους λαούς, προκειμένου να ακρωτηριάσουν κάθε ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό στοιχείο που ενυπάρχει στη νεολαία, για να την αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά της προβλήματα: το σχολείο της αγοράς, την εργασιακή επισφάλεια, την ανεργία, τους υπο-κατώτατους μισθούς. Θέλουν τη νεολαία υποχείριο τους, διότι φοβούνται τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008 όπου ο νέος κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή ζωή.

11 χρόνια μετά και ο κατασταλτικός παροξυσμός της ΕΛΑΣ δεν αποτελεί υπερβολή της, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ξέρει πως για να περάσει τη σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική της πολιτική, που εμπεδώνει τη φτώχεια και τη λεηλασία χρειάζεται να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία, να κτυπήσει το μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το δόγμα «νόμος, τάξη, κέρδη» βαθαίνει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβένρησης ΣΥΡΙΖΑ κι επιταχύνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. 

Σε αυτά, να προσθέσουμε την προκλητική απόφαση του Εφετείου Λαμίας το καλοκαίρι για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με την αναγνώριση ελαφρυντικών «πρότερου σύννομου βίου» στον δολοφόνο ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια (όπως είχε καταδικαστεί πρωτόδικα) και η ποινή του να πέσει στα 13 χρόνια, οδηγεί σε άμεση αποφυλάκιση(!), ύστερα από δέκα χρόνια κράτησης με τον συνυπολογισμό και της «εργασίας» εντός της φυλακής. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αθώωσε(!) τον Σαραλιώτη, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ως συνεργός, καθώς ήταν μαζί με τον Κορκονέα όταν αυτός πυροβολούσε τον 15χρονο Αλέξανδρο. 

Η απόφαση αυτή «πυροβολεί» ξανά τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας και του λαού που προκάλεσε η δολοφονία του τον Δεκέμβρη του 2008 κι έρχεται να συνταχθεί με το ευρύτερο κλίμα που προωθεί το σύστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο νέος αστικός δικομματισμός για την επιβολή του κράτους «του νόμου και του αστυνόμου», για την προληπτική καταστολή των αντιδράσεων απέναντι στη νέα επιδρομή κεφαλαίου και ΕΕ. 

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν πως μπορούν να αλλάξουν την κρίση λαού και νεολαίας. Ο δολοφόνος του Αλέξη, Κορκονέας, ο συνεργός Σαραλιώτης, το όλο σύστημα –από την αστυνομία και τη ‘’δικαιοσύνη’’ μέχρι τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις- που στηρίζει την καταστολή, έχουν ήδη καταδικαστεί από τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Ο Αλ. Γρηγορόπουλος σφράγισε ανεξίτηλα τη συνείδηση μιας γενιάς. Στους νέους αγώνες, που καμιά καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει, θα βρουν δικαίωση οι ανάγκες και τα όνειρα της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους!

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς στη διαδήλωση που θα γίνει μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, 12.00, στα Προπύλαια και προκηρύσσουμε από 1-4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας.

Ψήφισμα – καταγγελία

Εσύ δήμαρχε ζεις απλήρωτος για 3 μήνες;

Πριν από λίγες μέρες μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας ενημερώθηκαν πως 75 γυναίκες που εργάζονται στην καθαριότητα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων του Δήμου Φυλής ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ, δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γυναίκες αυτές, που εργάζονται με συμβάσεις έργου, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα της ελαστικής και επισφαλούς εργασίας που βιώνει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα του 2019.

Τη στιγμή που διαβάζουμε σε ηλεκτρονικά ενημερωτικά site της περιοχής πως ο Δήμος Φυλής προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν εκτάσεις του δήμου σε ντόπιους και ξένους επενδυτές για την «τουριστική ανάπτυξη (sic)» της περιοχής… την ίδια στιγμή οι εργαζόμενες των 280 και 300 ευρώ το μήνα, που καθαρίζουν τα σχολεία μας, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την εργασία τους εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αντ’ αυτού ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της Α/βάθμιας δε διστάζει να απειλεί ότι «όποια/ες ξεσηκώνουν τις άλλες, δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση!!!»

Η ταξική αλληλεγγύη μάς επιβάλλει να σταθούμε στο πλευρό αυτών των γυναικών και αυτό θα κάνουμε.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις 75 εργαζόμενες.

Μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Φυλής συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

Όχι στο αίσχος των συμβάσεων έργου – Όχι στην ελαστική εργασία

Μόνιμη σταθερή εργασία (κι όχι απασχόληση) για όλον τον κόσμο.

Να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ

Απαιτούμε την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιο με έμμισθο, διορισμένο από  την ίδια. 

Πρόκειται για μια βίαιη παρέμβαση στην οργανωτική δομή του ΚΕΘΕΑ. Η ενέργεια αυτή στρέφεται ενάντια σε μια διαφορετική κουλτούρα οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών με τη συμμετοχή των ίδιων των  μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων, των εθελοντών που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα, με ΔΣ άμισθο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ποτέ δεν δημιούργησε «μαύρες τρύπες», δεν προέβη σε δανεισμό, δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα ενώ αντιθέτως έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία. Η αιφνίδια κατάργηση της διοικητικής δομής κλονίζει τον Οργανισμό συθέμελα και εισάγει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, στους θεραπευόμενους και στη μεταξύ τους σχέση. Αλλοιώνει το χαρακτήρα των «θεραπευτικών κοινοτήτων» του, αλλοιώνει τις θεωρητικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, στη συλλογικότητα και το διάλογο. Στην διαχρονική επίθεση που δέχεται το ΚΕΘΕΑ, όπως και άλλες δημόσιες δομές με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, προστίθεται νέα υποβάθμιση ώστε η στροφή στην ιδιωτική πρωτοβουλία να έρθει σαν αναγκαστική επιλογή.

Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις προηγούμενες, στην άσκηση της ίδιας «αντιναρκωτικής πολιτικής» της ΕΕ που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και προωθεί σαν κύρια μορφή «θεραπείας» την χορήγηση υποκατάστατων και την μεγαλύτερη περιθωριοποίηση των χρηστών. Η απαξίωση του έργου του ΚΕΘΕΑ, η απαξίωση των εξαρτημένων ατόμων συντηρεί και αναπαράγει τον κοινωνικό ρατσισμό που θεωρεί την εξάρτηση ως ένα εκτός κοινωνίας πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί στη βάση της καινούργιας αντίληψης περί «νόμου και τάξης».

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιτίθεται σταθερά ενάντια στα δικαιώματα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Κινούμενη στα ίδια πλαίσια ελέγχου και καταστολής, μετά την επίθεση στους συλλογικούς αγώνες (σωματεία, απεργία, συλλογικές συμβάσεις), τις «επιχειρήσεις-σκούπα» και τις εκκενώσεις καταλήψεων με πρόσφυγες, τώρα έρχεται η επίθεση στο KEΘEA.

Ξέρουν ότι η πολιτική τους θα φέρει περαιτέρω φτωχοποίηση, ανεργία, κοινωνικά αδιέξοδα και συνεπακόλουθα περαιτέρω διάδοση των εξαρτήσεων. Θέλουν να κάμψουν κάθε αντίσταση. Το ΚΕΘΕΑ με την 37χρονη δράση του αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι ο εξαρτημένος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και να επανενταχθεί ενεργά στην κοινωνική ζωή. Η  αυτοδιοίκηση του είναι άρρηκτα δεμένη με το χαρακτήρα των «κοινοτήτων» του. Με τις αξίες στις οποίες στηρίζονται: την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη και θέληση, την προσφορά και τη αλληλεγγύη, η συλλογικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτός ακριβώς ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ είναι το αγκάθι.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η αιτιολόγησή της, αποτελεί βάναυση προσβολή προς το ΚΕΘΕΑ, τους εργαζόμενους, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε στο πλευρό των εξαρτημένων ατόμων, συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στον αγώνα του KEΘEA να συνεχίσει το έργο του για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση.

Να παλέψουμε μαζικά και οργανωμένα για:

  • Αντιναρκωτική πολιτική με τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν Ενιαίου Φορέα Πρόληψης-Θεραπείας-Κοινωνικής Επανένταξης.
  • Να δοθεί βάρος στην πρωτογενή πρόληψη με στόχο τη μείωση της ζήτησης ναρκωτικών.
  • Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Να στηριχθούν τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Καλούμε μέσα από τη ΓΣ, τους Συλλόγους Διδασκόντων, όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να εντείνουν την προσπάθεια για έκφραση αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς. Καταδικάζουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον εγκλωβισμό ανθρώπων, την απομόνωση χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους. Καταδικάζουμε την άθλια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας και μετανάστης, κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του αν νιώθει ασφαλής, αν απολαμβάνει μια ζωή χωρίς πόλεμο, φτώχεια, μιζέρια και εκμετάλλευση. Μιλάμε με τους μαθητές μας στην τάξη για τις αιτίες του πολέμου και της προσφυγιάς, καλλιεργούμε τις αξίες τις φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς! Εχθρός μας δεν είναι τα μικρά παιδιά με τα φλογερά μάτια μέσα στα οποία καθρεφτίζεται η φρίκη του πόλεμου και της εκμετάλλευσης αλλά οι “μεγάλοι” αυτού του κόσμου που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς. Είναι το ΝΑΤΟ, η ΗΠΑ και η Ε.Ε.!

Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά. Να εναντιωθούμε στην επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις, να μην αποδεχτούμε η χώρα μας να συνεχίσει να γίνεται ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον άλλων λαών.

Δυναμώνουμε την πάλη και τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των προσφυγόπουλων μέσα από το Δημόσιο σχολείο.

Συγκρουόμαστε με την πολιτική της ΕΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, που κρύβει το οξύ πρόβλημα «κάτω από το χαλί» μιας στοιχειώδους παρακολούθησης στο σχολείο, με εφήμερα προγράμματα, περιορισμένη έως ανύπαρκτη επιστημονική στήριξη, με απουσία εκπαιδευτικού υλικού και άθλιους όρους ζωής. Με αυτή την πολιτική στοιχήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή κορυφώνει η ΝΔ, προχωρώντας την επιθετικά παρά πέρα. Με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το άσυλο η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τις δυσκολίες εγγραφής των προσφυγόπουλων και – χωρίς να παίρνει υπόψη τα προβλήματα που έχουν οι ξεριζωμένοι – κάνει την ευθύνη του κράτους ατομική υπόθεση, επιβάλλοντας κυρώσεις στην οικογένεια για όποια προβλήματα παρουσιάζονται στις εγγραφές και στην παρακολούθηση.

Είναι ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης η ένταξη όλων των παιδιών στο δημόσιο σύστημα Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κατάλληλο προσωπικό και υποδομές και όχι της κάθε ΜΚΟ που βρίσκουν ελεύθερο πεδίο για τις μπίζνες τους. Είναι απαράδεκτο ακόμη να μην έχουν στελεχωθεί οι Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ) και οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ). Να γίνει με ευθύνη του κράτους επιστημονική αποτίμηση των σύνθετων αναγκών των μαθητών που έχουν βιώσει τραυματικές καταστάσεις, που έχουν ποικιλία στο μορφωτικό υπόβαθρο και στη γνώση της μητρικής τους γλώσσας και της γλώσσας της χώρας υποδοχής. Να λειτουργήσουν όλες οι αναγκαίες εκπαιδευτικές δομές που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός σχολείου και να εντάσσονται ουσιαστικά σε αυτό.

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:

  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά και τους ανήλικους. Να κλείσουν τα hot spots.
  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
  • Έξω οι ΜΚΟ. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις τους στα σχολεία και τα hot spots.
  • Να αποδεσμευτεί η διαδικασία εγγραφής των προσφυγόπουλων από κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου. Να στηριχθούν όλα τα παιδιά από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.) χωρίς κανένα εμπόδιο.
  • Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις υποδομές, τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, τη σίτισή τους κλπ.
  • Να ιδρυθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες Τάξεις Υποδοχής σε όλα τα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα.
  • Να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη. Να διαμορφωθεί άμεσα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Να υπάρξει κατάλληλη επιμόρφωση. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στο τμήμα, εκεί που υπάρχουν προσφυγόπουλα.
  • Να καταμετρηθούν οι ανάγκες που παγιώνονται στην εκπαίδευση των προσφύγων στα οργανικά κενά και στους μόνιμους διορισμούς που απαιτούνται.
  • Να αναγνωρίζεται η φοίτηση όλων των προσφύγων μαθητών στη χώρα που φοιτούν και στην όποια χώρα τελικού προορισμού.
  • Να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παραδόσεις τον πολιτισμό και την ιστορία τους, εξωσχολικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητας.
  • Να δημιουργηθούν μόνιμοι σταθμοί στήριξης των παιδιών μέσα στους χώρους, που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση και θα ενημερώνουν και θα λύνουν ζητήματα με τους γονείς.

Για Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς τώρα και Δικαιώματα των Συμβασιούχων – Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Η γενίκευση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση (αγγίζουν στο 20% οι ελαστικά εργαζόμενοι) έχει επιπτώσεις πρώτα απ΄ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με τα χιλιάδες κενά και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την εναλλαγή, κάθε χρόνο, εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο κομμάτι της Ειδικής Αγωγής, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, δεν πάει άλλο!

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ), της Ε.Ε., οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και οι επιθυμίες του ΣΕΒ, που θεωρούν τη μόρφωση και τους εργαζόμενους κόστος, τσακίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά. Τέρμα πια στην κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική!

Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Είναι νέοι άνθρωποι και νέοι επιστήμονες παιδαγωγοί, που θέλουν να εργαστούν και να συνδεθούν με τους μαθητές τους, να κάνουν φίλους και οικογένεια, να είναι με τους/τις συντρόφους και τα παιδιά τους και γι’ αυτό δεν μπορεί να ζουν στην ομηρία, να εναλλάσσονται μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας και να περιφέρονται συνεχώς από τον Έβρο ως την Κρήτη. Είναι το μέλλον της εκπαίδευσης και πρέπει να μονιμοποιηθούν επιτέλους για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία!

Η ψήφιση του ν. 4589/2019 οδηγεί τους συναδέλφους συμβασιούχους αναπληρωτές σε ένα συνεχές κυνήγι κριτηρίων και προσόντων, σε συνεχή εναλλαγή μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας και διαρκή περιφορά ανά την Ελλάδα, δηλαδή σε μια ζωή με συνεχή αβεβαιότητα και ομηρία! Ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί! Είναι νόμος που τσακίζει παραπέρα τη ζωή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και οδηγεί σε απολύσεις! Φυσικά, το πρόβλημα της αδιοριστίας δε «λύνεται» με ελάχιστους διορισμούς ανά ειδικότητα μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας! Απαιτείται να διοριστούν τώρα οι πάνω από 35.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που εδώ και χρόνια δεν «αναπληρώνουν» αλλά καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, που χωρίς αυτούς εκατοντάδες σχολεία δε θα λειτουργούσαν και τα περισσότερα σχολεία θα υπολειτουργούσαν!

Ταυτόχρονα, το δικαίωμα στη δουλειά δεν μπορεί να κρίνεται από τις αποφάσεις δικαστηρίων, στα οποία προσφεύγουν πολλοί συνάδελφοι ζητώντας δικαίωση, όταν το ίδιο το κράτος αναιρεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο κλήθηκαν, με πολλές θυσίες πολλές φορές, να λάβουν μέρος σε διάφορες διαδικασίες, που στη συνέχεια καταργήθηκαν αφήνοντάς τους μετέωρους. Ούτε μπορεί να μην ικανοποιείται στις περιπτώσεις δικαίωσης των προσφυγόντων το ίδιο αίτημα και σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση και δεν επέλεξαν τον δρόμο της προσφυγής.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων είναι ελπιδοφόρες και μας δείχνουν τον δρόμο. Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά θα το κερδίσουμε μόνο μέσα από την πάλη μας! Οι αγώνες μας αυτοί έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη μαζικών μόνιμων διορισμών τώρα με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που στήριξαν τα σχολεία όλα αυτά τα χρόνια. Έφεραν στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης το ζήτημα της παιδείας και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, απαρχαιωμένες υποδομές, περιεχόμενο του σχολείου, τα μεγάλα προβλήματα των χιλιάδων χρόνιων συμβασιούχων κ.λπ.). Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να δυναμώσει, να αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να μαζικοποιηθεί, να διευρύνει τη συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, να προχωρήσουμε έτσι ως την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών μορφωτικών αναγκών! Αυτόν τον αγώνα μας «φοβήθηκε» η κυβέρνηση και απάντησε με ματ και καταστολή, όπως απαντούν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις! Αυτόν τον δρόμο ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, μαζί με όλους τους συμβασιούχους και μόνιμους όλου του δημοσίου, με κοινή πάλη!

Διεκδικούμε αταλάντευτα εδώ και τώρα:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων – αναπληρωτών. Καμία απόλυση!
  • Μόνιμους διορισμούς των 35.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!
  • Κατάργηση του ν. 4598/2019 για το νέο σύστημα «διορισμών και προσλήψεων», δηλαδή απολύσεων αναπληρωτών.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και μέτρα στήριξής τους όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)!

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε οι αναπληρωτές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να δοθούν τώρα και σε όλους οι 13ος, 14ος μισθοί και όλα τα αναδρομικά! Βαθμολογική αναγνώριση της διετίας 2015-17. Έγκαιρη καταβολή του μισθού με την πρόσληψη του κάθε αναπληρωτή και κάθε μήνα καθώς και άμεση ενσωμάτωση στο μισθό του ΜΚ και επιστημονικών του προσόντων.
  • Δωδεκάμηνες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή-συμβασιούχου συναδέλφου.
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, 9μηνο ανατροφής με δυνατότητα χρήσης του ανάλογα με τις ανάγκες της/ου αναπληρώτριας/τή, κανονικής) και κάθε άλλου εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με τους μόνιμους συναδέλφους. Πλήρη κάλυψη και αναγνώριση ως διδακτικής της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών που παθαίνουν εργατικό ατύχημα για όσο διάστημα χρειαστεί για την ανάρρωσή τους.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΜ.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης για όλους και εξασφάλιση (φτηνής και ποιοτικής) κατοικίας για όλους τους αναπληρωτές και ιδιαίτερα σε όσους προσλαμβάνονται στις τουριστικές περιοχές ή και σε άλλες περιοχές που είναι δύσκολη η ενοικίαση.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη όλων των κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τις αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο!
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ, ώστε να είναι ΟΛΟΙ στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
  • Λειτουργία παντού από την έναρξη της σχολικής χρονιάς των αναγκαίων Ειδικών Σχολείων, Τμημάτων Ένταξης και Τάξεων Υποδοχής και έναρξη αμέσως της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της ΠΔΣ.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *