την Πέμπτη 19/12 έχουμε Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδέίας

ΟΛΕΣ/ΟΙ στην κινητοποίηση την Πέμπτη 19/12 στις 2μμ στο Υπ. Παιδείας που οργανώνουν φορείς των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (θεατρολόγων, μουσικών κλπ) και άλλοι σύλλογοι. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων ο σύλλογος προκηρύσσει  1-3 ώρες για το ολοήμερο.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4597/2019, την εσωτερική κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα του αριθμού των οργανικών θέσεων, οι οποίες θα αφορούν τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής και  μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ως σύλλογος έχουμε συμβάλλει στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για τη διεκδίκηση, όλα τα τελευταία χρόνια, των μαζικών μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της Εκπαίδευσης για να σπάσει η πολιτική των Μνημονίων όλων των κυβερνήσεων σε συμφωνία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ για περικοπές και χρόνια αδιοριστία. Προτάξαμε και τον αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο και την ανατροπή των πινάκων, που αποδείχτηκε και από την εφαρμογή του στην ειδική αγωγή,   ότι καταδικάζει αναπληρωτές με πολλά χρόνια υπηρεσίας,  στην αδιοριστία αλλά  ακόμη και σε αποκλεισμό διορισμού και πρόσληψης  για ένα παράβολο 3 € .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

  • ότι οι 4500 διορισμοί είναι ελάχιστοι και δεν θα καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες στην ειδική αγωγή όταν σήμερα δουλεύουν πάνω από 17 χιλιάδες αναπληρωτές στην ειδική αγωγή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • την άρνηση όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τελευταίας της ΝΔ να προχωρήσουν στην δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο και ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή. Κραυγαλέα αποτυπώνεται αυτή η άρνηση με τον   αποκλεισμό  του κλάδου ΠΕ 91-Θεατρολόγων ( και από τις 2 βαθμίδες) όπως και όλων των ειδικοτήτων μουσικής, πληροφορικής , εικαστικών, Φυσικής Αγωγής  (οι 4 διορισμοί πανελλαδικά είναι αστειότητα!!!!)  από τους διορισμούς της ειδικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση των θέσεων διορισμού στην ειδική αγωγή από την κυβέρνηση επιβεβαιώνει τις θέσεις του συλλόγου καθώς σπέρνει τον ανταγωνισμό και τον εμφύλιο ανάμεσα στις βαθμίδες και στους κλάδους για το πώς θα μοιραστεί η φτώχεια των ελάχιστων διορισμών την ώρα που τα σχολεία θα συνεχίσουν να έχουν τεράστιες ελλείψεις στις πραγματικές τους ανάγκες και οι μαθητές του ευαίσθητου χώρου της ειδικής αγωγής να στερούνται την ολοκληρωμένη εκπαίδευση που το δημόσιο σχολείο οφείλει να παρέχει και οι οικογένειές τους να βρίσκονται σε απόγνωση.  

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

  1. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών τώρα αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, με κατάργηση του προσοντολόγιου.
  2. Την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση στην ειδική αγωγή όσο και στη γενική αγωγή με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες που σήμερα δουλεύουν στο δημόσιο σχολείο και όλο το βοηθητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο.
  3. Τη σύσταση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν στο δημόσιο σχολείο για  όλες τις  ειδικότητες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και τις κοινές ειδικότητες με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς οργανική θέση στο δημόσιο σχολείο.

Ο σύλλογος συμμετέχει με το πλαίσιο και τα αιτήματά του στην κινητοποίηση την Πέμπτη 19/12 στις 2μμ στο Υπ. Παιδείας που οργανώνουν φορείς των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (θεατρολόγων, μουσικών κλπ) και άλλοι σύλλογοι. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων προκηρύσσει  1-3 ώρες στάση εργασίας στο ολοήμερο.

Καλούμε τη  ΔΟΕ να πάρει θέση σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *