Όλοι-ες στις συγκεντρώσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό ν/σχέδιο

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι κομμένο και ραμμένο στις επιταγές του ΔΝΤ της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Το νομοσχέδιο Βρούτση θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας 20ετίας, ενώ αποτελεί δώρο προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και την εργοδοσία. Οι πλειοψηφίες της συναίνεσης και της υποταγής σε ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τη στάση τους και τις επιλογές τους, διευκολύνουν την κυβέρνηση να περνάει τα αντιλαϊκά μέτρα και ενισχύουν/τροφοδοτούν κλίμα ηττοπάθειας, αδράνειας και υποταγής στη βάση των εργαζομένων, επιλέγοντας τελικά μόνο ένα απογευματινό συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης ενός ακόμη αντισυνταξιοδοτικού νόμου για «την τιμή των όπλων»! Ως σωματείο καταθέσαμε αγωνιστική πρόταση και προς την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ για αποφασιστική κλιμάκωση με απεργίες ώστε να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Τίποτα δεν θα ήταν έτσι αν ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν άνοιγε το δρόμο στη ΝΔ να εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου-μνημονίων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είδαν μια απειλή στο απεργιακό σκίρτημα στις 18/2 και στην προσπάθεια των σωματείων να πάνε κόντρα, γι’ αυτό έκαναν τα πάντα ώστε να βάλουν ταφόπλακα στην αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Ο μόνος τρόπος για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών είναι να οργανωθεί ένας νικηφόρος αγώνας διαρκείας από την πλευρά των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους. Σε αυτή την υπόθεση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα, για τη συσπείρωση των δυνάμεων και την οργάνωση των επόμενων αποφασιστικών μας βημάτων.Καλούμε την Πέμπτη 27/2, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις γνωρίζοντας ότι ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων το επόμενο διάστημα είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει τις αντεργατικές πολιτικές τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *