υποστηρίζουμε αιτήματα υγειονομικών-κινητοποίηση 28/4

Συνεχίζουμε τον αγώνα

Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ για να σωθούν ζωές, όχι τα κέρδη τους !

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μετά τις εξαιρετικά σημαντικές κινητοποιήσεις που έγιναν έξω από δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και κόντρα στις προθέσεις της κυβέρνησης να παραμείνουμε βουβοί και υποταγμένοι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δίνουμε νέο παρόν έξω από τα νοσοκομεία την Τρίτη 28/4 διεκδικώντας όσα ανήκουν στον κόσμο της εργασίας: Δημόσια δωρεάν υγεία για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ.O Σύλλογος μας θα βρεθεί στο πλευρό των υγειονομικών στο Αττικό νοσοκομείο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πανδημία βρήκε ένα ΕΣΥ επί χρόνια απαξιωμένο από όλες τις κυβερνήσεις, υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις κλινών Εντατικής Θεραπείας, έτοιμο να αλωθεί από τις ιδιωτικές αλυσίδες και τα funds. Ένα ΕΣΥ που συστηματικά αποψίλωναν από υγειονομικό υλικό, υποδομές, προσωπικό, κάνοντας το συχνά να εξαρτάται από τις γνωστές φοροαπαλλακτικές δωρεές των «φιλάνθρωπων» κεφαλαιούχων και εφοπλιστών.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλούμε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καθώς και ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να απαιτήσουν το ίδιο. Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.

Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

-Επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Ένταξη όλων των μονάδων υγείας στρατιωτικών, πανεπιστημιακών και ιδιωτικών νοσοκομείων σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

– Άμεσο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ (κανών και νέων, σύνολο 2000 ΜΕΘ, 1500 ΜΑΦ και στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό. Άμεση αγορά αναπνευστήρων ώστε θέσεις ΜΑΦ να μετατραπούν σε θέσεις ΜΕΘ

-Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

-Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς. Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσους χρήζουν διερεύνησης και  συνέχεια της ιατρικής παρακολούθησης στο σπίτι. Άμεση πρόσβαση όλων όσων εμφανίζουν συμπτώματα σε γιατρό. Κανείς σπίτι αδιάγνωστος. Να μην γίνει το «μένουμε σπίτι», πεθαίνουμε σπίτι!

-Διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ. Άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (απορρίπτουμε τη λογική του εθελοντισμού και της «φιλανθρωπίας» που καλεί υποκριτικά η κυβέρνηση για να κρύψει τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ και την απροθυμία των γιατρών να καλύψουν τις θέσεις της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας)

-Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

-Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους – αστέγους – φυλακισμένους – πρόσφυγες με αναγκαίο εξοπλισμό και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Η καραντίνα βάζει τεράστια ζητήματα ενίσχυσης των απλών ανθρώπων. Οι συνταξιούχοι, οι απομονωμένοι, οι αδύναμοι θα χρειαστούν εισοδηματική ενίσχυση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική βοήθεια, προκειμένου να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα δυστυχίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους! Επείγουσα αποσυμφόρηση των φυλακών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *