Αποφάσεις ΔΣ κι Άμεσο Πρόγραμμα Δράσης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 11/5 στις 12.00 στο προαύλιο του 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων για την αποφυγή συνωστισμού – δυνατότητα συμμετοχής των μελών του σωματείου μας και με τηλεδιάσκεψη

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ Παρασκευή 8/5 στη 1μμ στη Βουλή

Κλιμακώνουμε την πάλη με νέα μαζική κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 13 Μάη

  1. Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων του προηγούμενου διαστήματος στις οποίες συμμετείχε ο σύλλογός μας (στις 16/4 στο Υπ. Παιδείας, τις μαζικές δράσεις στις 24/4 και 30/4 σε όλη τη χώρα, τις μαζικές κινητοποιήσεις για την υγεία 7/4 και 28/4, τα εργασιακά 14/4 και την Εργατική Πρωτομαγιά, τις οποίες προσπάθησε να απαγορεύσει η κυβέρνηση) συντασσόμαστε στην αναγκαιότητα συντονισμού και αγωνιστικής αλληλεγγύης, στη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου στο δρόμο του παρατεταμένου αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.
    Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 11/5 στις 12.00 στο προαύλιο του 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων για την αποφυγή συνωστισμού, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσουμε και την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για όσους/όσες είτε ανήκουν ή φροντίζουν άτομα στις ευπαθείς ομάδες είτε (κυρίως αναπληρωτές/τριες) λόγω της καραντίνας μετακινήθηκαν στους τόπους κατοικίας τους. Η αναγκαιότητα συνολικής συζήτησης και οργάνωση των επόμενων βημάτων μας απέναντι στην τηλεκπαίδευση, το πολυνομοσχέδιο, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ώστε να φορτωθεί στις πλάτες του ΠΑΛΙ ο λαός και οι εργαζόμενοι τη νέα κρίση, μας καλούν σε αγωνιστική συσπείρωση.
  2. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα προωθήσει αυτούσιο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που κατέθεσε εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών για το κοινωνικό σύνολο μέτρων (καραντίνας), αγνοώντας τις αντιδράσεις από κάθε πλευρά (εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητικό κίνημα κ.ά.). Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιφέρει συντριπτικά χτυπήματα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται κανένα από τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά αντιθέτως, χειροτερεύουν οι όροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας κι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την απαξίωση και την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου και την ιδιωτικοποίησή του. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και όλων των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας. Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, με συμμετοχή γονέων, μαθητών και φοιτητικών συλλόγων καλούμε στη νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Παρασκευή 8/5, στη 1μμ στη Βουλή.
    Κλιμακώνουμε την πάλη με νέα μαζική κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 13 Μάη (Προπύλαια, ώρα 13.00 και πορεία στη Βουλή). Αμέσως μετά το συλλαλητήριο, καλούμε σε νέα σύσκεψη αγώνα και συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ.
  3. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προωθούν το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, χωρίς κανείς να μπορεί με σιγουριά να επιβεβαιώσει ότι έχουν αρθεί οι όροι που επέβαλαν το κλείσιμό τους και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμιά μέριμνα και να έχουν εξασφαλισθεί και οι στοιχειώδεις ακόμη όροι για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και όλης της κοινωνίας είτε ανοίξουν τώρα (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) είτε το Ιούνιο (πρωτοβάθμια) είτε το Σεπτέμβρη. Είναι φανερό ότι χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων και των πολιτών, όλα όσα ακούστηκαν υποκριτικά στην προηγούμενη φάση για την αξία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής, υποχωρούν μπροστά στην προτεραιότητα επαναφοράς των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και η κερδοφορία των επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων. Πολιτικές σκοπιμότητες και η προσπάθεια δημιουργίας μιας εικόνας επιστροφής στην κανονικότητα καθόρισαν την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων και όχι οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός και αν δε διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, τα σχολεία δεν μπορεί να λειτουργήσουν. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα οποία δεν αποτελούν προϋπόθεση μόνο για το άνοιγμα των σχολείων άμεσα, αλλά και για τη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη με μέτρα που πρέπει να παρθούν από τώρα και είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού.

Για τα άμεσα προβλήματα που προκύπτουν απαιτούμε:

  • Να παρθούν από το κράτος όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Δωρεάν μαζική παροχή μασκών, αντισηπτικών, διαγνωστικών τεστ, θερμομετρήσεις, προσλήψεις καθαριστριών, τήρηση των αποστάσεων που καθορίστηκαν για όλους τους κλειστούς χώρους.
  • Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών, αποκλειστικά με πτυχίο/προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολογίου.
  • Λιγότεροι μαθητές σε όλα τα τμήματα, εξασφάλιση αιθουσών και όλων των απαραίτητων σοβαρών σύγχρονων κτιριακών και άλλων υποδομών.
  • Να παρθούν πίσω τώρα όλες οι άτυπες (ή τυπικές αν γίνουν) εντολές του ΥΠΑΙΘ για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος από τις σχολικές τάξεις από υπολογιστές, κινητά, κάμερες. Απαιτούμε παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων!
  • Να δοθούν ειδικές άδειες ευπαθών ομάδων, οι οποίες πρέπει να διευρυνθούν και για άλλα νοσήματα (ΧΑΠ, άσθμα κ.ά.) και οι άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές χωρίς εξαίρεση.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, που θα δίνουν για πολύ καιρό ακόμα τη μάχη για τη Δημόσια υγεία. Καθοριστική ενίσχυση του ΕΣΥ, μαζικούς μόνιμους διορισμούς υγειονομικού προσωπικού, 2000 ΜΕΘ ΚΑΙ 1500 ΜΑΦ, επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας κ.ά.

Για όλα τα παραπάνω, θα επιδιώξουμε κοινές παραστάσεις διαμαρτυρίας με τις ΕΛΜΕ, γονείς, μαθητές στις διευθύνσεις Δυτ. Αττικής, στην Περιφέρεια και τον Δήμο. Στηρίζουμε την κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων την Παρασκευή στις 8 Μάη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εσωτερικών, τον αγώνα τους για την μονιμοποίηση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *